világpremier

A 2023-as Coachella Fesztivál díszvendége az új BMW XM modell

2023.04.21.

2023-ban a BMW ötödik alkalommal tért vissza a Coachella Fesztiválra, ahol látványosan ünnepli meg az új BMW XM Label Red világpremierjét. A bajor prémiumgyártó az április 14-23. között zajló eseményen a BMW XM „Dare to be You” mottó alatt útjára indított, világméretű bevezető kampányának részeként gurítja reflektorfénybe az újdonságot.

A BMW kampányában olyan kulturális véleményvezérek vállalják fel valódi egyéniségüket a BMW XM oldalán, mint a szupermodell Naomi Campbell, a brit grime-művész Skepta, a német rap-előadó Apache 207, a New York-i divattervező Bloody Osiris és a profi gördeszkás Ishod Wair.

A miami Art Basel művészeti kiállítás után a BMW XM világméretű bevezető kampánya a Coachella Fesztiválon érkezett meg következő fejezetéhez. A konvenciókon túlmutató tehetségek és a világhírű iránymutatók itt merőben új kontextusba helyezve mutatják be a BMW XM modellt.

A Coachella színpadára álló előadók, így Charli XCX, az Earthgang, Uncle Waffles, a német rapper Badmómzjay, a Grammy-díjas Nija Charles és a dél-koreai koreográfus Leejung Lee is a saját stílusában örökíti meg első találkozását a BMW M GmbH első hálózatról tölthető nagyteljesítményű modelljével.

A BMW célkitűzése egyértelmű: olyan platformot teremteni, amelyen a kultúra véleményvezérei őszintén kifejezhetik önmagukat. Ahogy Stefan Ponikva, a BMW márkakommunikációért és márkaélményekért felelős részlegének vezetője fogalmaz: „A BMW-nél az a célunk, hogy a kreatív varázslat középpontjában legyünk. Lehetővé akarjuk tenni, hogy a művészek – zenészek, tervezők, színészek és mesélők – kifejezzék önmagukat és interakcióba kerüljenek márkánkkal, illetve legújabb, világméretű újdonságunkkal: az első BMW XM modellel. A Coachella Fesztivál kiváló platformot teremt minderre, valamint arra, hogy a feltörekvő, tehetséges művészekkel és korunk legnagyobb sztárjaival új párbeszédeket kezdeményezzünk” – mondta.

Kaliforniában ismét előtérbe kerülnek a fényképek és a videók. Az egyedülálló felvételeknek ráadásul nem csupán a Coachella Fesztivál biztosít inspiráló hátteret: a társalkotók olyan látványos helyszíneken is megmutathatják tehetségüket, mint például a Joshua Tree Nemzeti Parkban található Invisible House, amelyet a Mojave-sivatagba tökéletesen integrálva, szinte láthatatlanra terveztek meg a készítők. Rendhagyó elhelyezkedésének, minimalista kialakításának és tükörrel borított üvegfelületének köszönhetően az Invisible House egy lélegzetelállítóan kreatív inspirációforrás, egyúttal a BMW XM bemutatásának érzelmekben gazdag háttere.

A BMW XM kifejező formanyelve – éles vonalvezetésével, erőteljes Sports Activity Vehicle karosszériaarányaival és a BMW hűtőrácsok elegáns BMW Iconic Glow kontúrvilágításával dolgozó, összetéveszthetetlen frontrészével – már álló helyzetben is a modell ellentmondást nem tűrő kiállását nyomatékosítja és a figyelem abszolút középpontját garantálja, minden körülmények között.

A legújabb BMW M modell menettulajdonságai hasonlóan, ha nem még inkább lebilincselőek: a vadonatúj fejlesztésű M HYBRID hajtáslánc-technológia egy V8-as benzinmotor és egy elektromos motor mérnökien precíz együttműködését ígéri, 480 kW / 653 lóerő maximális rendszerteljesítmény mellett. Mindehhez M-specifikus futómű-technológia társul, amely a letaglózó menetdinamika, a sportautós agilitás és a mérnökien precíz irányíthatóság olyan egyedülálló kombinációjával kecsegtet, amely az egész szegmensben párját ritkítja.

A BMW XM a bajor prémiumgyártó egyesült államokbeli, Spartanburg városában működő gyárában készül, a BMW X modellcsalád összes nagyteljesítményű tagjával párhuzamosan. A hálózatról tölthető nagyteljesítményű portfólió csúcsverziója, a BMW XM Label Red ugyanitt lát majd napvilágot 2023 augusztusától. 550 kW / 748 lóerő maximális rendszerteljesítményével a BMW XM Label Red a sorozatgyártásban kínált eddigi legerősebb BMW M modellként érkezik meg az utakra.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.18
Vadat gázolt egy autó Fertőboz és Hidegség között - írja a Katasztrófavédelem az esti tíz után. ..
2024.04.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.04.18
A rendőrség kijelölte a péntek reggeltől szombat reggelig tartó ellenőrzések helyszíneit - írja a....
2024.04.18
A Hyundai az éllovas ezen a furcsa sztrádán.   ..
2024.04.18
A gyermekek önállóan alapvetően gyalogosként vagy kerékpárosként vesznek részt a forgalomban, míg....
2024.04.18
Elsősorban szórakoztató divattermék és csak másodsorban autó az új Mini Countryman. Ez persze nem....
2024.04.18
A Peugeot tovább szélesíti a teljesen vagy részben elektromos modelljei számát, hiszen a kizárólag....
2024.04.18
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.04.18
Nagyra értékeli a Széchenyi István Egyetem elmúlt években megvalósult fejlődését dr. Glenn Tiffert....
2024.04.18
A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos....