VolvoCars

A Volvo Construction Equipment nyilvánosságra hozza 48V DC töltési protokollját

2024.05.14.

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) elérhetővé teszi az elektromos töltési megoldások 48V DC protokollját, hogy felgyorsítsa a villamosítást és megkönnyítse a több márkájú flottával rendelkező ügyfelek számára a töltést.

 

Jelenleg nincs iparági szabvány a 48V DC töltési megoldásokra - az elektromos kompakt gépekhez szükséges teljesítményre -, ami azt jelenti, hogy az ügyfeleknek jelenleg valószínűleg több különböző töltőt kell beszerezniük, ha több márkájú flottájuk van.

A Volvo CE ezért úgy döntött, hogy közzéteszi saját, márkaspecifikus szoftverprotokollját, valamint a 48V-os fedélzeti egyenáramú töltőkön használt csatlakozós specifikációkat. Ez lehetővé teszi, hogy más OEM-gyártók és beszállítók is felhasználhassák azt a kompakt gépekhez készült saját töltési megoldásaik kifejlesztéséhez.

Ezzel a lépéssel a Volvo CE célja, hogy megkönnyítse és felgyorsítsa az elektromobilitás átalakulását azáltal, hogy segíti a szélesebb iparágat abban, hogy több, közös protokollon alapuló töltési megoldást hozzon létre - a kibocsátásmentes megoldásokra áttérő ügyfelek javára.

Hozzá kívánunk járulni egy szabványosított, megbízható és hatékony elektromos ökoszisztémához, amely megkönnyíti ügyfeleink számára az elektromos üzemmódra való áttérést! Ma a kompakt gépek szabványos töltőinterfészének hiányában ügyfeleinknek különböző töltőkre van szükségük a különböző gépmárkákhoz. Azzal, hogy nyilvánossá tesszük töltőinterfészünket, reméljük, hogy egyre több töltési megoldások szolgáltatója és más gépgyártó OEM-ek fogják használni ugyanazt a töltési protokollt - ezzel egy lépéssel közelebb kerülünk az iparági szabványhoz, amely mindenhol az ügyfelek javát szolgálja.

— Fredrik Tjernström, a Volvo CE elektromobilitási megoldások értékesítési igazgatója

A 48 V-os tápegységet a kompakt építőipari gépek legkisebb választékához tervezték. A Volvo CE esetében ez jelenleg az ECR18 Electric, EC18 Electric és ECR25 Electric kompakt kotrógépekre, az L20 Electric és L25 Electric kompakt kerekes rakodókra és a DD25 Electric aszfalttömörítőre vonatkozik.

A nehezebb berendezések esetében 600 V-os hálózat használata szükséges. Erre a feszültségre már létezik egy ipari szabványos protokoll, amelyet az autóipar tervezett.

Ő.P.

Cikkünk megírását az InterCars támogatta

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..