Wolfsburg

A Volkswagen felvásárolja a Paragon Semvoxot

2022.12.24.

A Cariad, a VW szoftverrészlege a Paragon Semvox megvásárlásával erősíti meg magát a mesterséges intelligencia területén – írja az automobilwoche.de

 

Fotó: Volkswagen

A Volkswagen szoftverrészlege, a Cariad újabb hangvezérlő rendszerek fejlesztésével foglalkozó céggel szeretné bővíteni üzletét. Kétszámjegyű milliós összeg folyik be a mesterséges intelligenciára (AI) szakosodott Paragon Semvox cég felvásárlásába – jelentette be mindkét cég csütörtökön.

A Paragon szoftverleányvállalata eddig a VW külső beszállítója volt. A munkahelyek maradnak. „Az átvétellel a Cariad megerősíti fejlesztési készségeit ezen a fontos területen” – áll a közleményben.

A beszéd általi vezérlés mellett a rendszereknek később az arckifejezésekre és a szemmozgásokra is reagálni kell. Ez a „párbeszédbe lépés és a kívánságok előrejelzése” – például a navigációs útvonalak beállítása, a digitális megbeszélések tárcsázása útközben vagy a szórakoztató- és játékalkalmazások vezérlése.

Nem az első beszerzés

Ha a versenyhatóság beleegyezik, a lépést tavasszal végre kell hajtani – a szerződést már aláírták. A Paragon Semvox korábban a Paragon autóelektronikai beszállítóhoz tartozott. A digitális hangasszisztensek egyre több feladatot látnak el hálózatba kapcsolt járművekben. A Cariad menedzsere, Lynn Longo szerint a tervek egy központi interfész kiépítéséről szólnak a különböző csoportmárkák között.

A Cariad már több felvásárlást is végrehajtott, és belső szakembereket is szeretne toborozni. Októberben az ingolstadti székhelyű cég bejelentette, hogy 2,4 milliárd eurót fektet be a kínai Horizon Robotics mesterséges intelligenciával foglalkozó céggel közös vállalkozásba. A téma itt a szoftverek és a speciális mikrochipek közös tervezése a nagymértékben automatizált és végső soron autonóm vezetés érdekében. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.12
A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, és a magyar nemzetgazdasági miniszter is bírálta....
2024.06.12
Sci-fibe illő látvány tárul az elé, aki belép a Dongfeng egyik dél-kínai gyárába: mesterséges....
2024.06.12
Június 15. és 16. között rendezik meg a 92. Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyen a japán gyári....
2024.06.12
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közzétette azokat a szabályváltozásokat, amelyeknek meg kell....
2024.06.12
..
2024.06.12
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai....
2024.06.12
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában....
2024.06.12
Az elsőkerék-meghajtású RZ 300e nem csak jelentősen olcsóbb, de nagyobb hatótávot is kínál az....
2024.06.12
Az 57. Mecsek Rallye-n június 14-15. között 6 különböző mezőnyben, több mint 150 hazai és....
2024.06.12
A L'Ultime nevű modell az ötszázadik Chiron lesz, egyben az utolsó is. ..