Lexus

2022-től megkezdődik a Lexus NX kanadai gyártása

2019.05.20.

A Lexus az európai piacot Japánban gyártott modellekkel szolgálja ki, az észak-amerikai ellátásában ugyanakkor fontos szerep jut a helyi gyártásnak. Éppen ezért mérföldkő, hogy megkezdi egyik legsikeresebb modellje, a Lexus NX crossover kanadai gyártását.

A Lexus NX rendkívüli népszerűségét jól példázza, hogy az eső negyedévben hazai eladásait 30%-al bővítő környezetbarát luxusautómárka magyarországi eladásainak mintegy egyharmadát ez a modell teszi ki, de a modell világszinten is fontos elemét adja a Lexus értékesítéseknek. Az igényekkel való lépéstartás érdekében a környezetbarát luxusautógyártó bejelentette, hogy a Toyota Motor Manufacturing Canada (TMMC) 2022 elejétől kezdve megkezdi az ontarioi Cambridge-ben a legmodernebb Lexus NX és Lexus NX Hybrid kompakt luxus SUV-k gyártását.

- Örömmel jelentjük be, hogy a TMMC gyártja majd a népszerű Lexus NX és Lexus NX Hibrid modelleket az egész észak-amerikai piacra – fogalmazott Fred Volf, a TMMC elnöke a vállalat sajtótájékoztatóján ahol a vendégek közt megjelent Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke és Christine Elliott, Ontario állam miniszterelnök-helyettese is.

2003-ban az a megtiszteltetés érte a TMMC-t, hogy elsőként kapott lehetőséget a Toyotától a Lexus járművek Japánon kívüli gyártására, és azóta több mint 1,3 millió Lexus RX és Lexus RX hibrid modell készült az üzemben.

- A cég legújabb beruházásai és a vállalat mostani döntése világossá teszik, hogy a TMMC csapat tagjai élvezik a Toyota bizalmát. Lexust gyártani a legmagasabb színvonalat, minőséget és egyben nagy megtiszteltetést jelent – tette hozzá Volf.

2018-ban a TMMC 1,4 milliárd kanadai dolláros beruházást jelentett be (a szövetségi és tartományi kormányok támogatásával együtt)- A befektetés célja, hogy az északi és nyugati üzemeket átalakítsák a Toyota New Global Architecture (TNGA) platformjához, amely nagyobb rugalmasságot, további termelési hatékonyságot és kiváló termékeket biztosít. Ez a stratégiai beruházás tette lehetővé a TMMC számára, hogy a termelését Észak-Amerika gyorsan növekvő kompakt SUV-piacának igényeihez igazítsa, különösen a piacvezető Toyota RAV4 és a Toyota RAV4 Hybrid gyártásával.

- Kanadai gyáraink több nemzetközi díjat nyertek már, és továbbra is fontos szerepet játszanak a Toyota globális termelési stratégiájában – hívta fel a figyelmet az eseményen Jim Lentz, a Toyota Motor North America vezérigazgatója. “Mivel a kompakt luxus SUV-ok piaca tovább növekszik, az NX Észak-Amerikában történő gyártása teszi lehetővé számunkra ügyfeleink és kereskedőink jobb kiszolgálását.”

A TMMC már több mint 30 éve gyárt járműveket Kanadában, és jelenleg több mint 8500 főt foglalkoztat az ontarioi Cambridge és Woodstock városokban. A kanadai járműgyártás melletti elkötelezettségét bizonyítva a Toyota 1985 óta több mint 8,5 milliárd dollárt fektetett be kanadai tevékenységébe, és itteni üzemei ez idő alatt több mint nyolc millió járművet gyártottak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.19
A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal,....
2024.04.19
Koldus vagy királyfi, aki belépett? Örök dilemma ez ékszerüzletben, autókereskedésben,....
2024.04.19
Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi....
2024.04.19
Ha ezt használja, megőrzi autója értékét.   ..
2024.04.19
A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára....
2024.04.19
Mostanában a szokásosnál is több szó esik a BMW legutóbbi 5-ös sorozatáról.  ..
2024.04.19
Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás....
2024.04.19
A külső design alapján egy erőteljes és stílusos SUV rajzolódik ki, a frissítést követően a modell....
2024.04.19
Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9....
2024.04.19
A kvalifikációt az első szakaszt követően negyedórára félbe kellett szakítani, mivel lángra kapott....