elektromobilitás

Újabb Plug-in Hybridekkel bővül a KIA palettája

2019.09.05.

 A Kia az XCeed és Ceed Sportswagon új, konnektorból is tölthető (plug-in hibrid) változatainak bemutatásával újabb határozott lépést tett előre. A két új, alacsony károsanyag-kibocsátású modell 2020 elején esedékes európai piaci bevezetésével a Kia elektromos hajtásai a kompakt családi autók szegmensében is megjelennek

 
 
Emilio Herrera, a Kia Motors Europe vezetője elmondta: “Ez a két modell fontos állomást jelent a Kia életében, hiszen továbbfejlesztett, új-generációs hajtásláncunk a korábbinál szélesebb közönség számára lesz általuk elérhető. 2019 első félévében az új Ceed-család eladásai éves összehasonlításban 40,1%-kal emelkedtek, s az új plug-in hibridek tovább növelik majd a modellpaletta vonzerejét.” 
“2019 első félévében már minden hetedik Kia legalább részben elektromos hajtáslánccal talált gazdára, és ez az arány csak növekedhet,” tette hozzá Herrera. “Míg más márkák csak az elektromos járművekkel kapcsolatos terveikről beszélnek, a Kia már cselekszik, hiszen elektromos autók egész sorát vezette be. Könnyűhibrid, hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos modelljeinkkel sok szegmensben kínálunk alacsony fenntartási költségű és tiszta üzemű autókat.” 
 
 
A Kia XCeed és Ceed Sportswagon plug-in hibrid modellek Szlovákiában, a Kia zsolnai gyárában készülnek majd - ezek lesznek a márka első Európában gyártott plug-in hibridjei. A Kia egyedülálló, hétéves,150 000 km-es garanciája kiterjed az új hajtáslánc akkumulátorcsomagjára és villanymotorjára is. A kifejezetten az európai piacokra készülő új modellek értékesítése 2020 elején indul. 
 
Plug-in hajtáslánc alacsony károsanyag-kibocsátással és hosszú tisztán elektromos hatótávval Az új Kia XCeed és a Ceed Sportswagon plug-in hibridek vonzó alternatívát kínálnak a hagyományos benzin- és dízelmotoros modellek mellett. Az új hajtáslánc 8,9 kWh-s lítiumpolimer szerkezetű akkucsomagból, 44,5 kW-os villanymotorból és egy hatékony, 1,6 literes ‘Kappa’ sorozatú négyhengeres GDI (közvetlen befecskendezéses, szívó) benzinmotorból áll. A hajtás összteljesítménye 141 LE, forgatónyomatéka 265 Nm, ezzel a Ceed Sportswagon 10,8, az XCeed pedig 11,0 s alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. 
 
 
A hajtáslánchoz hatfokozatú duplakuplungos (6DCT) váltó tartozik, amely kézzel is kapcsolgatható, így jóval élvezetesebb vezetést kínál, mint a fokozatmentes automaták. A hagyományos e-CVT-s hibridek a benzinmotor teljesítményének egy részét a villanymotoron keresztül küldik a hajtásba, ami hatásfokcsökkenést eredményez. A Kia duplakuplungos váltója hatékonyabban működik, a benzinmotor és az elektromos motor párhuzamosan hajt be rá, így minimális az energiaveszteség. 
 
 
Regeneratív fékrendszerükkel a plug-in hibridek fékezéskor és motorfékben is töltik az akkumulátort, tovább javítva a hajtáslánc összhatásfokát és növelve a hatótávot. 
 
A Kia nagyságrendileg 60 km-es tisztán elektromos hatótávot céloz meg mindkét modellnél, ez az európai szokásokat figyelembe véve az autósok többségének elég egy teljes napra. Az új plug-in hibridek CO2 kibocsátása még homologizáció alatt áll, a végleges adatokat az eladások megkezdése előtt hozza nyilvánosságra a Kia. 
 
Mindkét modellben megjelenik a márka új, Virtual Engine Sound System nevű rendszere: ez jelzőhanggal figyelmezteti a gyalogosokat tisztán elektromos üzemmódban, alacsony sebességnél és tolatáskor is. A rendszer 59 dB-lel ad ki jeleket, hogy felhívja a gyalogosok figyelmét a közeledő autóra. 
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.26
Új mánia hódit a nemzetközi autós piacokon: a vegán autók divatja. A nagy autógyártók már....
2020.02.26
Csökkenő eladások, de a piaci várakozásokat meghaladó étékesítési árbevétel mellett jelentősen....
2020.02.26
Lesújtó eredményt hozott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának....
2020.02.26
Hivatalossá vált, hogy ismét nekivág a legendás Indianapolis 500-as versenynek a forma-1-es spanyol....
2020.02.26
Sok a karambol szerda reggel: az M3-as autópálya Emődnél Vásárosnamény irányába nem járható, a 4-....
2020.02.26
Március 3-án, a 90. Genfi Nemzetközi Autószalonon tartják a tisztán elektromos meghajtású BMW Gran....
2020.02.25
Valentin Dubinin Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.25
Sosem volt még ilyen erős Mini, a Clubman és a Countryman modellek JCW változatai bestális erővel....
2020.02.25
125. születésnapját ünnepli a ŠKODA, ebből az alkalomból a cseh gyártó KODIAQ, KAROQ és FABIA....
2020.02.25
Átlagosan 12 százalékos béremelést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt., míg a fizikai dolgozói körében....