közlekedés biztonság

Tedd láthatóvá a nagyit!

2015.10.02.

Fotó- és videó pályázatot hirdet 12-22 év közötti diákok részére az ORFK-OBB és a DUE Médiahálózat.

A közúti közlekedés legvédtelenebb tagjai a gyalogosok és a kerékpárosok. Az ő részvételükkel bekövetkezett balesetekben meghalt, megsérült személyek között kiemelkedik a 65 év feletti korosztály aránya. Az időskorúak veszélyeztetettségéhez nagymértékben hozzájárulhatnak a látási és észlelhetőségi viszonyok – különösen igaz ez az év ezen időszakában, ugyanis ősszel alapjaiban megváltoznak a biztonságos közlekedést befolyásoló körülmények.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Diák- és Ifjúsági Újságírók Egyesülete (DUE) Tedd láthatóvá a nagyit! c. pályázatára olyan fotókat és videókat várnak, amelyek a diákok szülei és nagyszülei biztonságos gyalogos- és kerékpáros-közlekedését mutatják be. Ehhez elengedhetetlen a kerékpáros védőfelszerelések, illetve a láthatóságot javító öltözet, így pl. láthatósági mellény, villogó karpánt, lámpák vagy akár egy neon színű ruhadarab viselése. A pályázó diákok fotókon és egy-két perces videón is megörökíthetik, ahogy felnőtt családtagjaik jól látható vagy feltűnő öltözetben gyalogosan vagy kerékpárral közlekednek. Előny, ha a kép vicces, egyedi ötleten alapul, és kreatív megoldással él.

A legjobb, legkreatívabb fotók és videók alkotói kategóriánként – egyéni-, csapat- és közönség díj – egy ORFK-OBB ajándékcsomagot és a SilverKart Gokart Rendezvényközpont felajánlásából egy 10 alkalomra szóló gokart bérletet kapnak.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja, ugyanakkor a beérkező fotókra, videókra a legismertebb közösségi portálon is szavazhatnak az érdeklődők – a legnépszerűbb kapja a közönségdíjat. A legjobb alkotások elnyerik a lehetőséget, hogy az ORFK-OBB közlekedésbiztonsági kampányában szerepeljenek.

A pályázaton és a versenyen 12-22 év közötti diákok vehetnek részt, műveiket 2015. október 15-ig nyújthatják be elektronikusan a DUE honlapján. (A videókat a legnagyobb videómegosztó portálra kell feltölteni, és azok linkjét kell megadni az online pályázati felületen.) Az eredményhirdetés és díjátadás 2015 decemberében várható.

Forrás: police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.05
Félpályás útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök - írja a police.hu. ..
2021.12.05
Növelni tudta enyhén a járműeladást az idén az Óbudai Javító Kft. a koronavírus-válság sújtotta....
2021.12.05
A Budapesti Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy....
2021.12.05
Elkezdődött a december, aki eddig nem készítette fel az autóját a téli időszakra, ne várjon tovább....
2021.12.05
A magyarországi autópiacon a következő időszakban nem valószínű a 2020. évihez hasonló visszaesés,....
2021.12.05
A Budapest felé vezető oldalon történt az eset - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.12.05
Úgy tűnik, hogy érdemes megjegyezni a Gaussin nevet, hiszen a szándékaik komolyan a nullemissziós....
2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....