biztosítási piac

15 éves a CarGarantie Magyarország

2019.09.27.

1971-es alapítása óta a freiburgi speciális biztosító, a CarGarantie számos európai országban indított vállalkozásokat. Ezek közé tartozik Magyarország is: A CarGarantie bekapcsolódása a magyar piacra 2004-ben kezdődött és azóta folyamatosan fejlődik. Jelenleg 15 sikeres év van a CarGarantie Magyarország mögött.

Amikor a CarGarantie elindította a magyarországi üzleti vállalkozását, a vállalat már több évtizedes tapasztalatot tudott felmutatni a garancia- és javításiköltség-biztosítás, valamint a nemzetközi programok terén. A belépés egy új piacra mégis nagy kihívásokkal jár – kihívásokkal, amelyekkel a CarGarantie nem utolsósorban szerződéses partnerei bizalmának köszönhetően tudott megbirkózni.

Az első partneri kapcsolatot egy promóciós akció jelentette a Renault részére 2004-ben, azonban a CarGarantie Magyarország csak 2 évvel később jött igazán lendületbe. Az új autók számára kialakított Opel Garanciával egy nagy, átfogó garanciaprogram kezdődött, ami megszilárdította a CarGarantie helyzetét a magyar piacon. Ennek a programnak köszönhetően a CarGarantie még ma is sok partnerrel működik együtt.

Együttműködések és átszervezések

Rippel Ferenc

A következő évek során folyamatosan jöttek az új együttműködő partnerek, ezek között volt a BMW (a Premium Selection programmal), a Volvo (Garancia Plus) és a Mazda (Mandatory 3+2). A fordulópontot végül a 2011-es év jelentette: A CarGarantie Magyarország az átszervezések mellett ebben az évben kezdte meg együttműködését a Volvo-val a SELEKT-programban. Rippel Ferenc, aki ma a CarGarantie magyarországi értékesítési vezetőjeként felelős az importőrökért és a gyártókért, továbbá a CarGarantie partnereivel történő személyes kapcsolattartásért az ország keleti részén, személyesen részt vett az átszervezésben és az együttműködés kialakításában a Volvo-val.

Hűséges partneri kapcsolatok

Éveken át számos szerződéses partner maradt hűséges a CarGarantie-hoz, így az együttműködés még jobban kibontakozhatott, például az Opel, a Volvo és a Mazda esetében. Azonban újak is jöttek: a Harley-Davidson® és a BMW Motorrad szintén a CarGarantie-val való együttműködés mellett döntött, ahogy tette ezt sok nagy kereskedőcsoport is, például 2017-ben: ebben az évben kezdődött az együttműködés a Petrányi és az Iniciál nagycsoporttal. A Peugeot-val és a Citroën-nel a tehergépkocsi üzletágra kötött szerződés kezdete óta minden Peugeot- és Citroën-kereskedő a CarGarantie partnerei közé tartozik.

Rippel Ferenc, magyarországi értékesítési vezető:

„15 év hosszú idő és mi köszönetet mondunk minden magyarországi szerződéses partnerünknek, akiknek belénk vetett bizalma ezt egyáltalán lehetővé tette. Ez a 15 év azonban csak a kezdet: a CarGarantie Magyarország tovább fog növekedni, meg fogja szilárdítani a piaci pozícióját és természetesen partnerei rendelkezésére fog állni tanácsadással, akciókkal és következetesen optimalizált szolgáltatásokkal. Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, és szilárd elhatározásunk, hogy partnereink bizalmát a következő 15 évben újra és újra megszolgáljuk.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.20
A hibrid LMP1-es prototípusok utoljára vehettek részt a világ leghíresebb autóversenyén, ahol....
2020.09.20
A történelmi helyszínek felkutatása mellett a mezőgazdasági területek parlagfűvel való....
2020.09.20
Hétfőtől a ceglédi vonalon is forgalomba áll egy emeletes motorvonat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-....
2020.09.20
A férfi mindkét szemére vak volt, mégis megkapta a vezetői engedélyt. A hatóságok most vizsgálják,....
2020.09.20
Maria Plotena Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.20
A Tihanyi révnél szervezett Kicsik-nagyok kerékpáron programon népszerűsítette a TUKE a....
2020.09.20
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) használatba kívánja adni 11 vitorláskikötőjét, 15 éves,....
2020.09.20
Összeütközött két gépkocsi az M5-ösön, Ócsa és Inárcs között. A baleset a sztráda Szeged felé....
2020.09.20
A kutyatulajdonosok jó része autóval is szállítja kedvencét, de csak kevesen ügyelnek arra, hogy....
2020.09.20
A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében  hétfőtől tovább....