fejlesztés

Válságban is növekedve, új szervizt nyitott a Pappas

2022.05.02.

Jelentős kormánytámogatással valósult meg Magyarország legnagyobb Mercedes-Benz márkaszervize.

Az autóipart és az autózás egészét megrázó válságos időkben (pandémia, az autógyártást hátráltató chiphiány, az ukrajnai háború egyik következményeként kábelkorbács-hiány, meghosszabbodott várakozási idők, árfolyamváltozások miatt megdrágult új és használt kocsik) lehet meglapulni, túlélésre játszani. Aligha kifogásolható, ha valaki óvatos stratégiára áll be.

Hazánk vezető márkakereskedése, a 75 esztendeje családi cégként működő anyavállalat hazai képviselete, a 32 éves Pappas Auto Magyarország Kft. viszont nem így döntött, hanem előre menetel. Bízva a nemsokára beinduló fellendülésben, pályázatot nyújtott be a koronavírussal sújtott közép- és nagyvállalatoknak segítő Versenyképesség Növelő Támogatási Programhoz, és jelentős állami támogatást nyert. A kapott összegből megvalósuló projekt célja növelni szerelési szolgáltatásokhoz kapcsolódó kapacitását, illetve stabilizálni piaci helyzetét. Éppen ez indokolta a miniszter és a képviselő jelenlétét a szalagátvágáson. A mottó: „Nem munkanélküliséget, hanem beruházásokat finanszírozunk!” Ennek jegyében egy év alatt 1886 milliárd forintot fektetett be a kormány, ami hozzájárult, hogy jelenleg 4,7 millióan dolgoznak országunkban.

Az új szerelőcsarnok közel 73 ezer négyzetméteres telken létesült, a 11-edik kerületi Hunyadi János úton. Hasznos területe 1602 négyzetméter, 24 szerelőállással, és különlegességként 90 férőhelyes szervizparkoló van a tetején, ez az eddigi legnagyobb Mercedes-Benz szervizüzem Magyarországon. Járműmosó és több irodahelyiség egészíti ki, ez utóbbiakat a tetőre telepített szellőzőgépek szolgálják ki, zöld energiával. Az épület padlóba süllyesztett és mennyezeti hűtés-fűtése hőszivattyús. A legmodernebb műhelyberendezést (kétoszlopos járműemelők, fékhatás-mérő próbapad, központi olajellátó rendszer, sínes-csápkaros kipufogógáz-elszívó rendszer) építették be. Jól bejártam, megnéztem a szerelőcsarnokot, régi munkahelyemen, a Közlekedéstudományi Intézetben szervizfejlesztésen dolgoztam, és mindent a legmegfelelőbbnek találtam. Jó lesz itt, kitűnő körülmények között, autókról gondoskodni.  

„Mi, a Pappas Auto-nál egyöntetűen hiszünk a növekedés erejében. A most átadott szerelőbázis is megtestesíti a vállalatunk hitvallását: a legmodernebb környezetben, a legmagasabb színvonalú ügyfélkiszolgálás ígéretét. Ismerjük ügyfeleinket, 32 éve alkotják velünk együtt a Pappas Auto nagy közösségét. Ez a közösség megérdemli, hogy a lehető legtöbbet kapja tőlünk. Az itt létesült és átadott csarnok most új szintre emeli a megnövekedett szervizigények kiszolgálását” – mondta Pais József, a Pappas Auto Magyarország ügyvezető igazgatója. A cégnél kiemelt szempont a munkahelyek megtartása, a projektnek köszönhetően sikerült megtartani a cég 596 fős bázislétszámát, és gyakornokok foglalkoztatásával biztosítják az utánpótlást.

A látványában is megnyerő, korszerű üzem méltó környezetben várja majd ügyfeleit: nemsokára indul a dél-budai Duna-part fejlesztése, az egyelőre eléggé elhanyagolt területen parkot, sétányt, kulturált körülményeket teremtenek. Az új szerviz a felértékelődő városnegyedbe harmonikusan illeszkedő létesítmény lesz.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.01
Mads Østberg újra megnyerte a pécsi versenyt! Forró hétvégén, gyors pályákon bizonyult a legjobbnak....
2022.07.01
Különleges lehetőséget biztosít a nagycsaládosok számára a július 29-31-i Formula–1 Aramco Magyar....
2022.07.01
A Vitesco meg akarja szüntetni a legtöbb munkahelyet nürnbergi üzemében. Az üzemi tanács nem lelkes....
2022.07.01
35 fok felett a tradicionális bécsi fiákerek az állatvédelmi törvény miatt nem közlekedhettek az....
2022.06.30
Nem is akárhová, hanem a középkategória felső harmadába, tehát a Passat, Insignia, vagy éppen a....
2022.06.30
Jogerősen felmentette a bíróság az M3-as autópályán 2016-ban történt halálos tömegszerencsétlenség....
2022.06.30
Az új Neta S Yaoshi elektromos szedánt az ingyenes töltés lehetőségével és egy brutális motorral....
2022.06.30
Az európai repülőtereken tapasztalható munkaerőhiány, amely a légiforgalom nyári emelkedésével....
2022.06.30
Nézze meg a videót! ..
2022.06.30
Elfogadta az üzemanyagok 50 banis - 40 forintnak megfelelő - árkompenzációjáról szóló sürgősségi....