Anyukám is érteni fogja – Vissza a márkaszervizbe! | Autoszektor

márkaszerviz

Anyukám is érteni fogja – Vissza a márkaszervizbe!

2019.11.21.

A Volkswagen nem szeretné elengedni a VW tulajdonosok kezét.

A tíz évvel ezelőtti válság talán a járműipart sújtotta a leginkább. Magyarországon például olyan mértékben csappant meg az új autó vásárlás, amire talán senki sem számított. A 2008-ban kezdődött válságot megelőzően 2003-ban 274.389 db új személygépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon. Ez a szám 2010-ben érte el mélypontját, egészen pontosan 61.324 db járművel, ez 76,5%-os visszaesést jelentett a csúcshoz képest.

KSH adatok

2018-ra azonban fokozatosan olyan magasra kúszott az index, hogy új rekordot állított be. Tavaly már 295.431 új autót adtak át és a trend folytatódik, az eddigi adatok alapján 2019-ben sem lesz szégyenkeznivalónk, ami az eladási volument illeti.

Ha nincs új kocsi, nem dolgozik a márkaszerviz

A visszaesés hátterében természetesen az áll, hogy a családok is elsőként a luxuskiadásokról mondtak le, és mi lenne szembetűnőbb luxuskiadás, mint az új autó vásárlása. Az autóval kapcsolatos egyéb költségeket is megfogták az emberek. A garantált minőségű márkaszerviz beli javítások helyett sokan a független javítókhoz fordultak, sok márkaszerviz ezért bajba is került, sajnos nem volt ritka a bezárt, kiürített javítóműhely látványa sem.

Képünk illusztráció

A válság elmúlt, havonta újra tízezrével adják át az új autókat, a márkaszervizekben újra felpezsdült az élet. De vannak járműtulajdonosok, akik évek óta nem látogattak el a márkaszervizekbe, őket szeretné új kampányával visszacsábítani a Volkswagen, illetve a konszern minden márkája.

Welcome back

A Volkswagen szeretné újra márkaszervizeiben üdvözölni az elpártolt VW, Audi, Skoda és Seat tulajdonosokat, ezért a szervizek adatbázisaiból direkt marketing levéllel keresik fel azokat az ügyfeleiket, akik autójukkal legalább két éve nem jártak márkaszervizben.

Az ajánlat lényege egy 8.000,- Ft-os állapotfelmérés, amelynek összegét – ha a javítást is velük végezteti az ügyfél – jóváírják a végszámlából.

Az állapotfelmérés során elvégzik az autó általános műszaki vizsgálatát, az évszaknak megfelelő kiegészítő méréseket és ellenőrzik a gyártói minőségjavító intézkedések szükségességét is. A felmérés eredményéről értékelőlapot állítanak ki a szervizek.

Az akció minden olyan Volkswagen Csoportba tartozó járműre vonatkozik, amely a kötelező szervizlátogatását egy hónappal meghaladta, de várják azokat az ügyfelek is, akik egy hónapnál nem régebben vásároltak használt Volkswagen Csoportos típusú személyautót.

Megéri az idősebb autót is márkaszervizben javíttatni

Sokszor leírtuk már az Autószektor hasábjain is a márkaszervízben való javítás előnyeit. A dedikált javítóműhelyekben mindig a gyári technológiák szerint javítják és tartják karban az autót. Tudják, hogy mikor-milyen karbantartás van előírva az adott járműre, ha szükséges, az egyes vezérlőegységek szoftverét is tudják frissíteni a legújabb verzióra.

Ezen kívül egy márkaszerviz természetesen számlát ad a munkavégzésről, amelyre garanciát is vállalnak. A márkaszervízben javított járművek tulajdonosai élvezhetik a biztonságos autózás és a szakértő háttér nyújtotta előnyöket és nyugalmat.

Az akciós kiadvány elérhető a Volkswagen szervizhálózatának honlapján a Welcome Back menüpont alatt, de ide kattintva közvetlenül is elérhető.

Mit vizsgálnak át az akció keretében?

Ellenőrzik a lámpatestek állapotát és világítás működését, a szélvédők és az ablaktörlők állapotát és persze az ablakmosó fúvókákat is. Az utastérben műszerek, kijelzők és visszajelző lámpák működését figyelik, közben tesztelik a kürtöt, a kárpitok állapotát és a megnézik megvan-e minden kötelező tartozék.

A motortérben ellenőrzik a folyadékszinteket: motorolaj, hűtő- és fékfolyadék. Külön figyelmet fordítanak a csövek és vezetékek épségének ellenőrzésére.

A futóműnél átnézik a kerekek és a gumiabroncsok állapotát, megmérik az gumik profilmélységét és ellenőrzik a nyomást is.

Emeléses vizsgálat keretében nézik meg a fékbetétek és a féktárcsák állapotát, az esetleges szivárgásokat, a futómű és a kormánymű elemeinek állapotát, féltengelyeket és a fékcsöveket is.

Nincs kétségem afelől, hogy ennyi információért cserébe nagyon megéri nyolcezer forintot feláldozni, úgy pedig a legjobb döntés, ha ezt még jóvá is írják a későbbi javítás díjából. Országszerte 34 márkaszerviz várja vissza a Volkswagen tulajdonosakat!

Cikkünk megjelenését a Volkswagen támogatta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.25
Valentin Dubinin Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.25
Sosem volt még ilyen erős Mini, a Clubman és a Countryman modellek JCW változatai bestális erővel....
2020.02.25
125. születésnapját ünnepli a ŠKODA, ebből az alkalomból a cseh gyártó KODIAQ, KAROQ és FABIA....
2020.02.25
Átlagosan 12 százalékos béremelést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt., míg a fizikai dolgozói körében....
2020.02.25
Az Italdesign úgy határozott, hogy felfüggeszti valamennyi termelési tevékenységét a koronavírus....
2020.02.25
Lezárult az Autós Nagykoalíció pályázata, amelyre rengetegen jelentkeztek. A nyertesek ingyenes....
2020.02.25
Nem lehet igénybe venni a megszokott útdíjfizetési szolgáltatásokat február 27-én, csütörtökön 22....
2020.02.25
Érdekességek és 10 kihagyhatatlan programajánlat Kuba első számú üdülőparadicsomából. Fedezzük fel....
2020.02.25
Számos olyan segítő tevékenységet végző vállalat működik ma Magyarországon, amelynek létezéséről....
2020.02.25
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős öt helyet javítva kilencedikként teljesítette a katari....