Hyundai

Új Hyundai i30: szebb, biztonságosabb és takarékosabb

2020.03.16.

Az új i30 friss dizájnnal és fejlett kapcsolódási szolgáltatásokkal lép színre, újonnan bevezetésre kerülő, 48 voltos mild hibrid hajtásláncai pedig még takarékosabb üzemet biztosítanak. 

A Hyundai ezzel párhuzamosan az i30 N Line modellcsaládot is átdolgozza. 2020 nyarától kezdődően a sportos megjelenést biztosító felszereltségi szint most először az új i30 kombihoz is elérhető lesz. Az i30 N sportmodellből ihletet merítő optikai csomag továbbra is elérhető az i30 ötajtós és fastback kivitelein.
 
- Ügyfeleink visszajelzései alapján arra jutottunk, hogy a C-szegmensben kereslet van egy autóra, amely nem csupán biztonságos és megbízható, hanem modern technológiai megoldásokat is kínál – a kapcsolódás terén éppúgy, mint hajtáslánc-választékában –, ráadásul mindezeken felül jól is néz ki – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Az új i30 minden szempontból kielégíti ügyfeleink elvárásait, ugyanakkor ugyanúgy kedvező áron elérhető, mint korábban. A modell mindenki számára vonzó ajánlat.”
 
Az új i30 külső megjelenése egyszerre merész és kecses, ami még érzelemdúsabbá teszi a modellt. Az orrkialakítás szélesebb, modernebb kiállással vértezi fel az autót. A szélesebb hűtőmaszk határozottan háromdimenziós kialakítást kapott, ami kihangsúlyozza az autó dinamikus karakterét.
 
A megújult, modern orrkialakítást új, keskenyebb fényszórók (opcióként MR többlapú reflektorral) és szintén új, V alakú karakteres LED-es nappali fények teszik teljessé. Hátul az ötajtós i30 friss rajzolatú lökhárítót kapott, amely jobb aerodinamikai teljesítményt ígér. A LED-es kombinált hátsó lámpatestek V alakja elegáns párhuzamot teremt az orr kialakításával.
 
Az új i30 színválasztéka három új árnyalattal (Dark Night, Silky Bronze és Sunset Red) bővült. Továbbra is elérhető hat eddigi karosszériaszín: a Polar White, a Phantom Black, az Engine Red, a Stellar Blue, a Platinum Silver és az Olivine Grey.
 
Az új i30 utastere olyan megújult részletekkel csábít, mint a kifinomultabb, modern légbeömlő rostélyok. A belső dekorlehetőségek választéka három új színnel (Pewter Gray, Ebony Brown és Charcoal Gray) bővült. Továbbra is elérhető a jelenlegi Black belső kidolgozás. Az üléskárpit lehet szövet, bőr, vagy a kettő kombinációja; összesen nyolcféle lehetőség közül választhatunk.
 
Az új i30 ultramodern kapcsolódási szolgáltatásokat kínál. Az új, 7 colos digitális műszeregység és a szintén új, 10,25 colos navigációs érintőképernyő még modernebb, egyedi vezetési élményt biztosítanak. A rendszer emellett teljes mértékben kompatibilis az Android Auto és Apple Car Play funkciókkal. 2020 nyarától kezdődően megjelenik a vezeték nélküli telefontükrözés lehetősége, azaz az ügyfeleknek már nem kell telefonjukat vezetékkel csatlakoztatniuk a fedélzeti rendszerhez. Az új i30 vezeték nélküli okostelefon-töltő funkciót is kínál.
 
Az új i30 használati értékét növeli a továbbfejlesztett, minden eddiginél nagyobb biztonságot és praktikus kezelhetőséget kínáló Hyundai SmartSense fejlett biztonsági csomag. A sávkövető segédlet (LFA) funkció automatikusan kormányozva a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet. A hátrameneti ütközéselkerülő támogatás (RCA) tolatás során a fékek automatikus működtetésével előzi meg az ütközést. Szintén újdonság az i30 palettáján az elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető jelzés (LDVA). A rendszer tájékoztatja a vezetőt, ha az előtte várakozó gépkocsi újra elindul. A funkció hasznos például közlekedési lámpánál, ha a vezető nem veszi észre, hogy megindult a forgalom.
 
Az új i30 továbbfejlesztett hajtáslánc-kínálata még nagyobb választási szabadságot ad az ügyfeleknek. A kínálat belépő motorja egy új fejlesztésű, 110 lóerős, 1,5 literes benzinmotor. A kettős befecskendezésű erőforráshoz hatfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik. Az 1,0 literes, 120 lóerős T-GDI benzinmotor, amelyet korábban csak hatfokozatú kézi sebességváltóval kínáltunk, mostantól új hétfokozatú duplakuplungos erőátviteli egységgel is elérhető. Szintén fontos újdonság, hogy a 120 lóerős 1.0 T-GDI benzinmotor immár opciós 48 voltos mild hibrid technológiával is felszerelhető.
 
A még takarékosabb üzemet lehetővé tevő rendszerhez kínált, hatfokozatú intelligens manuális sebességváltó (iMT) most először elérhető az i30-hoz.
Az iMT a gázpedál felengedésekor szétválasztja az erőátvitelt és a motort. Így a jármű vitorlázva (szabadon futva) haladhat tovább, a körülményektől függően kétféle módon. Az első szinten a motor ilyenkor alapjáraton üzemel. A második szinten a rendszer átmenetileg leállítja a belső égésű motort, ezzel még több üzemanyagot takarítva meg. Az automata sebességváltó kedvelői számára a 48 voltos mild hibrid rendszer hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval is elérhető.
 
Továbbra is a kínálatban marad az 1,6 literes dízelmotor 115 lóerős változata, választhatóan hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval. Az 1,6 literes dízelmotor 136 lóerős kivitele mostantól csak 48 voltos mild hibrid technológiával felszerelve elérhető. A hajtáslánchoz hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó tartozik.
 
A kínálat csúcsát az új, 160 lóerős, 1,5 literes T-GDI benzinmotor testesíti meg, alapkiépítésben 48 voltos mild hibrid technológiával társítva. Ehhez a motorhoz is hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó közül választhatunk.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.05
A nemrég, 90 éves korában elhuny brit legenda 1955-ben hatalmas rekorddal nyerte meg az 1000....
2020.08.05
Michel Roman Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.05
A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett és hatóság félrevezetése vétség....
2020.08.05
A gyomrán keresztül is meg kell fogni a vásárlót – hirdette meg az új elvet a SEAT. A barcelonai....
2020.08.05
Több mint 15 ezer nagycsalád vett már autót kormányzati támogatással, közülük több mint 4 ezren....
2020.08.05
A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a környezetbarát megoldások mellett....
2020.08.05
- Az autóipar jelenleg átalakuláson megy keresztül, aminek velejárója, hogy a fejlesztési ciklusok....
2020.08.05
Őrület – ezzel a szóval kommentálják az osztrák lapok az augusztusi havazást. Nyugat-Ausztriában és....
2020.08.05
Az autonóm vezetés felé haladás jegyében a Toshiba nagy felbontású, nagy hatótávolságú fényérzékelő....
2020.08.05
Halálos baleset történt Kisfalud külterületén - tette közzé a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-....