abroncsgyártás

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

2024.05.09.

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

Fotó: Continental

A siker kulcsa: alacsony gördülési ellenállás, csendes menetzaj

„Ügyfeleink különös jelentőséget tulajdonítanak az olyan alacsony gördülési ellenállású abroncsoknak, melyek nagyobb hatótávval és csendes menetzajjal rendelkeznek a vezetési kényelem érdekében. Ezeknek az elvárásoknak vállalatunk nagy teljesítményű gumiabroncsai, – amelyeket minden típusú elektromos járműre kínálunk – megfelelnek. Az a bizalom, amelyet az e-járművek gyártói világszerte a Continental autógumijaiba vetnek, egy tökéletes megerősítése ennek" – mondta el Manja Greimeier, a Continental gumiabroncs szektorának elsőszerelésű abroncsokért felelős vezetője. A Continental olyan már korábban ismert és új e-járművek gyártóit is kiszolgálja, mint a Tesla, a BYD, a Volkswagen, a BMW és a Geely.

Folyamatos garancia a csökkentett fogyasztásra és a megnövelt hatékonyságra

A Continental már régóta dolgozik a gumiabroncsok optimalizálásán a nagyobb hatékonyság és az alacsonyabb fogyasztás érdekében. A vállalat 1993-ban mutatta be a ContiEcoContact-ot - az első, kifejezetten az energiahatékonyságra tervezett autógumi-családot. Azóta minden fejlesztés az alacsony gördülési ellenállásra és menetzajra, valamint a nagy futásteljesítményre összpontosít, a biztonság veszélyeztetése vagy korlátozása nélkül. A termékek fejlesztése során a Continental figyelembe veszi az elektromos járművek nagyobb súlyát is, amely az akkumulátor súlyából adódik. A cég 2021 óta speciális HL terhelési indexszel ellátott személyautó-abroncsokat is gyárt, melyek megnövelt terhelhetőséggel bírnak.

A Continental technológiai fejlesztései minden jármű számára előnyösek, függetlenül a meghajtás típusától. A prémium gumiabroncsgyártó minden hajtási típusra optimalizálta teljes autógumi-portfóliójának összes jelenlegi termékcsaládját. 2023-tól a termékek falán található EV Compatible logó egyértelművé teszi, hogy mely modellek alkalmasak elektromos járműveken való használatra és azok hatótávolságának optimalizálására. Ennek köszönhetően a Continental gumiabroncsai mindig megfelelő választások lehetnek – függetlenül attól, hogy belsőégésű motoros vagy elektromos járműről van szó.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..