vasúti jármű

Új gyártócsarnokot avatott a Märklin modellgyártó hazánkban

2014.10.13.

Felavatták a vasútmodelleket gyártó Märklin cég új győri üzemcsarnokát. A beruházás egy év alatt készült el, a 3 milliárd 177 millió forintos költségekhez állami és uniós forrásokból 826 millió forintot kapott a német cég magyar leányvállalata.

Ötven új munkahelyet teremtett, s ezzel 620-ra növelte magyar munkatársainak létszámát a 155 éves múltra visszatekintő Märklin, amely fogalommá vált a vasútmodell-gyűjtők körében. Új győri csarnoka 6100 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik, amelybe harminc fröccsöntő gépet telepítettek, ezek közül kilenc új beszerzés – hangzott el az ünnepélyes megnyitón, amelyre a cég központjából, a németországi Göppingenből is szép számmal érkeztek munkatársak.

A német cég vezetői a győri városvezetőkkel az új csarnokban.

Az üzem új műanyag-fröccsöntőn kívül felületkezelő- és festőműhelyekkel, valamint egy összeszerelő csarnokkal bővült. A fémfeldolgozás a Märklin göppingeni központi üzemének a kizárólagos feladata maradt.

A bővülés okaként két tényezőt említett Florian Sieber, a Märklin vezérigazgatója. Egyrészt a Távol-Keletről visszahelyezik a termelést Európába, másrészt pedig a beszállítóktól folyamatosan veszik vissza a termelést, amit eddig külső cégek végeztek, azt a jövőben saját határkörben végzik el.

Fogalommá váltak a Märklin vasútmodelljei

-A győri bővítésnek köszönhetően a Märklin már minden nyomtávban képes vasútmodelljeit saját európai üzemeiben előállítani. A magas minőségi követelmények és ügyfeleink folyamatos ellátásának garantálása érdekében elengedhetetlenné vált az összes különböző nyomtávú modellcsaládunk gyártásának visszatelepítése Európába - mondta Florian Sieber, a Märklin vezérigazgatója.

Florian Sieber kifejtette, a járműipar jórászt férfi munkaerőt alkalmaz, a Märklin Hungaria ezzel szemben a nagy kézügyességet igénylő összeszerelő munkákhoz elsősorban nőket foglakoztat.

Az új csarnok

Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében megemlítette, amikor nyolc éve megválasztották, az első cég, aki meghívta, a Märklin volt. Már akkor felvázolták neki a bővítés terveit, amelyek azóta folyamatosan valósulnak meg.

Jó volt hallani, hogy a beruházást győri építőipari cégek végezték – fogalmazott köszöntőjében a polgármester, aki úgy vélekedett, ha az itt lévő cégek sikeresek, akkor a város is az lesz.

Simon Róbert Balázs, aki alpolgármesterként és országgyűlési képviselőként is képviselte a várost, azt emelte ki, hogy a Märklin társadalmi felelősségből is példát mutat, a Rozgonyi utca felújításához ugyanis 23 millió forinttal járult hozzá a cég.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.04
Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatának főnöke szerint az idei világbajnoki szezon egyáltalán....
2020.08.04
Az úton dolgozó munkatársak védelme érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kilenc új....
2020.08.04
Elloptak egy autóbuszt, amelyet később teljesen összetörve találtak - erősítette meg a Volánbusz....
2020.08.04
Tudtuk, hogy a koronavírus járvány nagy változásokat fog okozni az autóiparban, ami akár az európai....
2020.08.04
A Toyota Avalon megkapta mindazokat az érdemi frissítéseket, amelyekkel Európában is forgalmazott....
2020.08.04
Felére csökkentek a Ferrari eladásai a második negyedévben, közel megfeleződött a sportkocsigyár....
2020.08.04
Minden eddiginél több BMW M Performance alkatrész jelent meg a gyártó kínálatában az új 5-ös....
2020.08.04
Még a Mercedes csapat vezetőit is meglepte, hogy mennyivel ment három keréken a drámai befutót hozó....
2020.08.04
Halálos baleset történt kedd hajnalban az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető szakaszán, Győr....
2020.08.04
Németországban mindent megtesznek a gyártók, hogy fellendítsék az új autók iránti keresletet.....