Tóbiás és Balambér bringázni tanul | Autoszektor

bringa

Tóbiás és Balambér bringázni tanul

2015.02.15.

Nézzük, mi is vár ránk!

Tóbiás és Balambér a két kutyakölyök, a gyerekek meséken keresztül való szórakoztatása, és tanítása mellett, minden héten hoz egy jó tanácsot, amit a tudatos közlekedésre is odafigyelő szülők hasznosíthatnak a mindennapokban.

Ismerd meg Tóbiás és Balambér kalandját! Kattints ide egy ajándék meséhez és látogass el a Bringaexpo-ra február utolsó hétvégéjén és légy részese te is a kalandnak! 
 

Ilyen szép tavaszi időkben egyre többen porolják le bringájukat, hogy újra nyeregbe pattanjanak! Manapság egyre többen választják maguknak közlekedési eszköznek a biciklit. A kerékpározásnak sok előnye van, így persze nem árt, ha már gyerekkorban elkezdjük megszerettetni a kicsikkel. Sok módszer van, amivel megtanulhatnak bringázni, de most nézzünk pár alap dolgot, mik is kellenek ahhoz, hogy gyermekünk biztonságosan tanuljon meg kerékpározni. Tóbiás és Balambér 3 lépésben fog segíteni a szülőknek, hogy tanítsák meg gyermeküket felelősen kerékpározni!

A futóbringa

Ha már a járással és a futással nincs gond, akkor jöhet a futóbringa. Hogy miért jó? A kitámasztó kerekes bringákkal ellentétben itt saját maguknak kell megtartaniuk magukat a gyerkőcöknek és itt érezhetnek rá arra a holtpontra, amin a bringa függőlegesben marad. Majd miután ráéreztek az ízére, hogy ezzel lehet gyorsabban is haladni, egyszer csak azt vesszük észre, hogy egyre hosszabb távokat tesznek meg magukat meglökve, egyensúlyozva. A jövő heti cikkünk részletesen fogja taglalni a futóbringa előnyeit és hátrányait, valamint összehasonlítjuk a támasztókerekes biciklikkel is és választunk megfelelő méretű bringát!

Bringaexpo 2015

Találkozzatok velünk az idei Bringaexpon is február utolsó hétvégéjén! Jelen lesz Tóbiás és Balambér és most is segítenek az érdeklődőknek kipróbálni a Mobil KRESZ parkot, ahol a gyerekek elsajátíthatják a biztonságos közlekedés alapjait. A kerékpáros KRESZ sokban eltér az autóstól, hiszen léteznek külön kerékpárosoknak szóló táblák, amiket sokan hagynak figyelmen kívül és emiatt baleset forrása is lehet. Két hét múlva arra a kérdésre adjuk meg a választ, miért is olyan jó egy ilyen KRESZ park!

A Biztonság!

Sok olyan kerékpáros kiegészítő felszerelés létezik, amelyek a kerékpár biztonságát, vagy ami még annál is fontosabb, annak használójának biztonságát növelik. A Bringaexpon rengeteg ilyen kiállított tárgy közül fogunk néhányat górcső alá venni. Érdemes lesz három hét múlva is ránk kattintani!

Az ilyen szép tavaszi időjárásban frissen elővett bringákkal pedig a helyes tárolás után ismételten élmény lesz közlekedni. A megfelelő karbantartást se hagyjuk ki és ne feledjétek, csak óvatosan!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
A HangZóna mai vendége Meggyesfalvi Tamás r. alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság....
2023.02.02
A mai napon megtartották a bértárgyalások első fordulóját az Audi Hungariánál, melynek keretében az....
2023.02.02
Az amerikai Rivian céget a Tesla lehetséges kihívójának tartották. De a fiatal gyártó már régóta....
2023.02.02
Baleset történt az M1-esen, Hegyeshalomnál - írja a Katasztrófavédelem. Egy sávon halad a forgalom....
2023.02.02
Interjú Bartal Tamással, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárával. ..
2023.02.02
A Honda a mai sajtótájékoztató keretein belül ismertette hidrogénüzletágával kapcsolatos....
2023.02.02
A brit Shell olaj- és gázipari cég rekordnyereséggel zárta a 2022-es évet - derült ki a társaság....
2023.02.02
A győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is....
2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....