Vonatbaleset

Vonatbaleset - nagy a baj, ma hajnaltól rendkívüli intézkedések a MÁV-nál

2021.04.21.

Egy ember meghalt, hatan megsérültek, amikor egy traktor kedd délután a tilos jelzés ellenére behajtott az egyik fénysorompóval biztosított vasúti átjáróba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó közelében és összeütközött két arra haladó vonattal. A balesetben a mezőgazdasági vontató sofőrje vesztette életét; az egyik vonat kisiklott, ezen a szerelvényen utazó öt utas és a mozdonyvezető könnyebben megsérült.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a helyszínen az MTI-nek elmondta, az eddigi vizsgálatok szerint a fénysorompóval biztosított átjáróba szabálytalanul, a tilos jelzés ellenére hajtott be a traktor, és összeütközött a Debrecenből Záhonyba tartó személyvonattal. Az ütközés ereje a másik vágányra lökte a traktort, amelyet az ellenkező irányba, a Záhonyból Püspökladányba tartó személyvonat is eltalált.

Utóbbi szerelvény mozdonya és három személykocsija kisiklott, az egyik az oldalára fordult, a kisiklott szerelvény egy felsővezeték-tartó oszlopot is elsodort - mondta a vasúttársaság vezetője, megjegyezve, ilyen jellegű vasúti balesettel nagyon régóta nem találkoztak a szakemberek.

Homolya Róbert a korábbi információkat megerősítve elmondta, a délután fél négy után történt balesetben öt utas és a mozdonyvezető megsérült.

Elmondta, Szolnokról már elindult egy vasúti daru, amely beemeli a pályára a kisiklott vasúti vagonokat és a mozdonyt.

A szakemberek egész éjjel dolgoznak majd a helyreállításon, az egyik vágányt várhatóan szerda estére fogják átadni a vasúti forgalomnak. A másik vágány helyreállítása napokig is eltarthat, az utasokat pótlóbuszok szállítják - közölte a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette, a vasúti járművekben komoly anyagi kár keletkezett.

Az újfehértói vonatbalesettel érintett pályaszakasz helyreállításáig ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be szerda hajnalban a záhonyi vasútvonalon - közölte a Mávinform kedden késő este az MTI-vel.

Azt írták, a pótlóbuszokra való átszállások miatt főleg a Debrecen és Nyíregyháza között utazóknak kell jelentősen hosszabb eljutási idővel számolniuk.

A vonatok Budapest-Cegléd-Szolnok-Püspökladány felől Debrecenig közlekednek, illetve onnan fordulnak vissza az alapmenetrendjük szerint. A Miskolc-Szerencs felől érkező vonatok Nyíregyházáig közlekednek és onnan indulnak vissza, Debrecen és Nyíregyháza között pedig InterCity pótlóbuszokat indítanak.

Az InterCity vonatok Debrecenben és Nyíregyházán csatlakozásra nem várnak, hogy a távolabbi állomásokról utazók számára a menetrend betartható legyen - hívták fel a figyelmet. A távolsági vonatok Nyíregyháza és Miskolc között felármentesen vehetők igénybe.

Debrecen és Hajdúhadház, illetve Nyíregyháza és Újfehértó között egy-egy személyvonati szerelvény ingázik, Hajdúhadház és Újfehértó között pótlóbuszok közlekednek. A Debrecen-Nyíregyháza szakaszon a normál menetrendben megszokotthoz képest ritkábban indulnak majd a vonatok.

A balesettel kapcsolatban a Mávinform azt közölte, értesüléseik szerint a sérülteket kedden este már hazaengedték a kórházból. A helyszínelés esti befejezése után a szakemberek azonnal megkezdik a műszaki mentést, a Hajdúhadház és Újfehértó közötti két vágány járhatóvá tétele azonban több napig eltarthat.

A vasúttársaság Debrecen és Nyíregyháza között tizenegy pótlóbuszt állított forgalomba. Az átszállások miatt egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani a záhonyi vasútvonalon - olvasható a közleményben.

Egy ember meghalt, hatan megsérültek, amikor egy traktor kedd délután a tilos jelzés ellenére behajtott az egyik fénysorompóval biztosított vasúti átjáróba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó közelében és összeütközött két arra haladó vonattal. A balesetben a mezőgazdasági vontató sofőrje vesztette életét; az egyik vonat kisiklott, ezen a szerelvényen utazó öt utas és a mozdonyvezető könnyebben megsérült.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.17
A Kia EV6 egy sor olyan fejlett technológiai megoldással érkezik, amelynek célja a vezetés....
2021.05.17
A német autóiparral kapcsolatos hírekben gyakran említik az IG Metall nevű szakszervezetet. Az....
2021.05.17
Debrecenben történt a különös eset, hétfő reggel – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi....
2021.05.17
Ráadásul még egy árokba hajtott jármű miatt is mentőt kellett riasztani. Minden esetnél van sérült....
2021.05.17
Romániában árverésre bocsátanak két ROMBAC 1-11 típusú egykori elnöki különgépet: az egyiket....
2021.05.17
Mind több lítiumra lesz szüksége a német autóiparnak az akkumulátorgyártáshoz. Ha képesek lesznek....
2021.05.17
Két jármű karambolozott Környén, az egyik egy épület falának csapódott. ..
2021.05.16
Torlódik a Szerbia felől érkező kamion- és személyforgalom a röszkei, a kelebiai és az ásotthalmi....
2021.05.16
Halálos iramú autók, nem akármilyen nevekkel, itt a McLaren Senna és a Gordon Murray T.50S Niki....
2021.05.16
Alekszej Kivokurcev Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....