Tóbiás és Balambér kalandjai - A bringaverseny | Autoszektor

Velence

Tóbiás és Balambér kalandjai - A bringaverseny

2015.05.10.

Tóbiás és Balambér két kutyakölyök minden hétre tartogat néhány jó tanácsot a szülőknek és a gyermekeknek egyaránt! Ezúttal a Velencei-tó partjára fogunk ellátogatni, ahol május 15-17. között idén 5. alkalommal rendezik meg a Tour de Velencei-tó elnevezésű kerékpárversenyt. Megbeszéljük, hol szabad és hol nem szabad kerékpárral versenyezni, és miért érdemes ellátogatni május harmadik hétvégéjén a Velencei-tó partjára. Tartsatok velünk!

A Tour de Velencei-tó Magyarország egyik legnagyobb bringás versenye, ami egyúzzal az előkelő szezonnyitó rendezvény szerepét tölti be. A rendezvény messze több, mint egy egyszerű kerékpárverseny, inkább tekinthető egyfajta családi élményhétvégének, ahol a profi futamok mellett az egész család számára kellemes, aktív kikapcsolódást nyújt az ingyenes Avató Családi Tókerülő Túra, ahol kényelmesen, a jó időben a táj szépségében gyönyörködve – és persze egymásra figyelve lehet teljesíteni a „verseny” távját (a kerékpározás előnyeiről itt olvashatsz). Na meg persze felölteni az ingyenes egyenpólót, aminek a gyermekek különösen tudnak örülni. Az energia utánpótlásáról a tó körül felállított frissítő pontok enni- és innivalóval gondoskodnak. – A „nagyok”  pedig a profi versenyszámokban tehetik próbára tudásukat a mountain bike-os maratontól kezdve a 130 kilométeres Velencei-tó Maratonig.

 A családi kerékpáros hétvégén természetesen idén is részt vesz Tóbiás és Balambér, akik mindenekelőtt a bringás szakemberek segítségével segítenek kerékpárt valamint kiegészítőket választani, továbbá a népszerű KRESZ-parkjukban megtanítják a gyermekeknek a biztonságos közlekedés alapjait.

A versenyzés mindannyiunkban ott él, hiszen mindenki szeretne jobb lenni a másiknál, illetve saját magunk legyőzése is komoly motiváció lehet. Ám legyen az kerékpár, autó vagy motor, a versenyzés veszélyes sport, ami megfelelő előkészületeket és fokozott figyelmet kíván. Fontos, hogy ha versenyzünk, azt mindig megfelelő és ellenőrzött körülmények között, soha ne a közutakon vagy a járdán tegyük, hanem kizárólag zárt vagy kijelölt (verseny)pályán, és természetesen megfelelő védőfelszereléssel. Az utcán való versenyzés veszélyei szinte megszámlálhatatlanok. Versenyzés közben a felfokozott hangulatban magára a versenyre koncentrálunk, a külvilágra kevésbé figyelünk. A nagy megmérettetésben ráadásul a normális tempójú közlekedéshez képest száguldunk, hogy legyőzzük versenytársainkat, de mi van, ha meg kell állnunk, vagy ki kell kerülnünk egy akadályt

Az ügyességi gokart pályán a négykerekűvel való manőverezést gyakoroljuk, itt korhatár nélkül bárki próbára teheti vezetési képességeit. A pálya kialakítása többek között arra tanítja az érdeklődőket, hogy a gyorshajtással bizony nem minden esetben érünk hamarabb úticélunkhoz. Mi is bizonyára láttunk már olyan autóst, aki megelőzve minket – és láthatóan gyorsabban haladva, mellesleg több üzemanyagot fogyasztva – a következő lámpás kereszteződésnél ugyanúgy előttünk áll. Ez a gokart pálya pontosan az ilyen helyzetekre mutat példát. A cél ugyanis, hogy minél hamarabb végigérjünk egy bójákkal kirakott pályán, ám a csavar, hogy minden egyes bójaérintés vagy borítás plusz egy percet ad hozzá az időnkhöz. Emiatt aztán egy idő után mindenkinek nyilvánvalóvá válik, hogy nem éri meg sietni és lerombolni a pályát, sokkal fontosabb a koncentráció, az odafigyelés, a precíz manőverezés.

Van itt még egy fontos dolog, amire játékos formában Tóbiás és Balambér már időben felhívja a gyermekek figyelmét, ezen a rendezvényen is. Ez pedig az ittas vezetés, (link) ami a baleseti statisztikák alapján az egyik legveszélyesebb és legfelelőtlenebb „sportág”. A két kis kutyakölyök ezért elviszik magukkal Velencére a részegszemüvegeiket is, amit felvéve a kicsik és nagyok néhány percre józanul is megtapasztalhatják, milyen érzés néhány pohár sör elfogyasztása után vezetni, precízen manőverezni. 


 

Ha felkeltette az érdeklődésedet az izgalmas programok sokasága, akkor látogassatok el a családdalVelencére május 15-17. között, és találkozzunk Tóbiás és Balambér KRESZ-parkjánál! A versenyekre IDE KATTINTVA nevezhettek. Hiszen bringázni jó, de ne feledjétek, csak óvatosan!

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.01
T-GO. Ilyen hangzatos néven indítana új autómárkát az Egyesült Államokban a kínai HAAH csoport, ami....
2020.09.30
A Toyota Gazoo Racing méltó optikai kiegészítőket fejlesztett a világ legtüzesebb kisautójához: a....
2020.09.30
Előrebocsátom, nem én vagyok a célcsoport, s amikor csak beülhetek egy Minibe, mindig vegyes....
2020.09.30
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.30
Tempós pályák, felhordásos kanyarok nehezítették meg a Peugeot 208 Rally Cup Hungary kupasorozatban....
2020.09.30
A CUPRA megkezdi az új Formentor gyártását. Az első, csak a márkának tervezett modell forgalmazása....
2020.09.30
A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven....
2020.09.30
Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban, a magyar....
2020.09.30
A Goodyear Tire és a Rubber Company nemrégiben több, mint 4 millió megtett km adatait elemezte az....
2020.09.30
Az Opel több üzemében 2021 végéig marad a Kurzarbeit.  Ezenkívül a gyártó azt állítja, hogy....