női autóvezetők

Álomfizetésért várják a női autós oktatókat Szaúd-Arábiába

2021.02.18.

Az Olasz Autóoktatók Szövetsége (Unasca) nagy keresésbe kezdett munkatársai körében. Olyan női oktatókra „vadásznak”, akik legalább öt éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, és kiemelkedő fizetés fejében készek Szaúd-Arábiába utazni – írja az automoto.it olasz autós szakportál.

Az Unasca öt éves tapasztalattal rendelkező önkéntesekre vadászik, akik készek a szaúdi fővárosba utazni, hogy havi 4500 dolláros fizetés fejében Rijadban adják át tudásukat a leendő szaúdi autóoktató nőknek.

Az olaszországi toborzás kapcsán tudni kell, hogy a szaúdi vallási és kulturális hagyományok miatt az országban nőket csak nők oktathatnak.

A felhívás szerint ez a lehetőség nem csupán jó pénzkereset, hanem esély arra, hogy az olasz nők segítsék szaúdi kolléganőiket a helyi munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Szaúd-Arábiában az emancipáció még nagyon a kezdeteknél tart, ami a nők munkavállalásában különösen feltűnő.

"Szaúd-Arábiában csak néhány évvel ezelőtt kaptak lehetőséget a nők a vezetői engedély megszerzésére" - magyarázta Manuel Picardi, az EFA (az Európai Autósiskolák Szövetsége) főtitkára, az UNASCA képviselője. „Az ország történelmi időszakon megy keresztül. A nők most először kaptak lehetőséget, hogy ne csak vezethessenek, hanem oktathassák is a szaúdi nőknek az autóvezetést. Ehhez viszont első körben magukat a női autós oktatókat kell kiképezni” – közölte Picardi.

A főtitkár hozzátette: „A különleges helyzet remek lehetőséget teremt saját olasz kolléganőinknek ahhoz, hogy megismerkedjenek az európaitól tökéletesen eltérő kultúrával, és persze nem mellékesen kiváló pénzkereseti lehetőséghez is jussanak. A havi 4500 dolláros fizetés kifejezetten csábító.”

 „A projektben részt vevő első európai női autós oktatók Franciaországból és Hollandiából érkeznek” - mondta Picardi. „A következő hónapokban csatlakoznak majd az oktatói gárdához az olasz kolléganők, akik tudásban, szolidaritásban és empátiában felülmúlhatatlanok. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a szaúdi nők emancipálásához."

A Szaúd-Arábiába utazó oktatói team felkészítését Paolo Perego professzor, a milánói Sacro Cuore Egyetem közlekedés-pszichológiai tanszékének vezetője irányítja, mesteroktatók segítségével.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.02.28
Egy 18 éves lány életét vesztette egy szánkóbalesetben vasárnap Ausztriában, a liezeni kerületben,....
2021.02.28
25 éve léteznek, még ma sem széria. Érdekes működési elvük most egyszerűen! ..
2021.02.28
Mileta Miloradovic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.02.28
Az észt versenyző az első szakasztól az utolsóig dominált a havas versenyen, de a világbajnoki....
2021.02.28
Nem csak a Trabant, hanem időnként a Simson  motor is bekerül a rendőrségi hírekbe Németországban.....
2021.02.28
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Slamasztika. ..
2021.02.28
Korábban mi irányítottunk, így nem kellett ezzel számolnunk, de mi lesz a mozgásváltozás okozta....
2021.02.28
Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)....
2021.02.28
A flottakezelésben piacvezető LeasePlan új kereskedelmi igazgató kinevezésével indította a 2021-es....
2021.02.28
A tavaly ősztől már Magyarországon is rendelhető, és most tavasszal a hazai márkakereskedésekbe is....