GYSEV

Vasúti teherkocsikkal bővített a GYSEV Cargo

2015.06.17.

– Huszonöt nyitott konténerszállító vasúti teherkocsival bővítette járműparkját a GYSEV Cargo Zrt., így már hatvan teherkocsi szállítja a konténereket Németországba és Törökországba – mondta a vállalat vezérigazgatója szerdán a soproni konténerrendező terminálban tartott átadó ünnepségen.

Skála János hozzátette: a 700 millió forintos fejlesztést saját forrásból finanszírozta a vállalat. A teherkocsikat az aradi székhelyű, német tulajdonosi háttérrel rendelkező Astra Industries járműgyártótól rendelte a cég. A hattengelyes, 27,5 méter hosszú kocsikat idén márciusban kezdték gyártani, és június elején érkeztek meg Sopronba. A járműveknek már csak a hatósági engedélyeket kell megkapniuk.


A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a most beszerzett járművek összesen negyven konténer szállítására alkalmasak, amely azt jelenti, hogy negyven kamionnal kevesebb közlekedik majd az utakon és ugyanennyi kamion szén-dioxid-kibocsátásával csökken a környezet terhelése. Hozzátette: a beszerzés teljes mértékben beleillik a vállalat hosszú távú stratégiájába, amelynek lényege, hogy a különböző infrastrukturális beruházások révén nagyobb hangsúlya legyen a vasúti teherszállításnak, amely gyorsabb és környezetbarátabb is.

Skála János emlékeztetett: a teherszállító vasúttársaság a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) leányvállalataként jött létre 2011-ben. Tavaly zárta le két ütemű fejlesztését, amelynek keretében húsz százalékkal nőtt a konténer férőhelyek száma, konténeremelő rakodógépet, úgynevezett bakdarut vásároltak, emellett helymeghatározó alapú informatikai rendszert építettek ki.

Az 1,7 milliárd forintos európai uniós beruházás folytatásaként a jövőben olyan informatikai rendszert építenének ki, amellyel nemcsak a terminálban, hanem az úton lévő konténereket is GPS-alapú rendszerrel lehetne nyomon követni – mondta a vezérigazgató.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
II. Albert és trónörökös fia az új Artura Spiderben száguldott. ..
2024.06.19
A rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, akit arra kérnek,....
2024.06.19
A Le Mans-i 24 órásra időzítették az Endurance Világbajnokság 2025-ös naptárának közzétételét. ..
2024.06.19
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.19
Törökország 40%-os extra vámot vet ki az összes kínai járműre az import visszaszorítása, a folyó....
2024.06.19
A magyar válogatott csoportmeccseinek apropóján nemzeti színűre világítják ki a Bridgestone....
2024.06.19
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd....
2024.06.19
Oktatási, kutatási és kulturális területen tervez együttműködést kialakítani a győri Széchenyi....
2024.06.19
Szoboszlai Dominik vagy Toni Kroos? Gulácsi Péter vagy Manuel Neuer? Marco Rossi vagy Julian....
2024.06.19
Mit gondolnak saját magukról az autósok? Erre voltak kíváncsiak a spanyol közvélemény-kutatók, akik....