Tóbiás és Balambér Kalandjai – Látni és látszani | Autoszektor

Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér Kalandjai – Látni és látszani

2015.11.01.

Tóbiás és Balambér minden hétre tartogat nektek valami újdonságot, amivel játszva tanulhatjátok meg a biztonságos közlekedés alapjait. Ezen a héten megtudhatjátok, miért fontos, hogy mindig jól láthatóak legyünk.

Ez az oldal az első foglalkoztató füzetben található

Jótanácsok kicsiknek és nagyoknak

Egyre korábban megy le a nap, mostanában már délután ötkor elkezd sötétedni. Ha ilyenkor indultok útnak gyalog, és tudjátok, hogy nincs közvilágítás az utakon, akkor mindig vegyetek fel láthatósági mellényt! Ugyanez a helyzet, ha biciklizni indultok, és megy le a nap, annyi különbséggel, hogy ott a bukósisak használata is kötelező. Reméljük, mindenki csodaszép biciklijének a kerekén van prizma! Tóbiás és Balambér különösen ajánlja, hogy a kabátotokra, iskolatáskátokra fényvisszaverő prizmát ragasszatok, és láthatósági karpántot és bokapántot viseljetek, ugyanis ezeknek a fényvisszaverőképessége miatt messziről láthatóvá váltok.

Balambér épp a láthatósági karszalagját veszi fel

Instrukciók Anyunak és Apunak

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampánya 2012 óta törekszik arra, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára. Tavaly háromszáznál is több autós szakszerviz és közel száz optika állt a Látni és látszani szlogen mögé, míg a másik oldalon a 21 ezret is meghaladta azon autósok száma, akik a kampányhoz csatlakozva is kifejezték, mennyire fontos számukra a biztonságos közlekedés.

OBB Marcinak is nagyon fontos a jól láthatóság!

Az országos kampány kereten belül a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok – és a kerékpárok – vezetői 2015-ben október 1. és december 10. között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy járművük láthatóságért felelős alkatrészeit az akcióhoz csatlakozott szervizekben megvizsgálják. A regisztrált optikákban pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. Idén a november 11-től december 10-ig tartó ellenőrző szakasz idején számíthatunk olyan fokozott közúti ellenőrzésekre, mely során a rendőrség teljes körűen és kiemelten ellenőrzi majd a személy-, illetve haszongépjárművek, valamint motorkerékpárok és kerékpárok világítását, a láthatóságot, továbbá a jogosítványban előírt szemüveg viselését. Minden közlekedő érdeke, hogy átvizsgáltassa járművét, annak világítástechnikai berendezéseit és ellenőriztesse látását. Ehhez a Látni és látszani díjmentes akciónál jobb alkalmat keresve sem talál!

Balambér szívesen hordaja a láthatósági mellényét!

Reméljük, hogy ma is sok új dolgot tanított neked Tóbiás és Balambér! Ha még nincs meg az új 2 CD, és meg szeretnéd vásárolni, kattints IDE. A mindennapos friss információért lájkolj minket facebookon. És a hetente frissülő tanításainkért kövess minket itt az Autoszektoron!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.24
Charles Leclerc, a Ferrari hazai környezetben szereplő versenyzője érte el a legjobb köridőt a....
2024.05.24
Hol máshol, mint a Nordschleifén, a sportautók, pláne a Porschék legmérvadóbb játszóterén. ..
2024.05.24
Három európai digitális képzőművészt kért fel a Lexus, hogy teremtsen különleges világot a Lexus....
2024.05.24
2020 júniusában Birgit Lauda úgynevezett kötelesrész pert indított a meghalt férje által alapított....
2024.05.24
Japán sajtóértesülések szerint zöld utat kapott a sorozatgyártásra a 2015-ös Tokiói Autószalonon....
2024.05.24
Julie Mehretu, a nemzetközileg elismert művész a BMW M Hybrid V8 versenyautó műszaki alapjaira....
2024.05.24
A SEAT S.A. erősen kezdte a 2024-es évet, hiszen január és március között rekordszintű eredményeket....
2024.05.24
A friss termékek egy „vertikális” intelligens farmról származnak. ..
2024.05.24
Összeütközött három személyautó és egy kamion a 3-as főút 193-as kilométerénél, Arnót térségében. A....
2024.05.24
A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum....