elektormobilitás

Velencében terjeszkedik a Toyota

2018.06.21.

A “YUKÕ with Toyota” (YUKÕ Toyotával) 2016-ban, az írországi Dublinban kezdte meg tevékenységét, a következő helyszín pedig az olaszországi Forli volt. A szolgáltatás most tovább terjeszkedik, méghozzá a történelmi olasz városban, Velencében: 49 öntöltő és plug-in hibrid elektromos járművet vetnek be, amelyeket akadálymentesített, speciális felszerelésű Proace Versók egészítenek ki. A Toyota egyre növekvő autómegosztó brandje annak a megtestesülése Európában, hogy egy autógyártó hogyan válhat „tömegközlekedés-szolgáltatóvá”.

2016-ban a Toyota volt az első cég, amely öntöltő hibrid elektromos járműveket kínált az európai autómegosztó szolgáltatások közt. A YUKÕ (japánul: ’induljunk’) elnevezésű brand anélkül ad lehetőséget hibrid elektromos járművek használatára, hogy birtokolni kellene azokat. Velencében 49 öntöltő és plug-in hibrid jármű fut majd a Toyota Yaristól a Prius plug-in hibridig.

Toyota hibridek – közel 80%-os tisztán elektromos üzem

A YUKÕ révén a Toyota ismét bizonyítja elkötelezettségét az öntöltő és plug-in hibrid autózás népszerűsítésében, és tovább növeli Toyota és Lexus hibrid felhasználók számát, ami a világszinten immár közel tizenkétmillióra rúg.

A hibrid elektromos technológiának köszönhetően segíteni lehet a városok levegőszennyezettségének problémáin. A római CARe kutatásai* szerint a negyedik generációs Priusok Rómában a napi munkába járás során 73 százalékban nulla károsanyag-kibocsátással közlekednek. Ez az arány 79,4 százalékra növekszik, amikor az autók tisztán városi környezetben közlekednek. A hibrid autómegosztás a szociális és a vásárlói igények szempontjából is előnyös. Stresszmentes és üzemanyag-takarékos autózást tesz lehetővé, javítja a levegőminőséget, miközben csökkenti a forgalmi dugók kialakulásának lehetőségét.

Autógyárból mobilitási szolgáltató

Miközben az autóipar egy évszázadban egyszer megy keresztül ilyen átalakuláson, a Toyota azon dolgozik, hogy autógyárból mobilitási szolgáltatóvá váljon. A 2011-ben közzétett globális vízió szerint a „Toyota úttörő lesz a közlekedés jövőjének meghatározásában. Új formákat fejleszt ki, és újfajta módon teremt majd kapcsolatot a technológia és az emberek között. A Toyotánál egy befogadó és fenntartható társadalomhoz szeretnénk hozzájárulni a mobilitás fejlesztése által, legyen az városok vagy országok közötti, de akár egy adott helységen belüli közlekedés.”

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.25
Kulcscsontja mellett bordái is eltörtek Gönczy Gergőnek, akit három társával együtt ütött el egy....
2022.06.25
Jó tudni, hogy napokon belül megszűnik a műszaki érvényessége azon gépjárműveknek, amik már eddig....
2022.06.25
A légitársaságok kereskedelmi gyakorlataival kapcsolatban felmerülő fogyasztói panaszokról, piaci....
2022.06.25
Egy második magyar városban, Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó....
2022.06.25
Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalát Herceghalomnál szombat délután....
2022.06.25
Pénteken még nem tudták átállítani a összes érintett Mol-kutat ahhoz, hogy ne lehessen 50 liternél....
2022.06.25
Olajembargó, infláció, háború, koronavírus-járvány ide vagy oda, számos nagyon drága luxus- és....
2022.06.25
A Carnotie autókezelő platform adatai szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt....
2022.06.25
Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy személyautóban, amely kamionnal ütközött össze szombat....
2022.06.25
Egyelőre nem széleskörben előforduló esetről van szó, csak mindössze egyről, ugyanakkor aggasztó,....