Magyar Borok Útja Rallye

XX. Borok Útja Teniszkupa, avagy a nyerő párosok teniszversenye

2016.09.24.

Szeptember 24-én, szombaton immár 20. alkalommal rendezték meg a hagyományos Borok Útja Teniszkupát. A sportesemény idén megújult külsővel és izgalmas programokkal került megrendezésre a Magyar Borok Útja Rallye csapatának szervezésében. A rendezvényen elsősorban olyan üzletemberek, sportolók, neves közéleti személyiségek és újságírók vettek részt, akik szívesen mérték össze tenisztudásukat az exkluzív sporteseményen.

A Tabáni Tenisz Center bevált helyszíne a Borok Útja Teniszkupa sorozatnak

Nyarat meghazudtoló napsütéses idő várta a résztvevőket az idei XX. Borok Útja Teniszkupán. A Páros Teniszkupa 1997 óta kerül megrendezésre, ahol a kellemes időtöltéssel egybekötött sportolás hozzájárul a társadalmi párbeszéd elősegítéséhez, a személyes kapcsolatok kiépítéséhez, egyben mintát ad a szabadidő aktív eltöltésére. A korábbi sikeres Valentin-napi Páros Teniszversenyt követően a teniszmérkőzéseknek ezúttal is a Tabáni Tenisz Center adott otthont, ahol 9 órától folyamatosan zajlottak a selejtezők, miközben kóstolók színesítették a programot egész délután. Ez alkalommal az elegendő energiáról az idén 20 éves Csabai Kolbászfesztivál, a Stelázsi, Nier Fine Wines és a Nespresso gondoskodott, valamint ebéddel várták a versenyzőket.

Holly András a salakon is bebizonyította profizmusát

Holly András, az Aloha Informatikai Kft. tulajdonosa két éve teniszezik. Egy Borok Útja Rallye Borvacsorán halott először az eseményről, azóta a Rallye egyik főtámogatójaként és lelkes teniszezőként vesz részt a versenyeken is. Két cégtárást is próbálja a teniszre inspirálni, több kevesebb sikerrel. A verseny elején jól indítottak, egy nyereségük, és egy vereségük volt. Heti kétszer igyekszik lejutni a pályára. Ő keresi a verseny alkalmakat, de a családját még nem sikerült megfertőznie ezzel a sporttal, de tervezi, hogy jövőre elhozza magával nagyobbik kislányát is. Mostani tenisz partnere nem tudott eljönni, így Kicska László, zenésszel került össze, akinek versenytársa szintén kiesett betegség miatt. A párosítás szuperált, nagyon sokáig eljutottak, de a döntőre még gyúrniuk kell. Laci már tíz éve aktívan teniszezik. Ha sport, akkor számára a futball jelentett mindent, de egy sajnálatos térdsérülés közbeszólt, így fel kellett hagynia vele. A sűrű zenészlét mellett szüksége volt egy sportra, aminek átadhatja magát. „Mindig néztem a teniszpályán ütögető idősebb urakat, így azt gondoltam, hogy ez nekem is menne.” – mesélte viccesen. Így is lett, a térd kímélő ütögetésnek köszönhetően a sport megmaradt az életében. Heti háromszor minimum lejut a pályára. A Borok Útja Teniszkupáról edzőjétől, Partos Dávidtól hallott. Korábban sosem indult még versenyen, így nagy izgalmakkal kelt fel reggel. A nyári turné dübörgések után most jut is ideje magára, a sportra, lazábbak a hétvégéi.

Györke Katalin, teniszedző is indult az idei versenyen, akinek két tanítványa is benevezett, nagyon szép teljesítménnyel. Azt mondta, hogy a versenyek azért remek alkalmak az amatőr játékosoknak, mert megérezhetik milyen stressz helyzetben teljesíteni. Az edzéseken megtanultakat, hogy tudják kamatoztatni éles szituációban. Kata természetesen szép eredményt ért el párjával.

Régi barátságok, győztes csapatok

Kiss András, versenyigazgató 1998 óta aktív részese a Borok Útja Teniszkupának. A versenyigazgatói pozíciót megörökölte, és mai napig imádja. Gyerekkora óta teniszezik, bevallása szerint nem annyira volt tehetséges, mintsem szerelmes a sportágba. A sportmenedzseri végzettsége pedig egy még biztosabb alapot adott arra, hogy bíróként vegyen részt a versenyeken. „Idén a papírforma nyert, de ez egyáltalán nem baj, van, mi inspirálja a többi játékost. A címvédőnek számító Justin – Nagyiványi páros évek óta keményen és profin játszik az amatőrök között, már-már profi alapokat érnek el. Az élet úgy hozta, hogy nekem is be kellett állnom játszani, egy hirtelen lebetegedés miatt, de nem bántam, sőt, másfél éve játszottam így utoljára, itt volt az ideje, hogy előhozzam magamból a rutinokat. Ráadásul Nagy Antal, volt labdarúgó válogatottal is játszhattam, aki gyerekkorom példaképe, mindig neki szurkoltam a tévé előtt. Nagyon élveztem a játékot, még ha nem is jutottunk tovább.” – mesélte lelkesen Andris.

Megay Róbert Péter főszervező megnyitotta a versenyt, majd maga is beállt játszani (mellette Kiss András versenyigazgató)

A családias hangulat és felhőtlen jókedv idén sem maradt el, a versenyzők nemcsak szervákat, de nagy mosolyokat is adtak egymásnak, felspannolva magukat a jövő évi Kupára.

A végeredmény így alakult:

Egyenes ágon:

1.       helyezett: Justin István – Nagyiványi Tamás

2.       helyezett: Nagy László – Oroszi János

3.       helyezett: Földényi Dia – Végh Imre

Vigaszágon:

1.       helyezett: Nagy Antal – Károlyi András

2.       helyezett: Leitner Attila – Lépő András

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.25
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.25
- Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt....
2022.05.25
Limitált széria, egyedülálló stílusjegyek és piacspecifikus kialakítás: a BMW M GmbH egy olyan....
2022.05.25
Arcon ütötte a visszapattanó kő a gépkocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. ..
2022.05.25
Melyik országban fizetik a legtöbb adót egy liter üzemanyag után, és hol járnak a legjobban ilyen....
2022.05.25
- Éves összehasonlításban 20,3 százalékkal kevesebb, 361 349 személygépkocsit gyártottak az első....
2022.05.24
Nézze meg a videót! ..
2022.05.24
Világszerte egyre több ország tervezi a belső égésű motorral rendelkező autók fokozatos kivezetését....
2022.05.24
A Lexus ügyfelei nem átlagos emberek. Olyan individuumok, akik nem érik be a kézenfekvő....
2022.05.24
A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt....