AMTS

Zseniális magyarok mentőötletei

2021.08.03.

Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a világra és az országra, mint hazánk nagy múltú járműiparára, mely fontos találmányok és termékek szülőhelye.

A mottó legalább annyira igaz a világra és az országra, mint hazánk nagy múltú járműiparára, mely fontos találmányok és termékek szülőhelye: Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt. Az Autós Nagykoalíció elnöke, Knezsik István szerint fontos a hitvallás és az iparág történetének megismerése, ápolása, melynek tematikája már évek óta kiemelt a Hungexpón megrendezésre kiállításon.

A nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 27-28-29-én rendezik meg a kőbányai vásárvárosban az Autó Motor Tuning Show-t, melyen 1500 négyzetméternyi alapterületen állítják ki a magyar járműipar nagyjainak alkotásait.

Egyedi darab a Silver Sting, melyet Peredy Zoltán tervezett            

Gazdag kollekció várja a látogatókat, ám ahogy Knezsik István megfogalmazta, idén új a tematika, mert változott a trend: volt időszak amikor a fiatalokat kevésbé érdekelte az autómobilitást, de láthatóan ismét érdeklődésük fókuszába került, mert kívül-belül egyre izgalmasabbak a gépkocsik, amik már jóval többek közlekedési eszköznél.

Vélhetően ezzel is magyarázható, hogy ismét vágyaik között szerepel, és a felmérések szerint a fiatalok között is egyre többen vannak azok, akik újra szeretnének autót birtokolni, és nem csak közlekedési eszköznek, hanem útitársnak, hobbinak, szenvedélynek, sportolási lehetőségnek.

Dúl az autómánia, ami érezhetően növelte az érdeklődést az AMTS kiállítás iránt, miközben az újjáépített vásárváros önmagában is vonzó látványosság.

Az expó részeként ismét 1500 négyzetméteren jelennek meg az autók és motorok, a hazai járműgyártás és történelem, valamint a fejlesztések tárgyi emlékei, olyan egyedi darabok, melyeket magyar formatervezők álmodtak még és magyar mesterek készítettek.

A tematika az óvodásoktól indul: száz négyzetméteres interaktív magyar fejlesztésű KRESZ park segíti megtanulni a gyerekeknek a biztonságos közlekedést, többek között mindennapi életből átvett elemekkel.

Kocs-i kocsi mellett Knezsik István, az ANK elnöke és Stefan Lenygel formatervező

Nem hiányozhat a kiállításról a Komárom megyei Kocs községből származó és világhírűvé vált kocsi kocsi sem, melynek története is mesés, hiszen, egyszer valamikor régen, minden magyar mesterek munkájával és művével kezdődött.

Egy másik lovas jármű is azt jelzi, hogy mennyi mindenben voltunk úttörők: a keszthelyi Helikon múzeum nemrég felújított sterilizáló lovaskocsija az első olyan jármű volt, amely a hadszíntéren segítette a sebesültek gyógyítását. Azt érdemes megemlíteni, hogy a Kresz Géza által 1896-ban létrehozott Magyar Önkéntes Mentőegylet örökségének folytatásaként Magyarországon működött először rohammentőszolgálat.

Ritka magyar darab

Napjainkban is folyatódik a hagyomány, az Országos Mentőszolgálat segítségével a kiállításon is szerepel majd a BM Heros által megépített korszerű mentőautó.

Ami biztos, hogy nem csak a jármű, hanem az út is fontos: a Magyar Közút kiskőrösi múzeumából érkezik a látványos úthenger, de jelen lesz a kiállításon a legkorszerűbb technikát képviselő elektromos Audi eTron GT.

Jó lenne, ha az egész magyarság megismerné a hazai járműipar múltját, jelenét, jövőjét, amiért érdemes kilátogatni augusztus 27-28-29-én az AMTS és a Hungexpo G pavilonjába, ahol legendás raliautók és GT kocsik, meg egyedi gyártású gépek várják a nézőket a versenyek világából, köztük magyar tervezésű és gyártású darabok.

Egyetlen példányban készült a magyar mini Hummer, a Szöcske       Fotó: Szabó-Jilek Ádám 

AMTS

Ezernél több jármű, tíz tematikában, öt pavilonban, 120 ezer négyzetméternyi területen, ahol a tizenöt ország tuningmodelljei, elektromos és off-road járművei mellett ennél is több országból érkező újdonságok, valamint classic darabok és Made in Hungary autók láthatók a nyár utolsó hétvégén, augusztus 27-én péntektől, 29. vasárnap estig.

https://www.amts.hu/hu

A legeredményesebb magyar Formula Student csapat, a BME FRT autonom villanyautója

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.25
A megengedett sebesség több mint dupláját mutatta a műszer Zalában. ..
2023.03.25
A gyártó ígérete szerint az elektromos platós lenyűgöző teljesítményt nyújt majd – írja az electrek....
2023.03.25
Németország és az Európai Unió szombaton bejelentette, hogy megegyezésre jutottak a kizárólag belső....
2023.03.25
A főváros vezetése a jelenlegi belvárosi "autópályák" helyett újjáéledő sugárutakat szeretne látni....
2023.03.25
A közlekedésbiztonsági feladatokban legügyesebb család idén is egy új Skodát nyerhet. ..
2023.03.25
Nem éppen szabályosan pakolta meg Cinquecentóját a lopott fát szállító sofőr. ..
2023.03.25
Idén második alkalommal használhatják a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes....
2023.03.25
Az autóipar továbbra is az innováció melegágya, amelyet többek között a gyalogosok vagy....
2023.03.25
Távozik a Forma-1-es McLaren istálló ügyvezető igazgatói posztjáról James Key, a várakozásoktól....
2023.03.25
Pechjére egy fedélzeti kamera felvette, amit művelt a főúton. ..