Ferrari

Vasseur: a Ferrari egyetlen célja a világbajnoki cím megnyerése

2023.02.05.

Az egyetlen cél a világbajnoki cím megnyerése, a versenyzők pedig egyenlő feltételekkel vágnak neki a Forma-1-es idénynek a Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint.

Az 54 éves francia szakember szerint a maranellói istálló számára minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen, és a mezőny egyik legjobb csapataként nem is lehet más a célja, mint a győzelem.

Vasseur január 9-én érkezett a Ferrarihoz az Alfa Romeótól, és azóta első alkalommal tartott online sajtóbeszélgetést, melyen hangsúlyozta: nem lehet úgy elkezdeni egy idényt, hogy elégedettek lennének a második hellyel is, mert ez az ambíció hiányát jelentené.

A Ferrari 2008 óta nem nyert konstruktőri vb-címet, egyéniben pedig legutóbb 2007-ben a finn Kimi Räikkönen diadalmaskodott a vörös autóval. Az előző idény elején az olaszok versenyképesnek tűntek, de stratégiai, műszaki és versenyzői hibák miatt viszonylag hamar elveszítették annak az esélyét, hogy komolyan harcban legyenek a végső sikerért az már kétszeres világbajnok holland Max Verstappennel, valamint csapatával, a Red Bull-lal.

Vasseur úgy vélte, a stratégiai döntések nem csak arról az egy személyről szólnak, "aki a jéghegy csúcsán van", és "arrogáns lépés" lenne tőle, ha két héttel a csapatfőnöki kinevezése után máris átalakítaná a szervezeti struktúrát és kultúrát a Ferrarinál.

"Folyamatosan egyeztetünk arról, hogy hogyan tudunk ebből a szempontból javulni, mik a gyengeségek, és igyekszünk jobb munkát végezni. Ugyanakkor ez egy lépésről lépésre haladó fejlődés, a nagy módosítások szerintem nem érnének célt. Bízom az itt dolgozókban, aztán ha néhány hét, vagy hónap múlva mégsem működnek jól a dolgok, akkor cselekedni kell" - jelentette ki.

A versenyzők közötti sorrendről Vasseur azt mondta, a monacói Charles Leclerc és a spanyol Carlos Sainz Jr. egyenlő esélyekkel vág neki a szezonnak, ugyanakkor, ha az idény során eljön az a pillanat, hogy ebben a tekintetben változtatásra van szükség, akkor ő maga rendelkezik majd erről csapatfőnökként.

A Ferrari történetének második francia F1-es vezetőjeként Vasseur elmondta, több mint húsz éve jó kapcsolatban van az egyetlen olyan honfitársával, Jean Todttal, aki irányította a Ferrarit, és a nemzetközi szövetség (FIA) korábbi elnökétől szívesen fogadja majd a tanácsokat.

A Forma-1 23 futamos idénye március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.28
A vadonatúj Wildtrak X és Tremor változatokkal a Ford Pro felpörgeti a népszerű Ranger pickup off-....
2023.03.28
A Toyota vezető tudósa és a Toyota Kutatóintézet (Toyota Research Institute – TRI) vezérigazgatója....
2023.03.28
Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem....
2023.03.28
Kiszervezett kiszállítás, intelligens raktárak, autonóm áru- és alkatrész-fuvarozás: a raktározási....
2023.03.28
Ford Motor Company felkérte Lexie Alfordot, a legfiatalabb embert, aki már a Föld összes országában....
2023.03.28
Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétfői vihar miatt - közölte az Országos....
2023.03.28
Az Útinform jelentése a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről. ..
2023.03.28
A villanyosítás sorra dönti le az autózás legstabilabb bástyáit is. A luxust egykor a V12....
2023.03.27
Ha visszatekintünk az autóipar kezdeti történetére, első blikkre a férfiak jutnak eszünkbe. Nem is....
2023.03.27
Elloptak egy régi CLS-t Budapesten. Amikor másnap megtalálták, már más rendszám volt rajta, benne....