Kiss Norbert

Zolderben a kamion EB – Kiss Norbert az összetett élén

2021.09.10.

Vezeti a kamion Európa-bajnoki sorozatot Kiss Norbert, a Révész Racing pilótája három ponttal előzi meg német riválisát. A sorozat a hétvégén Belgiumban folytatódik.

Jól sikerült legutóbb Csehországban a versenyhétvége Kiss Norbert és csapata, a nyíregyházi Révész Racing számára. A kétszeres Európa-bajnok pilóta az első és a harmadik futamot is megnyerte, és további értékes pontokat szerezve összetettben átvette a vezetést, három ponttal előzi meg német riválisát. A Kiss-Lenz párharc a hétvégén Zolderben folytatódhat. Legutóbb turbót kellett cserélni az autón, igyekeztek ezt a hibát most kiküszöbölni. Egy teljesen más jellegű pálya vár a pilótákra, mint amilyen a Hungaroring, vagy Most volt.
 
- Változtattunk néhány dolgot a versenygépen, ez a pálya ugyanis mind a motort, mind a fékrendszert nagyon komolyan igénybe veszi. Hosszú, padlógázas egyenesek után szűk féktávokat kell venni, és igyekeztünk erre felkészíteni az autót. Bízunk abban, hogy technikai probléma nem hátráltat majd bennünket, és sikeres hétvégénk lesz - mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.
 
- Köszönöm a csapat munkáját mert igazán jól alakultak a dolgok. Örülök, hogy vezetjük a bajnokságot, de nem dőlhetünk hátra, hiszen nagyon szoros az állás és kemény futamok voltak. Zolder egy nehéz pálya, veszélyes is a betonfalak miatt, szóval meg kell próbálni okosan. Az időmérő ismét kulcsfontosságú lesz, cél azt megnyerni és az első futamot – nyilatkozta Kiss Norbert kétszeres Európa bajnok kamionversenyző.
 
Az időjárás ezúttal is változékonynak ígérkezik, az előrejelzések esőt jósolnak, ami újból nehezíti majd a pilóták dolgát.  Ráadásul a pálya mellett viszonylag közel vannak a falak, így hibázni nem nagyon lehet. A csapat csütörtökön útnak indult Belgiumba. Ezúttal is csak szűk létszámban lehetnek ott a boksz környékén a csapattagok, a járványhelyzet miatt hozott korlátozások továbbra is érvényben vannak. Szeptember 11-én és 12-én is két-két versenyt rendeznek a pályán, ami nagyon fontos lesz, a bajnokság ugyanis ezzel a hétvégével féltávhoz érkezik. Szeptember 25-én Franciaországban, októberben Spanyolországban és Olaszországban folytatódik majd a kamion EB.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.26
Százhúsz autóbusz, köztük számos oldtimer és ritkaságnak számító jármű érkezik az V. Ferihegyi....
2023.09.26
A Volvo Cars a New York-i Klímahéten pontos dátumot közölt arról, meddig gyárt még gázolajjal....
2023.09.26
Az intralogisztika folyamatos és egyre gyorsuló változáson megy keresztül. A raktári folyamataikat....
2023.09.26
A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es....
2023.09.26
Felborult egy kisteherautó az M7-es autópálya 18-as kilométerénél, Érden, a Balaton felé vezető....
2023.09.26
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform friss jelentése alapján. ..
2023.09.26
Az autonóm járművek hada hamarosan már a szomszédban cirkál.   ..
2023.09.25
Nem telik el úgy hónap, hogy ne osztaná meg velem egy-egy közeli, vagy távoli ismerős, hogy milyen....
2023.09.25
Csattanós bűnügyben fordult a lakossághoz a bécsi rendőrség. Szeptember elején rajtaütöttek egy 33....
2023.09.25
2030-ra 50%-os akkumulátor tömegcsökkenést szeretne elérni a Stellantis, hogy közelítsenek a....