Bemutató

Teszt Hyundai Kona N – Szende örömlány

2021.11.11.

Egyszerre szelíd családi járgány és vehemens sportkocsi, praktikummal és elfogadható költséggel. Sokak szemében lehet nyerő kombináció.

 

Melyik fiatalember ne álmodozott volna olyan feleségről, aki jól főz, ügyes háziasszony, nagyszerű anyuka, ugyanakkor csinos is, és hancúrozásban felülmúl egy hivatásos, hétpróbás kurtizánt? Nőben ilyet ritkán találni, de autóban itt áll előttünk a Hyundai Kona N.

A Kona pofás, jó kinézésű, divatos kocsi, sok apró formatervezési ötlettel. Kompakt SUV-nak számít, kényelmes be- és kiszállni. Kapható benzines és dízelmotorral, s hibridként is. Még a legkisebb teljesítményű, 120 lóerős változat sem mondható gyengének. Telerakták modern vezetőtámogató és csatlakozási, szórakoztató felszereléssel. Nem véletlen a sikere.

Ám nem elégedett meg ennyivel a Hyundai, gondolt motorfejű, benzinvérű, belevaló autósokra is, akik szívesen éreznék magukat versenyzőnek a volánnál. Ehhez egy dögös motoron kívül szükség van vérpezsdítő kipufogóhangra, sportos futóműre, szuper fékre és cockpit-hangulatot keltő vezetőhelyre. Csakhogy egy ilyen verdában tengeri beteg lesz a gyerek, riadozik az asszony, és életükért reszketnek az utasok. Ráadásul kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a családi batár mellett élményautót is tartsanak.

Éppen ezért egyesítettek két, ellentétesnek tűnő karaktert a Kona N-ben. Szelíd stílusban vezetve maga az ártatlanság, csendesen suhan, elfogadható komforttal gördül és rugózik, semmi kirívóval sem hívja fel magára a figyelmet. Lehet vele oviba, munkába, járni, bevásárolni, nyaralásra elutazni. Normál autónak hiszik, nem irigylik.

Ám ha éppen ki akarja élni gazdája a benne rejtőző Michelisz Norbit, egy gombnyomással menetmódot vált, mire az eddig szolid kis Kona N ingerlőre festi át sminkjét (vörös keretű körműszerek jelennek meg a képernyőn), és fúriaként tombol. Kétliteres T-GDI turbómotorjából 280 lóerő, illetve 382 newtonméter robban ki, úgy rántja be maga alá az utat, hogy villámgyorsan röppen feléje a következő kanyar, amely előtt akkorát lassul nagyméretű, vörös nyergű fékjeivel, mintha leragadt volna az aszfalthoz, az ívet pedig úgy fogja, mintha sínen menne. Nulláról százra 6,4 másodperc alatt gyorsul, csúcssebessége 240 km/óra. Könnyű neki, hiszen tényleg könnyű, alig lépi túl a másfél tonnát. Ezek egy vérbeli sportautó képességei.

De ennyivel még közel sincs vége a produkciónak. Van benne kézzel kétféleképpen (volánbillentyűkkel és a választókarral) befolyásolható nyolcfokozatú automatikus váltómű, amelyhez váltások közben külön vezérlés hangolja hozzá a motor fordulatszámát, rajtautomatika, elektronikusan gerjesztett, de valódi (nem a rádióból, hangzó) visszadurrogó, hörgő kipufogóhang és aktív differenciálzár, hogy kanyarból kilőve fel ne szaggassa az aszfaltot. A többi felszerelést nem részletezem, komplett az arzenál, a sebességkorlátozó jelzőtáblák felismerésétől az aktív sávtartásig.

Hogyan működik mindez a gyakorlatban? Nagyszerűen! A kiváló, manuálisan beállítható ülés oldaltartása és komfortja elsőrangú, de figyelembe kell venni, hogy nem nagy autó ez, saját magam (182 cm) mögött nem férek el a második sorban. A rengeteg funkció ellenére nincsenek kezelési rejtvények, egy pillanat alatt kiválasztható a rádióadó, működésbe lép a navigátor, a nagymama is simán elvezeti a Kona N-t. Civil tempónál, a városban, észrevehető, hogy elég feszes a futómű beállítása, de rázósnak azért nem mondanám. Az elektromos szervokormány, a tenyérbe mászó volánnal együtt az egyik legjobb, amelyet próbáltam, abszolúte nincs holtjátéka, érzékenyen reagál, jó visszajelzéseket ad, és nem kelt a kerekektől elszigetelő szintetikus benyomást.

Általában megfelel a normál vagy eco menetprogram, azokban is szenzációs a gyorsulás, annak leginkább a gumik útfogása szab határt (a tesztkocsin nyári gumik voltak, amelyek már fáztak kissé a késő őszi hőmérsékleten). Ha, odakint, a szerpentinen, csintalankodni, netán kicsit csibészkedni támad kedve az embernek, válassza a sport módot, illetve nyomja meg a volán alsó piros NGS N Grin Shift „vigyorgombot”, amely húsz másodpercre teljes mértékben felszabadítja a motor és a váltómű maximális teljesítményét. Ilyenkor villanásszerű előzésekre nyílik lehetőség, valószínűtlenül rövid belátható szakaszokon. De vigyázat: kocsinknak nincs „előzési presztízse”, aki meglátja a visszapillantó tükörben, nem sejti, hogy tűzhányó érte utol, akciónk meglepheti, megijesztheti. A Kona N-re is érvényes, hogy minél gyorsabb valaki a többieknél, annál több felelősséget kell átvállalnia tőlük.

Mennyibe kerül a gyönyörélvezet? Ahhoz képest, hogy egy átlagautó és egy potens sportkocsi helyett elég megvenni egyetlen Kona N-t, nagyon jutányosnak mondható a 12 milliót kevéssel (de néhány extrával jobban) túllépő ár, hiszen ugyanekkora menetteljesítményekért és vezetési élményért máshol sokkal többet kellhet fizetni, és akkor még sehol sincs a családi járgány. A fogyasztás valahol középen van a békés SUV és a penge sportszer között. Lakott területeken szerényen, de a hegyi úton pajkoskodva vezettem, így 10,8 liter jött ki száz kilométerre, szerintem rendben van.

Összegezve azt mondhatom, hogy fél évszázadot meghaladó autós újságírási pályám egyik legpozitívabb élményét adta a Kona N vezetése, nagyon együtt van az autó, harmonikusan működik, és kivételesen széles skálán lehet játszani vele. Egy igazi szende örömlány!

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.28
Kevesen gondolnák, hogy a több mint 1000 lóerős Lucid Air villanyautóban, a vadonatúj Range....
2022.05.28
A hely, ahol festői környezetben James Bond BMW-je parkol és ahol egy gombóc fagyi drágább, mint....
2022.05.28
Igazi ritkaságokkal érkezett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az AMTS-re. ..
2022.05.28
Charles Leclerc, a Ferrari hazai versenyzője indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói....
2022.05.28
Lehet, hogy nem ez a legerősebb és leglátványosabb autó a kiállításon, de ennek van a legjobb....
2022.05.28
A kamerákkal, radarral és lidarral felszerelt autonóm teherautók hamarosan nagyrészt önállóan....
2022.05.28
A Volkswagen standján a számtalan pályarekordot tartó Volkswagen ID.R prototípus is megtekinthető a....
2022.05.28
Vác ad otthont a hazai ralibajnokság soron következő futamának, a Dunakanyar Rallye-nak. A Peugeot....
2022.05.28
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) több kategóriában meghirdette és....
2022.05.28
Négy évtized, négymillió eladott példány, négy hajtott kerék: a Toyota 4Runner a modern kompakt....