Nascar

Visszatér a NASCAR-ba a Toyota Supra híres Castrol-festése - de egy Mustangon

2024.05.10.

Május 12-én a darlingtoni futamon jelenik meg a híres dizájn.

Az autóversenyzés történetében rengeteg híres márka festése és dizájnja jelent már meg autók oldalán, ezzel hatalmas reklámot generálva, főleg, ha az adott csapat még remekül is teljesített. Elég csak a Haribóra gondolni, ami a Mercedes szoponzora volt a 24 órás Nürburgring-versenyeken 2015 és 2017 között. Vagy éppen a Dogecoinra, amely egy internetes meme-ből született digitális fizetőeszköz és amelynek követői egy közösségi gyűjtéssel annyi pénzt kalapoltak össze, hogy egy NASCAR-futamon a pénznem felkerült az egyik versenyautóra. De ott vannak a hagyományosabb szponzorok, mint az Alitalia, a Gulf ikonikus dizájnja, amely a Ferrarit legyőző Ford GT40-eseken díszelgett a '60-as évek Le Mans-futamain. De ott van a Marlboro, a Martini, a Coca-Cola, a Jägermeister vagy éppen a Castrol.

A brit olajcég színei sokak számára ismerősek lehetnek, méghozzá az 1990-es évek NASCAR-futamjairól, amikor is a cég összeállt a TOM-mal, azaz a Tachi Oiwa Motor Sporttal, akik a Toyota hivatalos tuning és versenycsapata a mai napig. Emlékszem, nekem is volt gyerekkoromban castrolos matchboxom, igaz, az egy rallyautó volt. Azonban a TOM-mal való közös munkájuk gyümölcse egy Castrol-mintás Toyota Supra volt, amely az 1995-ös japán JGTC-n, azaz a Japán Nagy Túraautó-bajnokságon debütált a cég zöld, piros és fehér színeiben és 1997-ben majd 1999-ben a Castrol szponzoráció alatt nyerte is meg a bajnokságot. Végül az együttműködés 2001-ben ért véget, de a Castrol-mintás Supra legendássá vált.

A híres Supra. (Forrás: TOM'S)

Ezt a legendát akarja most újra életre hívni a cég, mivel az általuk szponzorált Brad Keselowski a TOM-os Castrol festést választotta Ford Mustangjának a május 12-ei, darlingtoni futamra. Keselowski a TOM-festést a Castrol mostani, John Force Castrol Special helyett kérte. A NASCAR-versenyző azzal indokolta a választást, hogy rengeteget játszott a Gran Turismo videojátékban a Castrol-Suprával és a dizájn a szívéhez nőtt. Keselowski azt is hozzátette, hogy a Castrol mostani festése elég hasonló a tavalyi dizájnhoz, ezért nem akarta azt, a Castrol pedig elfogadta a kérését.

Persze fura lehet, hogy egy Mustangra kerül a kifejezetten japán versenyistállónak készített festésminta, de a Darlington Raceway vezetése már évek óta kifejezetten támogatja a versenyzőket, hogy régebbi dizájnokkal guruljanak aszfaltra. Éppen ezért nem Keselowski kocsija lesz az egyetlen, amely régebbi mintákat idéz majd. Az ötös számot viselő Kyle Larson Chevrolet-ja például Terry Labonte, azaz Texas Terry piros, sárga, zöld és fehér színű dizájna előtt tiszteleg majd, a Stewart-Hass Racing csapatának négyes számú Fordja pedig Richard Childress 1998-as autójának mintáját kapja majd.

Forrás: 
Motor1.com

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.18
„Élvezd a kabriót, feel the sunshine!” ..
2024.06.18
- Már rendelhető az új Crafter modell, amelynek az első járművei már nyáron elérhetők lesznek a....
2024.06.18
Miért és hol jár büntetés a bevált szokásért?   ..
2024.06.18
Összeütközött négy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, az M0-s autóúti....
2024.06.18
A Porsche bejelentette, hogy Szingapúr lesz a tizenegyedik Porsche Experience Center (PEC)....
2024.06.18
Figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt Magyarország területére szerda éjfélig a....
2024.06.18
- A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a....
2024.06.18
- Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra....
2024.06.18
- Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig....
2024.06.18
Sem az ittas vezetés, sem pedig a gyorshajtás nem kifizetődő: büntetőpontok, a jogosítvány bevonása....