Autó, Motor és Tuning Show 2014

AMTS percről-percre

2014.03.22.

A kiállítás egyelőre bezárt, de mi még nem értünk a napi témáink végére! Következzenek az Infiniti, Mercedes és Jaguar standon kiállított érdekességek.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

Az Infiniti Q50 a 3-as BMW kategóriájú prémium szegmens legújabb kihívója. A legfontosabb tudnivaló, hogy a G-sorozat utódjaként érkezett japán luxusautó technikai tudását az említett konkurensek még csak meg sem közelítik. Az autó Intelligens kulcsrendszere (i-Key) segítségével üléspozíciót, klíma- és audio beállítások is rögzíthetőek, de akár arcok, nevek, és a hazaút is a gép agyába véshető. Ezen felül még a sofőr billentyűzet (QWERTY, vagy ABC) preferenciájának rögzítésére is lehetőség van, de az igazán nagy durranás a korábban csak a repülőgépeknél alkalmazott Direct Adaptive Steering technológia bevetése. Személyautó esetében rendkívüli innovációnak számít a közúti közlekedés történelmében, ugyanis a fogaslécet mozgató fogaskerekeket villanymotorokkal hajtják meg, a mechanikus kormányoszlopot csupán biztonsági tartalékként szerelték be.

Az alapfelszereltség tartalmazza többek között az öngyógyító fényezést, dupla érintőképernyős InTouch multimédiás rendszert, tolatóradart, tolatókamerát, kétzónás automata klímát és a multifunkciós bőrkormányt. Kényelmi és egyéb extráit csomagokban bővíthető formában kínálják majd a márka iránt egyre nagyobb érdeklődést mutató hazai piacon. A gazdagon felszerelt dízelmotoros verzió ára 9 millió 294 ezer forint.

Hivatalosan csak két hónap múlva érkezik hazánkba a Jaguar F-Type Coupe, de a legnagyobb hazai autós rendezvény kedvéért a British Automotive Hungary egy prototípus R változatát elhozta és kiállította. Az autóban egy 550 lóerős és 680 Nm-es kompresszoros V8-as dolgozik.  Nulláról százra 4,2 másodperc alatt van, elektronikusan leszabályzott végsebessége 300 km/h.

A csillagos márka standján olyan ritkaságokkal találkozhattunk, mint például a frissen dekorált, szezonra felkészített Mercedes AMG C-Coupe DTM verzója. A négyliteres, kilencven fokos hengerszőgű V8-as teljesítménye 500 lóerő, legnagyobb nyomatéka is körülbelül ennyi, amit egy 6 fokozatú szekvenciális váltón keresztűl küld a brutális méretű (320/710-R18) hátsó kerekekre. ADTM C-Coupéhoz hasonló versenyautókkal július elsején találkozhat a közönség a Hungaroringen.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.08
Meglepetésre Valtteri Bottasé lett a pole pozíció, a beugró Hülkenberg pedig a harmadik helyet....
2020.08.08
Az extra nevű különkiadásban három esetet nézhetünk meg a rendőrök szemszögéből. ..
2020.08.08
A legnagyobb megtiszteltetés, ha egy autóról becenevén emlékezik meg az utókor – függetlenül attól....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja harmadik....
2020.08.08
Az Audi Hungaria erdő- és fatelepítéssel tesz a zöldebb környezetért: a gyárterületen már több....
2020.08.08
2020-ban az Audi Q5 modell kínálatában mutatkozik be a világítástechnológia következő generációja,....
2020.08.08
A magyar rendőrök a spanyol hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csanádpalota autópálya....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja pénteki második....
2020.08.08
A drónok, a mesterséges intelligencia és az építészet területén alakulhat ki leginkább....
2020.08.08
Cristiano Ronaldo most éppen 8 millió euróért vásárolt magának egy álomautót. A világhírű portugál....