BMW Group

Új modell sorozatgyártását kezdte meg a BMW

2023.11.07.

Regensburgban új fokozatba kapcsolt az elektromos mobilitás térnyerése: a gyártókapacitás növelésével párhuzamosan az üzemben a harmadik, éjszakai műszak is beindult.

Mindössze néhány hete annak, hogy az új BMW X2 első hivatalos fényképei körbejárták a világot, a BMW Group regensburgi gyárában pedig máris megkezdődött a Sports Activity Coupé (SAC) modell második nemzedékének sorozatgyártása. A rendkívül rugalmas gyártási megoldásoknak köszönhetően Regensburgban mostantól a különböző hajtáslánc-technológiák egyazon gyártósoron látnak napvilágot, a belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellektől kezdve, a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiákon keresztül, egészen a tisztán elektromos meghajtású modellekig. A BMW Group regensburgi gyárában a BMW 1-es sorozat, a BMW X1 és a BMW X2 összesen több mint 1 000 példánya készül nap mint nap, az újdonságokat pedig a világ minden tájára szállítják.

„A BMW X2 és a tisztán elektromos meghajtású BMW iX2 sorozatgyártásával új fokozatba kapcsoljuk Regensburgban az elektromos mobilitás térnyerését” – fogalmazott Armin Ebner, az üzem igazgatója. „A második zéró emissziójú modell sorozatgyártásával tovább növeljük gyártókapacitásunkat” – tette hozzá, kiemelve, hogy a regensburgi létesítmény munkatársai egy emberként büszkék az új modellsorozat érkezésére. „A sorozatgyártás megkezdése csapatunk bátorságát élteti” – mondta Armin Ebner. Az elmúlt hónapokban a BMW Group regensburgi gyárának szakértői mindent megtettek annak érdekében, hogy az újdonságot „csendben” integrálják a gyár sorozatgyártási folyamataiba – az első prototípusoktól és előszériás példányoktól kezdve, az átfogó minőségellenőrzési rendszer biztosításán keresztül, egészen a teljes gyártócsapat szaktudásának továbbfejlesztéséig.

„Gyárunk teljes erőbedobással üzemel. A gyártókapacitás növelésével párhuzamosan beindítottuk Regensburgban a harmadik, éjszakai műszakot is, az újdonságok sorozatgyártását így már három műszakban végezzük” – fogalmazott Armin Ebner. Év végéig a BMW Group több mint 350 millió eurót invesztál a regensburgi üzem sorozatgyártási folyamatainak továbbfejlesztésébe, mintegy 500 új munkahelyet is teremtve ezzel.

Hatékony, zöld, digitális: BMW iFACTORY gyártási stratégiájával a BMW Group Regensburgban is új mércét állít fel, mialatt újraértelmezi az autógyártás jövőjének fogalmát. A regensburgi gyár így például a világ első olyan autóipari létesítménye, amely mesterséges intelligenciára támaszkodva, automatizáltan és teljes egészében digitálisan vizsgálja át, kezeli és jelöli meg a sorozatgyártásban érkező modellek lefényezett karosszériáját. Az üzem életében ez egy újabb lépés a digitális, intelligens hálózatba kapcsolt működés felé vezető úton.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.14
Motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó Baján, az 55-ös főút Szegedi úti szakasza és a....
2024.04.14
Minden tekintetben közelebb lépett az RS3-hoz frissítése után az Audi S3. Továbbra is kívánatos....
2024.04.14
A Škoda AUTO közzétette tisztán elektromos, akkumulátorhajtású (BEV), városi SUV-crossover....
2024.04.13
Motorossal ütközött össze egy személyautó a 4-esen, Vecsésnél – jelentette az Országos....
2024.04.13
Háromszor körbejárta a földet Ikarus Gyula, akinek különleges buszai több ezer óra munkával....
2024.04.13
TCR World Tour: Hungaroring nem, Sport tv magyarul igen!   ..
2024.04.13
Hazánkban még soha nem látott színvonalú rali mezőny gyűlt össze a V-Híd Rally Hungary-re, amit....
2024.04.13
A Honda bejelentette, hogy négy fejlesztése is diadalmaskodott a Red Dot Design Award 2024-es....
2024.04.13
Ha valaki még gondolkodna, hogy megvegye-e a jegyét a bécsi F1 Exhibition-re, ne tegye, csak....
2024.04.13
A Forma-1-es világbajnoki idény második felére a Ferrari akár utol is érheti a címvédésre jó....