Bentley

6 évig rostokolt egy dubaji kereskedésben öt Bentley limuzin

2021.08.13.

Van az úgy, hogy a jól kikalkulált piaci rés mégsem létezik. Erre jó példa az az öt Bentley Mulsanne limuzin, amit az Egyesült Arab Emirátusoknak gyártottak, de nem keltek el.

Dubaj az, ahol a legtöbb sem elég. Ahol még egy hagyományos Bentley Mulsanne sem üti meg a mércét, ezért egyedi változatot rendelnek belőlük. Szóval 2015-ben a Bentley öt darab Mulsanne Grand Limousine-ra adott le rendelést a Mullinernél, ahogy megalkossák minden idők legexkluzívabb limuzinjait. Le is szállították azokat az Egyesült Arab Emirátusokba, viszont úgy tűnik, hogy senkinek sem kellettek. Hat évig vesztegeltek egy Bentley kereskedésben, mígnem a Bentley úgy döntött, hogy bárki számára elérhetővé teszik őket. Még egyszer utoljára bárki elviheti az öt kézzel épített brit limuzint, amit a világ bármely részére elszállítanak.

Eredetileg azért alkotta őket a Mulliner, a Bentley különleges kérésekért felelős divíziója, mert úgy gondolták, hogy lesz piaca a hasonló átépítéseknek arrafelé, viszont hat éven át nem kellettek senkinek. Talán most találnak nekik egy ultragazdag tulajt, aki szeretne 1 méterrel hosszabb, és 7,9 centivel magasabb autóban utazni, mint a hagyományos Mulsanne felhasználók. Ráadásul komoly figyelmet fordítottak rá odabent, hogy mind a négy hátsó utas azonos komfortban részesüljön. Ezért a klíma négyzónás, minden ülésnél külön állítható. A hátsó ülések egymás felé néznek, és persze a borhűtő sem maradhatott ki. Utóbbihoz egyedi poharakat gyártottak, illetve a kihajtható piknikasztalokon szabadon lehet enni, vagy akár dolgozni is. Mindezt persze a legprémiumabb bőrborítás simogatásában élvezhetjük.

Ha mégis elvonulnánk, egy okosüveg húzható a sofőr és közénk, ami gombnyomásra besötétül. Sajnos tavaly leállították a Mulsanne gyártását, ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy a különleges limuzinok ára tovább növekedhet, mivel megismételhetetlenek. Ráadásul teljesen egyedi kasznit és futóművet kellett hozzá tervezni. Az erő ellátásra biztos nem lehet panasz, a Bentley 6,75 literes duplaturbós V8-asa 505 lóerőt teljesít, ám beszédesebb adat talán az 1020 Nm nyomaték. Hogy mennyibe kerül a mérhetetlen luxus? Sajnos a Bentley titokban tartja az öt limuzin árát.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....
2024.07.13
Az Audi RS Q8 Performance a Nürburgringen is megdöntötte az SUV-k pályarekordját. ..
2024.07.13
Az ipari gázokra specializálódott Messer és a Toyota Tsusho Europe bejelentette, hogy "SympH2ony"....
2024.07.13
A Bridgestone a párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok világszintű támogatójaként nemcsak a....
2024.07.13
Egy 61 éves férfi valószínűleg rosszul húzta be a kéziféket, amikor az ausztriai Penzingben egy....
2024.07.12
Az extrém hőségben gyakrabban meghibásodhatnak a többnyire túlkoros vasúti járművek, berendezések....
2024.07.12
A War Horse furgonok a Mercedes-Benz Sprintert használják alapként, viszont a 35 hüvelykes 'Nitto....
2024.07.12
A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre....
2024.07.12
Bejárta a hír a nemzetközi sajtót, hogy a Volkswagen takarékossági okokból korlátozza a TOP....