Németország

A Vitesco milliárdos megrendelést kapott egy amerikai gyártótól

2022.01.27.

A Vitesco autóipari beszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól: egy milliárdos megrendelés az USA-ból, valamint két megrendelést Japánból és Kínából több száz millió euró értékben – írja az automobilwoche.de

 

Vitesco: Az autóbeszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól. (Fotó: Vitesco)

A Vitesco autóipari beszállító több nagy külföldi megrendelésre is számíthat. Több mint egymilliárd euróért rendelt 800 voltos, szilícium-karbid technológiájú invertert egy nagy amerikai autógyártó – jelentette be hétfőn Regensburgban a Vitesco. A technológia fontos az e-autók gyors töltéséhez. Egy kínai és egy japán autógyártótól is érkeznek megrendelések, egyenként több száz millió eurós volumenben. A részvény hétfőn több mint három százalékkal emelkedett.

A Japánból és Kínából érkező megrendelések a közlemény szerint komplett rendszerként gyártott és szállított nagyfeszültségű tengelyhajtások, valamint nagyfeszültségű teljesítményelektronika megrendelések. A Vitesco nem hozta nyilvánosságra, hogy mely cég volt a három ügyfél.

Emellett a cég azt tervezi, hogy 2025 elejétől Észak-Amerikában gyártja majd a nagyfeszültségű invertereket és a hozzá tartozó tápmodult. A Vitesco a Continental Corporation korábbi részlege. Szeptember közepe óta független, tőzsdén jegyzett társaság – írja a német honlap.

A Vitesco magyarországi gyára Debrecenben található

A Vitesco Technologies debreceni, 21 000 m2-es épülete a világszinten elismert fenntarthatósági tervezési, építési sztenderdeknek megfelelve nyerte el a LEED arany minősítést. A gyár fontos szerepet játszik az olyan autóipari trendek követésében, mint a villamosítás és a fenntarthatóság.

A Vitesco Technologies a legmodernebb erőátviteli technológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója a fenntartható mobilitás érdekében. Az intelligens rendszermegoldásokkal, valamint az elektromos, hibrid és belső égésű erőátviteli berendezések komponenseivel a Vitesco Technologies tisztává, hatékonnyá és megfizethetővé teszi a mobilitást. A termékskála elektromos erőátviteli rendszereket, elektronikus vezérlőegységeket, érzékelőket és szervoberendezéseket, valamint kipufogógáz-utókezelő megoldásokat tartalmaz. 2020-ban a Vitesco Technologies 8 milliárd euró árbevételt ért el, és több mint 40 000 alkalmazottat foglalkoztatott világszerte mintegy 50 telephelyen. A Vitesco Technologies székhelye Regensburg, Németország.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
A Hyundai és a Motional közösen fejlesztik az IONIQ 5 alapú robottaxit, amelyet fejlett autonóm....
2022.05.16
Sopronból, Győrből, Budapestről, de számos más nagyvárosból és a környező országokból is érkeznek....
2022.05.16
A sorozatgyártást előkészítő utolsó finomhangolási fázisba lépett a BMW M GmbH első hálózatról....
2022.05.16
Bárki is nyeri meg a 7-Eleven nyereményautóját, mostantól nem lesz gondja arra, hogy hova tegye a....
2022.05.16
Az ABB Robotics bemutatja a világ első, robotfestésű, műalkotásnak minősülő “art car” autóját. ..
2022.05.16
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.16
A Renault Rosszija részvényei Moszkva város, a Renaultnak az Avtovazban lévő részesedését pedig az....
2022.05.16
A tisztán elektromos hajtású Niro EV 460 kilométeres hatótávolságot kínál és a plug-in hybrid is....
2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....