abroncsgyártás

Új elnök-vezérigazgató a Bridgestone EMEA élén

2016.07.27.

A világ legnagyobb gumitermék és gumiabroncs vállalata, a Bridgestone bejelentette, hogy Paolo Ferrari-t nevezi ki a társaság Európa, Közel-keleti és Afrikai (EMEA) régiójának elnök-vezérigazgatójává, zaventemi (Belgium) székhellyel. Az új vezető egyúttal a Bridgestone Europe NV/SA igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának is tagja lesz.

A Bridgestone EMEA vezérigazgatói posztját korábban betöltő Franco Annunziato 2016. januártól a Bridgestone Kína és Csendes-óceáni (China & Asia Pacific) régiójának elnök-vezérigazgatói tisztségét tölti be.

Az olasz Paolo Ferrari komoly nemzetközi vezetői tapasztalattal érkezik a Bridgestone-hoz, korábban Észak-Amerikában, Európában és Latin-Amerikában számos vezetői posztot töltött be. Mostani kinevezéséig a Pirelli LATAM divíziójának vezérigazgatója volt, ezt megelőzően az észak-amerikai régió elnök-vezérigazgatója. Korábban különböző üzleti egységeknél, számos igazgatói posztot töltött be a Telecom Italia csoportnál Olaszországban, Németországban és az Egyesült Királyságban. Karrierje kezdetén befektetési bankárként a Credit Suisse First Boston-nál, Londonban is dolgozott.

„Nagyon örülünk, hogy Paolo csatlakozik a Bridgestone csapatához. Rátermett, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezető, aki a Bridgestone alapértékeinek tiszteletben tartása mellett erősíti majd az innovációt, a teljesítmény, és az elkötelezettséget társaságunknál. Karrierje során már bizonyította, hogy iparágtól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül képes az általa vezetett társaság nyereséges növekedését elősegíteni, és munkavállalóinak szakértelmét és képességeit javítani”, mondta Eduardo Minardi, a Bridgestone EMEA jelenlegi megbízott elnök-vezérigazgatója.

Paolo Ferrari hosszú időn keresztül élt és dolgozott külföldön, különösen az Egyesült Államokban. Az Università Bocconi egyetemen szerzett közgazdász alapdiplomát, és New York-i Egyetemen működő Stern School of Business-en szerezte meg az MBA fokozatot.

Paolo Ferrari 2016. szeptember 19-én lép át hivatalosan a Bridgestone-hoz. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.08
Meglepetésre Valtteri Bottasé lett a pole pozíció, a beugró Hülkenberg pedig a harmadik helyet....
2020.08.08
Az extra nevű különkiadásban három esetet nézhetünk meg a rendőrök szemszögéből. ..
2020.08.08
A legnagyobb megtiszteltetés, ha egy autóról becenevén emlékezik meg az utókor – függetlenül attól....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja harmadik....
2020.08.08
Az Audi Hungaria erdő- és fatelepítéssel tesz a zöldebb környezetért: a gyárterületen már több....
2020.08.08
2020-ban az Audi Q5 modell kínálatában mutatkozik be a világítástechnológia következő generációja,....
2020.08.08
A magyar rendőrök a spanyol hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csanádpalota autópálya....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja pénteki második....
2020.08.08
A drónok, a mesterséges intelligencia és az építészet területén alakulhat ki leginkább....
2020.08.08
Cristiano Ronaldo most éppen 8 millió euróért vásárolt magának egy álomautót. A világhírű portugál....