Tóbiás és Balambér – Lepjük meg Édesanyát | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér – Lepjük meg Édesanyát

2017.03.26.

Máris eltelt a tavasz első hónapja és nyakunkon az április. Az idő egyre melegszik, így Tóbiás és Balambér már rengeteg ötletet gyűjtött, mi mindent csináljanak barátaikkal a szabadban. Ezúttal a közeli parkba mennek, ahol előkerülnek labdák és a roller is. A játszadozások mellett azonban a két kópé kiskutya egy meglepetéssel is készült Édesanyának! Vajon mi lehet az? Figyelj csak!

 

 

Tóbiás és Balambér a parkba megy játszani

A két huncut kiskutya boldogan ébredt ma reggel, ugyanis egész héten ezt a napot várták. Édesanyával végre elmennek a parkba játszani, ahol a barátaikkal is találkoznak. Már az iskolában meg is beszélték, hogy ki hozza a rollert és a görkorit, és ki gondoskodik róla, hogy legyen focilabda is. Emellett pedig a kutyusoknak egy szuper ötlete is támadt, amivel szeretnék meglepni Édesanyát.

- Indulhatunk, Édesanya! Mindent összekészítettünk! – mondta örömmel Tóbiás és kezében felemelte hátizsákját, jelezve, hogy összepakolt a kirándulásra.

- Szuper, máris elkészülök én is, és mehetünk. – mondta boldogan Édesanya és felkapta a piknikes kosarat az asztalról. A hűtőhöz ment, ahonnan elővette a reggel készített narancsos limonádét, betette a kosárba a szendvicsek mellé, majd az ajtó felé intett: – Uzsgyi, indulunk!

Tóbiás és Balambár egyszerre lódult meg az ajtó felé. Amikor kiléptek az udvarra, egyszerre szagoltak bele a friss tavaszi levegőbe.

- Úgy örülünk, hogy egyre melegebb van, és ilyen sokat süt a nap! Ma biztosan sokáig fogunk játszani! – lelkendezett Balambér.

Azzal a garázsból még gyorsan előkapták a labdát és elindultak a park felé. A barátaik már ott várták őket a megbeszélt helyen. Mikor már mindenki odaért, megindultak a park közepe felé. Amikor odaértek kedvenc terükhöz, Édesanya keresett egy padot, ahová letette piknik kosarát, a pad elé a fűbe pedig kiterítette a plédet. Elheveredett rajta, kinyújtóztatta a lábait, és onnan figyelte játszadozó csemetéit.

A labdázás az egyik legjobb móka

Egyszer csak azonban azt vette észre, hogy Tóbiás odahívja maga kör a többieket és egymás között sugdolóznak valamiről… Aztán hirtelen a kutyus ott termett előtte.

- Édesanya, kitaláltunk valamit. Megengeded, hogy ideüljünk melléd a plédre?

- Ó, értem. Persze, gyertek csak ide. Én addig felülök a padra, hogy jobban elférjetek. És mit találtatok ki? – kérdezte kíváncsian Édesanya.

- Azt nem mondhatjuk el, mert meglepetés! – mondta somolyogva Balambér.

- Rendben, akkor meglepetés. Csak annyit kérek, hogy igyatok egy pár kortyot, mielőtt nekikezdtek, mert már régóta játszottatok és nem szeretném, hogy kiszáradjatok a nagy játék közben.

A limonádétól felfrissülve még nagyobb boldogsággal fogtak neki a kicsik a meglepetésnek. Tóbiás a hátizsákjából egy-egy rajzlapot vett elő és mindenkinek adott belőle. Ezután kitette barátai elé színesceruza-készletét is. Hogy a lap ne gyűrődjön és könnyebb legyen rajzolni, Tóbiás otthon még arra is gondolt, hogy rajztábla is jusson mindenkinek.

Édesanya ámulva figyelte őket. Tóbiás pedig – amikor végzett feladatával – feléje fordult:

- Tudjuk, hogy mennyire szereted a tavaszt, a friss zöld színeket és a virágokat, ezért arra gondoltunk, hogy mindannyian lerajzoljuk neked kedvenc tavaszi élményünket.

- Hát ez csodálatos! – mondta lelkesen Édesanya – Nagyon szépen köszönöm nektek, izgatottan várom, mit fogtok készíteni.

Azzal a kiskutyák és barátaik munkához láttak. Csak úgy sercegett a sok ceruza a papírokon. Miután elkészültek, boldogan mutatták művüket Édesanyának, aki mindenkinek egy-egy puszit nyomott a homlokára köszönetképp a kedves ajándékért.

Tóbiás a katicákat rajzolta le Édesanyának

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.21
Pontosan ötven évvel ezelőtt az egyik pillanatról a másikra kihalt szellemvárossá változott a....
2024.06.21
Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél....
2024.06.21
A szlovák kormány aláírta a befektetési szerződést a Gotion és InoBat cégekkel, amelyek....
2024.06.21
A kínai gyár európai portfóliójának két hiánypótló haszonjármű modelljét is bemutatja a nemzetközi....
2024.06.21
Egész évben, de különösen nyáron nagyon sok magyar ül autóba, hogy a szomszédos Ausztriában....
2024.06.21
A parlament jóváhagyta az egynapos autópálya-matricára vonatkozó törvényt - írja a parameter.sk. ..
2024.06.21
Kedden írta alá Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael....
2024.06.21
Két év börtönbüntetésre ítélt a bécsi kerületi bíróság egy 46 éves férfit, mert 2013-ban egy banda....
2024.06.21
Súlyos baleset történt szombaton délután a szlovákiai Vysoká nad Kysucou községben (Čadcai járás):....
2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..