Volkswagen AG

A VW is nagyon készül már a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra

2019.12.03.

Hivatalos mobilitási partnerként a Volkswagen komoly várakozással tekint a tornára, amelyet először rendeznek több helyszínen az egész kontinensen.

„A kezdetektől üdvözöltük a határok nélküli Európa-bajnokság ötletét. Ez a verseny nagy szimbolikus értéket képvisel a Volkswagen számára: munkatársaink háromnegyede Európában tevékenykedik, ezért az egységes, határokon átnyúló európai kereskedelmi rendszer kiemelkedően fontos számunkra ” – mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen márka értékesítési és marketing területekért felelős igazgatósági tagja.

Az autógyár az Európa-bajnokságot nem csak az elektro-mobilitás teljeskörű reklámozására használja fel, hanem mobilitási megoldásokat is kínál. Ennek példájaként 13 000 úgynevezett Volkswagen Mobilitási Segítőt vonultatnak fel a helyszíneken. Az önkéntesek, akiket ruhájuk alapján könnyen lehet majd azonosítani, nagyon jól ismerik az adott várost, és válaszolhatnak a látogatók mobilitással kapcsolatos kérdéseire. Olyanokra például, hogy melyik metróval lehet a legjobban eljutni a stadionhoz, hol található a legközelebbi buszmegálló, vagy melyik útvonalon lehet a leggyorsabban gyalog eljutni a szállodához.

„Hosszú távú célunk, hogy a szurkolók először a Volkswagenre gondoljanak, amikor a mobilitás kerül szóba” – mondta Jürgen Stackmann. A Volkswagen Mobilitási Segítők mindenütt jelen lesznek, ahol a szurkolók és nézők nagy számban megfordulhatnak, így például a repülőtereken, a városközpontokban vagy a kiemelt EB helyszíneken.

Mindezek mellett a Volkswagen az Európa-bajnokságnak helyszínt adó tizenkét nagyvárosban megosztás alapú flotta szolgáltatást is kínál. A hivatalos UEFA EURO 2020 alkalmazás lehetővé teszi, hogy a szurkolók és a vendégek ingyenes utazásra autókat foglaljanak a belváros meghatározott részein. Egy algoritmus meghatározza a hasonló utazási célt kereső utasok számára elérhető járműveket, melyekkel például a rajongói zóna, a vasútállomás vagy a bulinegyed felé vehetik az irányt. Ideális esetben több utas osztja meg a járművet, így ez a megoldás hozzájárulhat a nagy sporteseményeken sokszor túlterhelt belvárosok közlekedés helyzetének javításához.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.04.04
Az édes méz és a klasszikus italok már a vírusválság előtt megfertőzték az autómárkákat. ..
2020.04.04
És a központi uniós támogatás szükségességére hívják fel a figyelmet. ..
2020.04.04
Luciano Santos Duarte Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.04.04
A 2021-es idényben az Aston Martin gyári csapataként indul a Forma-1-es világbajnoki sorozatban a....
2020.04.04
A Fővárosi Önkormányzat néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávok kialakításáról döntött.....
2020.04.04
Egy 50 éves kunfehértói férfi vesztette életét a baleset következtében. ..
2020.04.04
A koronavírus okozta válságra reagálva a Volkswagen-csoport megkezdte az arcvédő tartók gyártását....
2020.04.04
Spanyolországban hatalmas divat lett az autók műszerfalára felszerelt fedélzeti kamera, mely....
2020.04.04
A karanténban ragadt emberekhez akarják elvinni a kultúrát a fővárosban. ..
2020.04.04
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja....