e-mobilitás

Új korszak az elektromobilitásban: a Maserati bemutatja a GranCabrio Folgore-t

2024.04.18.

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is.

A Folgore Day eseményen nem csupán a Maserati eddigi 110 évének sikereire tekintettek vissza, hanem a Folgore modellcsalád leleplezésével egyúttal egy új korszak kezdetét is megünnepelték az elektromos járművek piacán.  Az este hangulatát a nemzetközileg elismert olasz művész, Dardust előadása alapozta meg, majd olyan különleges vendégek nyitották meg az eseményt, mint az olasz színésznő, Matilda De Angelis és az asztrofizikus Edwige Pezzulli.

A Folgore Day-en bemutatásra került a GranCabrio Folgore, a luxus-szegmens első 100%-ban elektromos kabriója, amely jelenleg a leggyorsabb a piacon – mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A Maserati a tavalyi évben már bemutatta a GranTurismo Folgore-t, amelyet a márka első teljesen elektromos meghajtású ikonjaként tartanak számon, valamint a Grecale Folgore-t, a Trident történetének első 100%-ban elektromos hajtásláncú SUV-ját. Az új nyitott tetejű Maserati teszi teljessé a modenai székhelyű vállalat elektromos kínálatát, amelyet az exkluzív Liquid Rose Gold színben, Titan Grey puha tetővel mutattak be.

Az eseményen a Maserati formatervezési vezetője, Klaus Busse, valamint a vezérigazgató, Davide Grasso avatták be a közönséget az autó egyedi formavilágába, beleértve a dizájnt, a teljesítményt, a jellegzetes hangzást, valamint a Formula E autókból származó technológiát.

A szigonyos márka elektromos járművekre történő átállása újradefiniálja a Maseratit: a tervek szerint 2025-re minden modell elérhető lesz akkumulátoros-elektromos változatban, 2028-ra pedig teljesen elektromos lesz a kínálatuk.

A Folgore Day alkalmával az „IT TURNS YOU ON” névre keresztelt kampányuk is elindult, amelyben az olasz művész és énekes-dalszerző, Damiano David szerepel: segítségével egy 90 másodperces filmben mind a három Folgore modellt bemutatják.

TRIDENTE: 100%-ban elektromos luxus motorcsónak

A nagyszabású rendezvényen másról is lerántották a leplet: a Maserati és a Vita Power együttműködésének eredménye a TRIDENTE, egy tisztán elektromos meghajtású luxusmotorcsónak. A két márka osztozik a jövő mobilitásáról alkotott elképzelésekben. A Vita Power egy tengeri technológiai vállalat, melynek célja a környezetre gyakorolt hatások csökkentése nagy teljesítményű hajtásláncok és teljesen elektromos jachtok ökoszisztémájának kifejlesztésével – amelyet egy erre a célra kialakított tengeri gyorstöltő infrastruktúra támogat.

A szénszálas anyagokból készült TRIDENTE egy 10,5 méteres motorcsónak, amelyet a tavakon és a tengereken való mindennapos hajózásra terveztek. Akár nyolc utas befogadására is alkalmas, valamint 25 csomós utazósebességgel és 40 csomós végsebességgel büszkélkedhet. Az egyenáramú töltésé pedig kevesebb mint egy óra alatt történik.

 
 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset....
2024.05.27
Egy olcsónak tűnő C-osztály valódi arca ..
2024.05.27
Emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután Červená voda községben, a Sabinovi járásban,....
2024.05.27
A Hyundai és a hozzá minden szállal kötődő Kia töretlenül tartja az előkelő helyet a leggyakrabban....
2024.05.27
Május utolsó hétvégéjén, a japán motorsport legnagyobb jelentőségű versenyén debütált a megújult....
2024.05.27
A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését.....
2024.05.27
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....