Szalay Balázs

Vezetni tanították a Tankcsapdát

2014.04.12.

Szalay Balázs tereprali versenyző mutatott egy-két trükköt a zenekar tagjainak, Lukács Lászlónak, Fejes Tamásnak és Sidlovics Gábornak.

„Az utóbbi időben nagyon összebarátkoztunk, ezért is fontos számomra, hogy biztonságban tudjam a fiúkat az utakon” – mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs. „A saját bőrömön is tapasztaltam, milyen sokat ér a gyakorlás a tanpályán, reméltem, a tankcsapdás fiúk is hasznát veszik majd.”

A Hungaroring vezetéstechnikai centrumban először elméleti oktatásban részesültek a zenekar tagjai, majd beültek a saját autóik volánja mögé, és elkezdték feszegetni a határaikat. Elsőre meglepődtek, amikor a rántópad megdobta az autó hátulját, és az orruk előtt égbe szökkenő vízfüggönyt sem sikerült mindenkinek elsőre kikerülni, de azért jöttek, hogy tanuljanak, hogy megérezzék a saját autójuk „képességeit”. A gyakorlás végén a fiúk fülig érő szájjal szálltak ki az autókból.

„Egy ilyen tréningnek az a lényege, hogy a sofőr megtudja, hogyan reagál az autója bizonyos helyzetekben, és hogy megérezze azt, hogy pillanatok alatt kell cselekedni, ha meg kell előzni a bajt” – tette hozzá Szalay, aki jó néhány hasznos tanáccsal is szolgált a zenészeknek.

„A legfontosabb, amit ma megtapasztaltam, hogy a bandából én vagyok a leggyengébb – legalábbis autóvezetésben” – mesélte mosolyogva Lukács László, a frontember. „Sokat hallottam már a vezetéstechnikai pályáról, s a mai nap után úgy gondolom, mielőtt valaki megkapja a jogosítványát, mindenképp részt kellene vennie itt egy tréningen. Biztos, hogy nem utoljára voltam itt, mert rájöttem, sokat fejlődhetek még a vezetés terén.”

„A zenekar tagjai közül talán nekem van a legnagyobb rutinom a vezetés terén, de tanulni mindig érdemes, ezért is örültem, hogy Szalay Balázs mutatott néhány praktikát” – tette hozzá Fejes Tamás. „Itt megtanultuk, hogyan reagáljunk váratlan helyzetekben, elmondták, mire készüljünk, mi fog történni. A közúton nem segít senki, ezért kell itt megtapasztalni ezeket az élményeket.”

Az autóvezetés terén a gitáros Sidlovics Gábor a csapat „zöldfülűje”: neki még csak négy éve van jogosítványa, úgyhogy ő a saját autójáról is szerzett érdekes tapasztalatokat. „Megtudtam, hogy az autóm gyorsan reagál a váratlan helyzetekben, ide kellett jönnöm, hogy ezt elmondhassam. Szerencsére eddig nem volt rá precedens, hogy extrém helyzetben kellett volna használnom, de ez a mostani lecke arra volt jó, hogy ha adódik valami feladat, meg tudjam oldani. Egyébként is vallom: tanulni, tanulni, tanulni” – mondta Sidlovics Gábor. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
II. Albert és trónörökös fia az új Artura Spiderben száguldott. ..
2024.06.19
A rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, akit arra kérnek,....
2024.06.19
A Le Mans-i 24 órásra időzítették az Endurance Világbajnokság 2025-ös naptárának közzétételét. ..
2024.06.19
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.19
Törökország 40%-os extra vámot vet ki az összes kínai járműre az import visszaszorítása, a folyó....
2024.06.19
A magyar válogatott csoportmeccseinek apropóján nemzeti színűre világítják ki a Bridgestone....
2024.06.19
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd....
2024.06.19
Oktatási, kutatási és kulturális területen tervez együttműködést kialakítani a győri Széchenyi....
2024.06.19
Szoboszlai Dominik vagy Toni Kroos? Gulácsi Péter vagy Manuel Neuer? Marco Rossi vagy Julian....
2024.06.19
Mit gondolnak saját magukról az autósok? Erre voltak kíváncsiak a spanyol közvélemény-kutatók, akik....