Ryanair

8 ezer eurót kell fizetnie egy Ryanair-utasnak a gép késéséért

2023.06.29.

A felelőtlenség, ez itt a kulcsszó.

 

8 ezer euró. Ennyire értékelhető az a kár, amit az ír légitársaságnak okozott az a nő, aki nem volt hajlandó megszakítani egy videóhívást, amelyben a Boeing 737-es kifutópályához való közeledése közben vett részt.

Az utazónak számolnia kell azzal is, hogy felkerül a Ryanair fekete listájára, ami megakadályozza, hogy újra velük repüljön.

A menetrend szerint az FR3416-os járatnak május 11-én, 17.45-kor kellett volna felszállnia a milánói Malpensa repülőtérről. A Brindisibe induló gép fedélzetén volt a történet főszereplője is. A nő, aki többi utas tanúvallomása szerint videóhívást folytatott és nem volt hajlandó megszakítani a beszélgetést, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelően "repülőgép üzemmódba" tegye a mobilját. Sőt, dühét az utaskísérőkön vezette le, akik arra kérték, hogy tartsa tiszteletben a szabályokat – írja a Flightradar24.

A helyzet annyira nehezen kezelhetővé vált, hogy a Ryanair személyzete kénytelen volt a rendvédelmiek beavatkozását kérni: a helyszínre érkező rendőrök a nőt leszállásra kényszerítették, így végül, kétórás késéssel, lehetővé vált az FR3416-os járat felszállása.

Én meg, miközben gépelem ezt a cikket, azon gondolkodom, hogy mit tettem volna a feldühödött utasok helyében. Először lehet, hogy megpróbáltam volna a bigének elmagyarázni az ok-okozatokat úgy, ahogyan egy két éves, hisztikorszakban lévő gyerekhez beszél az ember. De mivel a szép szó egy határait feszegető kisdednél sem mindig használ, nagyobb eséllyel kikaptam volna a renitens személy kezéből a mobilt és megszakítottam volna a hívást. De világos, hogy akkor most én is a kihallgatásokon ücsöröghetnék agresszív viselkedésem miatt. De ez, ott, akkor, nem biztos, hogy érdekelt volna.

Mert van az a pont, amikor az emberi ostobaság és kivagyiság túllő minden tolerálható szinten. És azt hiszem, ez pont ilyen. Ráadásul érthetetlen is, mert a civakodás közben a spiné nyilván nem tudott érdemben video chatelni, akkor mire volt jó ez a balhé? Több száz, a gépen utazó és sok száz, a gépre várakozó idegére menni? Hahó, a „mindenki egyért” korszaka letűnt már, vagy 400 éve! Bár az soha nem is volt érvényes az ilyen síkegyszerű közemberekre...

A 8 ezer euró és a fekete lista dukál, én megszavazom.

Forrás: ilgiornale.it

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.11.28
Nem kelt feltűnést, de mindent tud a Toyota 2022-ben frissített kombija. A Toyota Corolla Touring....
2023.11.28
Súlyos eredményeket hozott egy közlekedési razzia, aminek statisztikáit most tette közzé a Bács-....
2023.11.28
Dzsihád-autót fejleszt Csecsenföld megrendelésére a moszkvai műszaki egyetem. A hírt Adam Hakimov,....
2023.11.28
Biztonságosabban kerékpározható a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körút:....
2023.11.28
Michelisz Norbi Túraautó Világbajnok, Kiss Norbi kamion Európa bajnok, Nagy Norbi hegyi Európa....
2023.11.28
Baleset történt az M0-s autóút északi szektorában, egy sávon halad a forgalom. ..
2023.11.28
Együttműködési megállapodást írt alá kedden a győri Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring Sport....
2023.11.28
Kigyulladt és teljesen kiéget egy személyautó Drégelypalánkon – jelentette a Országos....
2023.11.28
Amikor a Peugeot elkészítette és bemutatta Inception tanulmányautóját, nem csak formai és....
2023.11.28
Az első elektromos Teslát a venetói közlekedési rendőrség állította szolgálatba Olaszországban, a....