ICDP

Videók segítik az értékesítést a járvány idején. De utána is?

2020.06.02.

Bár a kereskedések szép lassan újranyitnak egész Európában, egyelőre túl korai megjósolni, hogy mit hoz a jövő, hogyan változik az autókereskedelem a koronavírus után, ha egyáltalán változik. Már írtunk róla, hogy az online értékesítésnek nagy lökést adhat ez a nehéz időszak, de van egy másik terület is, ahol egészen érdekes innovációkat hozott magával a járvány okozta bezártság, ez pedig a videók használata az autókereskedelemben.

Az online nézhető videók minden területen hatalmas népszerűségnek örvendenek és sok iparág ki is használta ezt, az autóipar viszont ebben a tekintetben kissé lemaradt. Pontosabban fogalmazva maguk az autógyártók nem igazán éltek az ebben rejlő lehetőségekkel, de a YouTube-on megtekinthető, sokszor nagyon profi és részletes tesztek fontos részei lettek az autóvásárlás folyamatának.

Próbálkozások egyébként voltak bőven. 2015-ben a Fiat indított el Brazíliában egy online “körbejárás” szolgáltatást, mely során az érdeklődők csatlakozhattak egy termékspecialistához, miközben körbejár egy autót, bemutatja a virtuális vele tartókat érdeklő funkciók használatát és megválaszolja a felmerülő kérdéseket. A Brazíliát sújtó gazdasági válság miatt ez a kezdeményezés végül elhalt. Később a Seat is kipróbálta Európában 2016-ban, de úgy tűnik, meghaladta korát az ötlet.

2020-ra az érdeklődők könnyebben befogadják az ilyen kezdeményezéseket, ráadásul nem is igazán áll rendelkezésre más lehetőség a koronavírus járvány miatt. A Renault az Egyesült Királyságban indította el “virtuális autószalon” szolgáltatását, amelynek keretein belül online járható körbe a kínálat összes modellje. Úgy tűnik, valóban eljött ennek az ideje, ugyanis néhány nap alatt 200 ügyfél jelezte vásárlási szándékát, akik elsősorban az elektromos Zoe iránt érdeklődtek. Németországban a Hyundai Februárban indította el hasonló szolgáltatását, tehát vagy rendkívül előrelátóak voltak, vagy szerencsésen időzítettek.

A videók nem csak az új autók értékesítésénél lehetnek hasznosak. A német HeyCar Németországban és az Egyesült Királyságban minden meghirdetett használt autójánál lehetővé teszi, hogy egy minden részletet bemutató videót is megtekintsenek a potenciális vásárlók.

Emellett a szervizek is hasznát vehetik az ilyen megoldásoknak: amennyiben újabb hibát fedeznek fel az autón, az ügyfélnek nem kell feltétlenül újra bemennie, elég, ha egy videón megmutatják neki a felfedezett problémát, így távolról is engedélyezheti a javítás megkezdését és nem kell attól félnie, hogy egy nem létező hiba javításáért fizet.

Hogy ez a trend csak átmeneti, vagy az online értékesítés és a videók használata a jövőben terjedni fog, kérdéses. Ugyanakkor kétségtelen, hogy ezek a technológiák hasznosak és idővel mindenképpen az autóvásárlás szerves részét képezik majd. Legalább valami jót is hozott a koronavírus

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.13
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök a spanyol hatóságok által körözött személyautót foglaltak le....
2020.07.13
A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít péntektől Esztergom és Zebegény....
2020.07.13
Öt kisrepülőgép szállt le engedély nélkül Rétság külterületén szombaton, mint kiderült, a....
2020.07.13
Az AUTÓS NAGYKOALÍCIÓ nemzetközi karikatúra pályázatot hirdetett AUTÓSZEKTOR Karikatúra Pályázat....
2020.07.13
Új közlekedésbiztonsági kampányában a sebességkorlátozások betartásának fontosságára hívja fel a....
2020.07.13
Nem lopják a napot a Toyota Racing Development részleg tervezői: alighogy megjelent a piacon a....
2020.07.13
Halálos baleset történt az 5-ös úton, Dabasnál hétfő reggel, az érintett szakaszon teljes az útzár....
2020.07.13
A bajor gyártó dingolfingi gyárának szomszédságában működő új létesítmény évente több mint....
2020.07.13
Egymást érték a súlyos karambolok a hétvégén az ország útjain – derül ki a rendőrség összesítéséből....
2020.07.13
A Lamborghini bemutatta Huracán Evo RWD Spyder elnevezésű modelljét. Az aerodinamikailag....