elektormobilitás

Velencében terjeszkedik a Toyota

2018.06.21.

A “YUKÕ with Toyota” (YUKÕ Toyotával) 2016-ban, az írországi Dublinban kezdte meg tevékenységét, a következő helyszín pedig az olaszországi Forli volt. A szolgáltatás most tovább terjeszkedik, méghozzá a történelmi olasz városban, Velencében: 49 öntöltő és plug-in hibrid elektromos járművet vetnek be, amelyeket akadálymentesített, speciális felszerelésű Proace Versók egészítenek ki. A Toyota egyre növekvő autómegosztó brandje annak a megtestesülése Európában, hogy egy autógyártó hogyan válhat „tömegközlekedés-szolgáltatóvá”.

2016-ban a Toyota volt az első cég, amely öntöltő hibrid elektromos járműveket kínált az európai autómegosztó szolgáltatások közt. A YUKÕ (japánul: ’induljunk’) elnevezésű brand anélkül ad lehetőséget hibrid elektromos járművek használatára, hogy birtokolni kellene azokat. Velencében 49 öntöltő és plug-in hibrid jármű fut majd a Toyota Yaristól a Prius plug-in hibridig.

Toyota hibridek – közel 80%-os tisztán elektromos üzem

A YUKÕ révén a Toyota ismét bizonyítja elkötelezettségét az öntöltő és plug-in hibrid autózás népszerűsítésében, és tovább növeli Toyota és Lexus hibrid felhasználók számát, ami a világszinten immár közel tizenkétmillióra rúg.

A hibrid elektromos technológiának köszönhetően segíteni lehet a városok levegőszennyezettségének problémáin. A római CARe kutatásai* szerint a negyedik generációs Priusok Rómában a napi munkába járás során 73 százalékban nulla károsanyag-kibocsátással közlekednek. Ez az arány 79,4 százalékra növekszik, amikor az autók tisztán városi környezetben közlekednek. A hibrid autómegosztás a szociális és a vásárlói igények szempontjából is előnyös. Stresszmentes és üzemanyag-takarékos autózást tesz lehetővé, javítja a levegőminőséget, miközben csökkenti a forgalmi dugók kialakulásának lehetőségét.

Autógyárból mobilitási szolgáltató

Miközben az autóipar egy évszázadban egyszer megy keresztül ilyen átalakuláson, a Toyota azon dolgozik, hogy autógyárból mobilitási szolgáltatóvá váljon. A 2011-ben közzétett globális vízió szerint a „Toyota úttörő lesz a közlekedés jövőjének meghatározásában. Új formákat fejleszt ki, és újfajta módon teremt majd kapcsolatot a technológia és az emberek között. A Toyotánál egy befogadó és fenntartható társadalomhoz szeretnénk hozzájárulni a mobilitás fejlesztése által, legyen az városok vagy országok közötti, de akár egy adott helységen belüli közlekedés.”

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.30
A prémium B-SUV kategória elektormos úttörőjének hatótávja az új modellévtől 7 százalékkal magasabb....
2021.11.30
Új lendületet kapott a Ford népszerű egyterűje ..
2021.11.30
Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten....
2021.11.30
A 2021-es miami Art Basel művészeti kiállításon a BMW M GmbH a részleg eddigi legerősebb....
2021.11.30
Szerdán zárul az év végi kötelezőkampány. Tavalyhoz képest átlagosan egyhavi díjjal járnak jobban a....
2021.11.30
Lassan tényleg ott tartunk, hogy a leglogikusabb, legmegfizethetőbb autókat az indiai piac kapja,....
2021.11.30
A repülőtér B és D portája közötti szakaszon kapott lángra a kocsi, egy sávon halad a forgalom –....
2021.11.29
A Das WeltAuto Centrum Budaörs értékesítési igazgatójával, Tóth Péterrel készült interjúnk második....
2021.11.29
A magyar akkumulátoripari képzés fejlesztéséről írt alá megállapodást Palkovics László innovációs....
2021.11.29
Továbbra is Berlin a legnépszerűbb terület az autótolvajok körében – nagy különbséggel Brandenburg....