Wolfsburg

A Volkswagen 2028-ig a Nationalelf támogatója marad

2024.05.27.

A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését. Mindkét fél 2028. július 31-ig meghosszabbította a 2019. január 1. óta fennálló szponzori szerződést - írja honlapján Európa legnagyobb autógyára. 

Akkor a VW a Mercedest váltotta a Nationalelf mezszponzoraként. 

Volkswagen a DFB fő partnere

Oliver Blume, a Volkswagen AG vezérigazgatója: „A Volkswagen kiáll a társadalmi elkötelezettség mellett, és felelősséget vállal – a sportban is. Értékes partnerségünk van a DFB-vel. Támogatjuk a labdarúgást a csúcson és mindenhol: a fiatal tehetségek, a nők és a férfiak számára. Támogatjuk a befogadási projekteket, az amatőr szektort és az önkéntes munkát is. A Volkswagen és a DFB Németországot jelenti. Folytatjuk a hatékony együttmúködést a DFB-vel, és képletesen szólva továbbra is együtt leszünk a pályán.”

Fotók: VW

A korábbiakhoz hasonlóan a Volkswagen továbbra is partnere marad a legtöbb tagot számláló németországi sportegyesületnek, valamint a nők, férfiak és fiatal tehetségek válogatottjainak. A Volkswagen továbbra is támogatja a női és férfi DFB-kupát. A versennyel való kapcsolat 2012 óta létezik.

Bernd Neuendorf, a DFB elnöke: „Nagyon bizalmi az együttműködésünk. A Volkswagen többre gondol, mint a futballra, de támogatja az alulról építkezőket és a regionális szövetségeinket is. Együtt számos projektet valósítottunk meg sikeresen az amatőr labdarúgás népszerűsítésére. Jelenleg Németország-szerte tart a közös gyermekfoci-túra, amely fokozza a várakozást a hazánkban zajló Európa-bajnokságra. Nagyon örülünk, hogy a Volkswagennel közösen folytatjuk ezt a fenntartható elkötelezettséget a teljes németországi futball iránt, az amatőröktől a női és férfi válogatottakig.”

Thomas Schäfer, a Volkswagen AG Core márkacsoport igazgatósági tagja és a Volkswagen Passenger Cars vezérigazgatója hangsúlyozza: „Futball és Volkswagen – ez össze illik. Ezért van a labdarúgásban a partnerségeknek több évtizedes hagyománya. Ez az érzelmi környezet tökéletes a Volkswagen modelljeink számára, amelyek sok embert elkísérnek az élet minden szakaszán, és amelyekhez sok személyes történet és pozitív érzés társul." Schäfer elmagyarázza: "A futball mindenkit vonz, és összeköti az embereket. Elkötelezettségünkkel azt is megmutathatjuk, hogy a Volkswagen milyen értékeket képvisel, és milyen álláspontot képvisel bizonyos társadalmi kérdésekben.”

A Volkswagen például elindította a sokak által támogatott #nowomensfootball kampányt, amely provokatívan rámutatott a futballozó nők elismerésének hiányára.

Holger Blask, a DFB GmbH & Co. KG vezérigazgatója így nyilatkozott: „Nagyon várjuk a Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség közötti együttműködés folytatását. A VW 2019 óta támogatja a német futballt. A VW és a DFB többször is a társadalmilag releváns témákra összpontosított, és innovatív megközelítéseket talált a szponzoráció aktiválására, mint például a Future Leaders in Football támogatása különböző kontinenseken, a nagyszabású #onefootball kampány a nemzeti csapataink kontextusában. . Amatőr klubjainkat többek között a DFB klubtanácsadói támogatják a VW támogatásával, közvetlenül és fenntartható módon, alulról építkező szinten. Az elkövetkező években partnerségünk részeként közösen folytatjuk az innovációs utakat, és felhívjuk a figyelmet azokra a kérdésekre, amelyek fontosak számunkra a sportban és a társadalomban. A DFB és a VW két erős, hagyományos német márka, nemzetközi vonzerővel, és világszerte keresni fogják a lehetőségeket, beleértve a 2026-os amerikai, mexikói és kanadai világbajnokságot, hogy a német futballt és a partnerséget a reflektorfénybe helyezzék.”

Az autóipari konszern továbbra is a DFB-t járműflottájával mozgatja, nemcsak Volkswagen márkájú autókkal, hanem a Volkswagen Haszonjárművek különböző Bulli modelljeivel is. A válogatottak az eddigiekhez hasonlóan a leányvállalat MAN csapatbuszaival utaznak a meccseikre.

A Volkswagen azonban nemcsak szerződését hosszabbítja meg a DFB-vel. Mind a 21 területi egyesülettel megújítják a szerződéseket is. „Ily módon a DFB-vel való együttműködést kiterjesztjük a futballbázisra. Végül is itt dobog ennek a népszerű sportnak a szíve. „Jónak tartom, hogy sok Volkswagen-kereskedőnk támogatja a helyi futballklubokat” – mondja Schäfer.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....