Oroszország

Vadásznak a külföldi rendszámú autókra az orosz rendőrök

2020.08.06.

A moszkvai közlekedésrendészet naponta több tucat olyan szabálysértőt fülel le, akik abban reménykedtek, hogy autójuk külföldi rendszáma révén elkerülhetik a korábban begyűjtött büntetések kifizetését – írja az autonews.ru orosz autós szakportál.

Moszkvában megkezdődött a vadászat a külföldi rendszámú autókra. Az orosz közszolgálati televízió beszámolója szerint a fővárosi rendőrök engedélyt kaptak arra, hogy az utak mentén felállított állandó megfigyelő-kamerák segítségével kiszűrjék a forgalomban közlekedő külföldi rendszámú autókat. A szűrőprogramon keresztül kapott adatokat átfuttatják a szabálysértési nyilvántartáson. Ha olyan autót szúrnak ki, amelynek tulajdonosát korábban megbüntették, de nem fizette ki a bírságot, a járőrkocsik, illetve a motoros rendőrök azonnal kiállítják a forgalomból.

Az akció célja, hogy kiszűrjék azokat a szabálysértő autósokat, akik eddig abban bíztak, hogy a külföldi rendszámuk révén el tudják kerülni a büntetések kifizetését.

Moszkva egyik legforgalmasabb sugárútján, a Lenyinszkíj proszpekten kapták ki a forgalomból azt az örmény rendszámú autót, amelynek tulajdonosától most 89 ki nem fizetett bírságot hajtanak be.

Az orosz közlekedési hatóságok az akció kapcsán ismételten felhívták a külföldi autótulajdonosok figyelmét, hogy az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz tartozó országokban (Belarusz, Kazahsztán, Örményország és Kirgizisztán) nyilvántartott, de Oroszországba behozott gépkocsik tulajdonosainak 10 napon belül nyilvántartásba kell vetetniük a járművüket a lakóhelyükön. Ellenkező esetben 800 rubel (kb. 3.300 forint) bírságot vetnek ki rájuk. Ismételt jogsértés esetén a büntetés már 5000 rubel (kb. 20 ezer forint) vagy a jogosítványukat bevonják 3 hónapra.  

Ugyancsak bejelentették, hogy Putyin elnök felkérésére az orosz Állami Közlekedésbiztonsági Felügyelőség törvényjavaslatot dolgoz ki, amely alapján a külföldi rendszámú autók tulajdonosai csak abban az esetben hagyhatják el Oroszország területét, ha előzőleg valamennyi kiszabott bírság megfizetését igazolták.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.21
Nagyon élhető a magyarok kedvenc autója ..
2020.09.21
A karantén arra kényszerítette az amerikai egy részét, hogy a magánszférájukat az autójukban....
2020.09.21
Bak Zsolt Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.21
Új tervet dolgoztak ki a szervezők a patinás svájci szakkiállítás megtartására. ..
2020.09.21
A helyi hatóságok engedélyezték, hogy viszonylag sok néző a helyszínen tekinthesse meg az október 9....
2020.09.21
Frontálisan ütközött két autó, sajnos a vétlen fél húzta a rövidebbet. Két ember életét vesztette. ..
2020.09.21
Hétfőn kezdődött és péntekig tart az idei közúti közlekedési környezetvédelmi akció - jelentette be....
2020.09.21
Cikksorozatunk első részeiben az 1/1990 (IX.29.) KHVM rendelet vesézzük ki, mivel ez szabályozza a....
2020.09.21
Az Audi Hungaria „Minőségi Táncművészetért” díjat adott át a Győri Balett magántáncosának, Guti....
2020.09.21
A magyar rendőrök a brit hatóságok által körözött gépjárművet foglaltak le a nagylaki....