Tóbiás és Balambér Kalandjai – Látni és látszani | Autoszektor
Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér Kalandjai – Látni és látszani

2015.11.01.

Tóbiás és Balambér minden hétre tartogat nektek valami újdonságot, amivel játszva tanulhatjátok meg a biztonságos közlekedés alapjait. Ezen a héten megtudhatjátok, miért fontos, hogy mindig jól láthatóak legyünk.

Ez az oldal az első foglalkoztató füzetben található

Jótanácsok kicsiknek és nagyoknak

Egyre korábban megy le a nap, mostanában már délután ötkor elkezd sötétedni. Ha ilyenkor indultok útnak gyalog, és tudjátok, hogy nincs közvilágítás az utakon, akkor mindig vegyetek fel láthatósági mellényt! Ugyanez a helyzet, ha biciklizni indultok, és megy le a nap, annyi különbséggel, hogy ott a bukósisak használata is kötelező. Reméljük, mindenki csodaszép biciklijének a kerekén van prizma! Tóbiás és Balambér különösen ajánlja, hogy a kabátotokra, iskolatáskátokra fényvisszaverő prizmát ragasszatok, és láthatósági karpántot és bokapántot viseljetek, ugyanis ezeknek a fényvisszaverőképessége miatt messziről láthatóvá váltok.

Balambér épp a láthatósági karszalagját veszi fel

Instrukciók Anyunak és Apunak

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampánya 2012 óta törekszik arra, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára. Tavaly háromszáznál is több autós szakszerviz és közel száz optika állt a Látni és látszani szlogen mögé, míg a másik oldalon a 21 ezret is meghaladta azon autósok száma, akik a kampányhoz csatlakozva is kifejezték, mennyire fontos számukra a biztonságos közlekedés.

OBB Marcinak is nagyon fontos a jól láthatóság!

Az országos kampány kereten belül a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok – és a kerékpárok – vezetői 2015-ben október 1. és december 10. között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy járművük láthatóságért felelős alkatrészeit az akcióhoz csatlakozott szervizekben megvizsgálják. A regisztrált optikákban pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. Idén a november 11-től december 10-ig tartó ellenőrző szakasz idején számíthatunk olyan fokozott közúti ellenőrzésekre, mely során a rendőrség teljes körűen és kiemelten ellenőrzi majd a személy-, illetve haszongépjárművek, valamint motorkerékpárok és kerékpárok világítását, a láthatóságot, továbbá a jogosítványban előírt szemüveg viselését. Minden közlekedő érdeke, hogy átvizsgáltassa járművét, annak világítástechnikai berendezéseit és ellenőriztesse látását. Ehhez a Látni és látszani díjmentes akciónál jobb alkalmat keresve sem talál!

Balambér szívesen hordaja a láthatósági mellényét!

Reméljük, hogy ma is sok új dolgot tanított neked Tóbiás és Balambér! Ha még nincs meg az új 2 CD, és meg szeretnéd vásárolni, kattints IDE. A mindennapos friss információért lájkolj minket facebookon. És a hetente frissülő tanításainkért kövess minket itt az Autoszektoron!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.28
Elköszönhetünk az alap M3, M4 és egyéb M-es modellektől. A jövőben a BMW minden sportmodellje....
2023.09.27
Amint arról beszámoltunk, informatikai hiba miatt leállt a termelés a Volkswagen-konszern....
2023.09.27
A VW németországi üzemei ​​leálltak. Egy informatikai hiba megbénította a csoport központi....
2023.09.27
A vezetés egyre inkább luxussá válik – a költségek az utóbbi időben aránytalanul megemelkedtek –....
2023.09.27
Összeütközött három személyautó az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 39-es....
2023.09.27
„Pollerpiknik“ címmel szervezett demonstrációt és közösségi eseményt az Ágfalva/Schattendorf....
2023.09.27
Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész....
2023.09.27
Lassan egy hónapja becsengettek, ez azt jelenti, hogy szépen lassan mindenki visszarázódik a....
2023.09.27
Kiemelkedő hatásfokú energiafejlesztő megoldást állított üzembe logisztikai központjában a Toyota.....
2023.09.27
Egy fordulóval a zárás előtt megnyerte a ralikrossz országos bajnoki címet a legmagasabb, Supercar....