elismerés

Wahrmann Mór éremmel tüntették ki Knáb Erzsébetet

2016.05.02.

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, prof. dr. Lovász László hétfőn Wahrmann Mór éremmel tüntette ki dr. Knáb Erzsébetet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatóját. Az Akadémia a díjjal ismerte el a vállalat és a magyar tudományos intézetek közötti rendkívül sikeres hosszú távú együttműködést.

A korunkra jellemző megatrendek, a digitalizáció, a fenntarhatóság és az urbanizáció valamennyi vállalatot nagy kihívás elé állítják. Az ipar számára minden eddiginél fontosabb a magasan képzett, új ötletekre nyitott szakemberek rendelkezésre állása. Éppen ezért ez az elismerés számomra nem csupán vállalatunk és az egyetemek közötti sikeres együttműködés szimbóluma, hanem jelzi a tudomány meghatározó szerepét Magyarország gazdasági fejlődésében”, hangsúlyozta dr. Knáb Erzsébet.

Dr. Knáb Erzsébet mellett Orbán Viktor miniszterelnök, balra az MTA elnöke, Lovász László.

„A tudományos kutatás hozzájárulása nélkül ’A haladás technikáját’ sem lehetne megvalósítani”, folytatta dr. Knáb Erzsébet. Ennek szellemében az Audi Hungaria évek óta együttműködik számos magyarországi főiskolával és egyetemmel. A felsőoktatási intézményekkel való együttműködés segítségével az elmélet, a modern kutatás egyesíthető a vállalati gyakorlattal, amelynek köszönhetően biztosított a jövőbe mutató ötletek eljutása a vállalatokhoz. A nemrég bevezetett duális felsőfokú képzés még tovább erősíti a gyakorlatorientált mérnökképzést. „A Magyarországi Duális Képzési Tanács tagjaként üdvözlöm ezt a fejlődést”, mondta dr. Knáb Erzsébet. E képzésnek köszönhetően a magasan képzett szakember-utánpótlást már idejekorán be lehet vonni a vállalatok tevékenységébe.

2015-ben a motor- és járműgyártó több mint 30%-kal növelte az új beálló mérnökök számát, akik túlnyomó többségben az Audi Hungaria partneregyetemeiről érkeztek: a Széchenyi István Egyetemről, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Miskolci Egyetemről és az Óbudai Egyetemről.

Az elmúlt évben mindenekelőtt a Széchenyi István Egyetem állt a középpontban: az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar megalapításával még tovább erősödött a vállalat és az egyetem együttműködése. Az egész országra kiterjedő főiskolák és egyetemek számára létrehozott kiválósági program keretében a Magyar Tudományos Akadémia 2015-ben a győri egyetemen hívta életre az első Járműtechnológiai Kutatások Kiválósági Központját. A győri egyetem mellett az Audi Hungaria szorosan együttműködik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, ahol néhány évvel ezelőtt megalapították az Elektrokémiai Kutatócsoportot.

Dr. Knáb Erzsébet 2011-től az Oktatási és tudományos kooperációk szakterületét építette fel az Audi Hungaria Motor Kft.-nél, mielőtt 2013-ban átvette a vállalat személyügyekért felelős ügyvezető igazgatói tisztségét.
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
A népszerű pickup 2022-es modellévű, japán belpiacos csúcsverziója nem a motorjában, hanem inkább a....
2021.10.16
Toni Piëch, a legendás Volskwagen vezérigazgató és felügyelőbizottsági elnök fia hamarosan piacra....
2021.10.16
Begyorsítja zöld törekvéseit a General Motors az USA-ban. A tervezettnél huszonöt évvel korábban....
2021.10.16
Három jármű ütközött, egy ember megsérült, az egyik autó a felismerhetetlenségig összetört. ..
2021.10.16
Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing....
2021.10.16
A világ egyetlen privát kézben lévő Audi R15 prototípusa most gazdát keres. Más esélyünk nem nagyon....
2021.10.16
A Volvo Cars megkezdte legújabb tisztán elektromos típusának, a C40 Recharge modellnek a gyártását....
2021.10.16
Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások....
2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....