Tóbiás és Balambér kalandjai - Egy nap a stúdióban... | Autoszektor
Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér kalandjai - Egy nap a stúdióban...

2014.02.16.

Nagy volt a sürgés-forgás a héten a stúdióban, ugyanis újra “útra indultak” jól ismert, régi kedvenceink, Tóbiás és Balambér, akik a gyerekeket tanítják - az Autós Nagykoalíció és az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottságának jóvoltából - a biztonságos közlekedésre. Hamarosan újabb kalandokkal és dalokkal örvendezteti meg Tóbiás és Balambér gyermekeket, és még inkább az 1. részt már kívülről fújó szüleiket.

Vetésforgóban érkeztek a hangszínészek, mindenki jókedvűen a szürke időjárás ellenére is. Szokásos szinkronstúdiós munka elébe néztünk, a rendező és a hangmérnök utasításokkal látta el színészeket, akik könnyedén megoldották a kedves állatkarakterek brekegéseit, cincogásait.

Ezúttal a biztonsági öv, gyerekülés és a sebességkorlátok kerülnek előtérbe, a két kiskutya a gyerekekkel együtt tanul meg jópár hasznos szabályt, amely a biztonságos közlekedés alapja.

Csuha Lajos, "Józsi, a szamár" szerepében

A forgatás közben sikerült elkapni a színészeket, akik hangjukat kölcsönözték a barátságos karaktereknek. Velük beszélgettünk kicsit, megkérdeztük Őket, hogy érezték magukat munka közben, milyen érzés volt megszemélyesíteni a kisállatokat, mit gondolnak a mesék tartalmáról, tanító jellegéről.

Markovics Tamással (Roland, a rókafiú) beszélgettünk, aki elmondta, hogy véleménye szerint mindig örül, hogyha ilyen oktató jellegű, de mégis szórakoztató mesék készítésében lehet része. Mivel ezek a történetek már nagyon piciknek is hasznosak lehetnek, inkább az óvodás korú gyermekeknek, és szüleiknek javasolja a mesék hallgatását. Hozzátette még, hogy a békebeli mesékre emlékezteti Őt Tóbiás és Balambér oktató jellegű, aranyos kalandjai.

Erdélyi Timi, aki egyébként az egyik főszereplőt, Tóbiást kelti életre a mesékben, elmesélte nekünk, hogy nővérének a kisfia is hallgatja a korábban készült 1. rész kalandjait, és külön örül annak, hogy a hangját nem ismerte fel. Mivel a kisfiú csak két éves, a dalocskák tetszenek neki igazán.

„Ha magamtól választhatnám meg az életkoromat, az óvodába mennék vissza a legjobban” - tette még hozzá Tóbiás...ööö, Erdélyi Timi. Ezért sem okoz neki gondot a kisiskolás kutyakölyök megszemélyesítése.

Bolba Tamás, aki szerepe szerint Egon, a béka és a dalok zeneszerzője is egyaránt, elmondta nekünk, hogy nagy örömet okoz neki, hogy készül a folytatás. Az első CD-ből tapasztaltak alapján arra voltunk kíváncsiak, vajon mennyire nehéz békaként beszélni, de nem lehetett ezzel a kérdéssel sem megfogni: „A hülyeség az adja magát! És itt nem utánozni kell valakit, mint egyéb szinkron munkáknál. Itt nincs így megkötve a kezünk, és az első rész felvételére is szívesen gondolunk vissza." - tette hozzá sejtelmesen.

Jó hét volt, jövő héten tovább munkálkodunk a Tóbiás és Balambér 2. részén! De hoztunk Nektek is valamit, íme egy rövid összefoglaló a stúdiómunkáról.

És hogy Tóbiás és Balambér szokásos vasárnapi tanácsa se maradjon el:

Ha eddig nem tettétek meg, akkor hallgassátok az 1. részt!

>>> Bővebben itt olvashatsz a hangoskönyvről! <<<

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Vadonatúj kompakt SUV-ot leplezett le LBX néven a Lexus, amellyel új szegmensbe lép be a....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Egy arany és egy ezüst díjat is nyert az egyik legrégebbi és legrangosabb magyarországi kreatív....