Tóbiás és Balambér kalandjai - A Rendőr és Tűzoltónapon | Autoszektor
rendőrnap

Tóbiás és Balambér kalandjai - A Rendőr és Tűzoltónapon

2015.05.03.

Ellátogattunk! Ha kihagytátok, nézzétek meg milyen volt!

Tóbiás és Balambér két kutyakölyök minden hétre tartogat néhány jó tanácsot a szülőknek és a gyermekeknek egyaránt! Ezen a héten beszámolunk az idei Rendőrnapról, ahol Tóbiás és Balambér is remekül érezte magát, valamint összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot a szülők számára arról, hogy mi a teendő akkor, ha a gyermekük esetleg elveszne a tömegben.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal való együttműködés részeként Tóbiás és Balambér idén már negyedik alkalommal vettek részt az Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, és hazatérve azt mondták édesanyjuknak, hogy nagyon jól érezték magukat. Az esti kakaó elfogyasztása mellett elmesélték, hogy mennyire tetszett nekik a rendőrnénik és bácsik egyenruhája, a szirénázó, kék-fehér  Vacsora közben a tévében is volt szó a rendőrnapról. A bemondó néni azt mondta, hogy ez a rendezvény ugyanis évről-évre kiváló alkalmat teremt arra, hogy a rend éber őrei közvetlenül találkozhassanak az emberekkel, akikre nap, mint nap vigyáznak. Emellett az esemény nem titkolt célja, hogy a kisebbek közül többeket is a rendőri pályára csábítson és megmutassa, milyen is ma Magyarországon rendőrnek lenni. És tényleg, Balambér napok óta azt hajtogatja otthon, hogy ő bizony rendőr szeretne lenni, szép egyenruhában szeretne le és fel sétálgatni az utcán, de ő bizony nem büntetne meg senkit, csak megdorgálná a szabálytalankodó autósokat.

Tóbiás és Balambér elvitték kedvenc játékaikat a rendőrnapra, és egész nap játszottak az Országos Balesetmegelőzési Bizottság sátrához látogató gyermekekkel. Zsírkrétával és ceruzákkal a róluk szóló színezők kitöltésében segítettek, együtt rajzoltak az aszfaltra, és sok-sok közös fotót készítettek a barátaikkal.

Tóbiás és Balambér két barátja segített a családoknak KRESZ tesztek kitöltésében és a tesztek kijavítását közösen, a szülőket bevonva végezték, így mindannyian tanulhattak a válaszokból.   A gyermekek egyik kedvenc időtöltése a közlekedési memóriajáték volt, ahol a remek memóriával rendelkező ovisok és kisiskolások a KRESZ táblás memóriajátékban ismerkedhettek meg a táblák jelentésével. Tóbiás és Balambér persze segített ahol tudott, és a táblák jelentését is megbeszélték a résztvevőkkel A kicsit nagyobbak sem unatkoztak a rendezvényen: a rendőrök a kerékpáros KRESZ és ügyességi bringapályán tanították meg a biztonságos bringázás alapjait az oda látogatóknak. Itt  mindenki megmérethette magát, hogy mennyire is bánik ügyesen a kétkerekűjével!

A helyszínre látogatók az évadnyitó rendezvényen az OBB-nek köszönhetően sok-sok ajándékot kaptak Tóbiástól és Balambértól, akik ugyanis még nem rendelkeztek a két kutyakölyök meséjének első részével, ők most akár ajándékba is kaphattak a hangos mesekönyvből. Ha szeretnél belehallgatni az első rész meséjébe, IDE KATTINTVA megteheted! Aki pedig feliratkozott Tóbiás füzetébe, a második rész megjelenéséről sem fog lemaradni. Ha erről Te is szeretnél értesülni, kattints IDE!

A rendőrnap  Tóbiás és Balambér számára a tavaszi évadnyitó nagyrendezvény. A két testvér mindig nagyon meglepődik, mekkora tömeg tud összegyűlni egy-egy ilyen rendezvényen. Édesanyjuk – ha velük tart – mindig nagyon odafigyel rájuk, és mielőtt otthon elindulnak, mindig átbeszélik a következőket:

Beszéljünk meg egy közös találkozási pontot. Olyan helyet, ami könnyen megközelíthető, jól látható, közel van a tömeghez, de nem a tömeg közepére esik. Ilyen lehet a városligetben például a Közlekedési Múzeum bejárata, vagy a rendőrnapon az Országos Balesetmegelőzési Bizottság sátra a Petőfi Csarnok mellett. Gyakoroljuk át a legkisebbekkel is a saját nevüket, és a szülők nevét. Ha szemfülesebbek vagyunk, akkor a zsebükbe helyezett névvel és telefonszámmal is tudnak mit kezdeni a szervezők, ha megtalálják őket. Emellett mondjuk el a gyermeknek, hogy ne ijedjenek meg, ne féljenek, maradjanak nyugodtak, hiszen a nyugalomra építve bátorságukat a helyzet könnyebben megoldódik. Szólítsanak meg egy anyukát, egy szervezőt, vagy ha van a közelben, akkor egy rendőrt, és mondják el nekik, hogy a tömegben elkeveredtek a szülőktől.  Ha pedig újra egymásra találtok, ne szidjátok le a gyermeket, hanem öleljétek magatokhoz, nyugtassátok meg, otthon pedig beszéljétek át, hogy mire kell legközelebb még jobban figyelni, hogy ne keveredjetek ilyen helyzetbe.

Egy szó mint száz, készüljetek fel a váratlan helyzetekre, figyeljetek egymásra, és persze csak óvatosan! Kövessétek figyelemmel az Autószektor, valamint Tóbiás és Balambér Facebook oldalait, hogy megtudjátok, hol találkozhattok legközelebb a közlekedési élményprogramjainkkal!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....