programajánló

Augusztus 12-14. között rendezik meg az V. Traktorhúzó Európa Kupát

2016.07.30.

Versenyt, mezőgazdasági kiállítást, vásárt és több szakmai konferenciát is tartanak az ötödik traktorhúzó kupa és Hajdúsági Expó augusztus 12-14 közötti rendezvényen Hajdúböszörményben - jelentette be a város polgármestere a szervezőkkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Kiss Attila (Fidesz-KNDP) kifejtette, az ország egyik legnagyobb termőterületével rendelkező városban annyi őstermelő van, mint egy-egy kisebb megyében összesen, ez pedig arra ösztönzi őket, hogy megmutathassák termékeiket és megoszthassák tapasztalataikat egymással.
   

Illusztráció. Forrás: traktorhuzas.hu

Szabó Sándor, a NAK Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnöke, társszervező, kifejtette: a hajdúböszörményi expo és traktorhúzó verseny a NAK ötödik kiemelt országos rendezvénye. A NAK 300 négyzetméteres sátrában a megye falugazdászai kihelyezett ügyfélszolgálatot tartanak, illetve tájékoztatást nyújtanak a beruházási pályázatokról.

A rendezvény ideje alatt termelői piacot is működtetnek a hagyományos élelmiszeripari termékek bemutatására és kóstolására.

Kitért még Szabó Sándor arra is, hogy várják a búzafelajánlásokat a Magyarok Kenyere programhoz, melyhez a megyei kamara hatodik alkalommal csatlakozott, s a tavalyi 32 tonnás összegyűjtött búzával harmadik helyen végeztek az országos rangsorban.

Czeglédi János, a Keleti Fejlesztő Iroda ügyvezetője, a kiállítás szervezéséért felelős szakember elmondta: a gépkiállítók 3000 négyzetméteren vonultatják fel mezőgazdasági gépeiket.

Molnár Magdolna, a rendezvénynek helyszínt biztosító iskola intézményvezetője pedig arról számolt be, hogy agrárszakképző intézményként saját versenyt is rendeznek Traktoring néven, melyre már tíz iskolából jelentkeztek versenyzők, még a határon túlról is.

Bodnár János, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület alelnöke elmondta: a Traktorkarnevál pénteken délután kezdődik, szombat-vasárnap tartják a traktorhúzó versenyt amatőrök és gyakorlott versenyzők számára.

MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Összeütközött két személyautó a Tápiószecsőt és Tápióságot összekötő úton – írta a police.hu. ..
2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....
2023.09.22
Nézze meg a videót! ..
2023.09.22
Az M1-es autópályán, a lébényi szakaszon, a 128-as és a 136-os km között új terelést építenek ki,....
2023.09.22
Az LFA óta nem mutatott be olyan teljességgel öncélú, a sofőr korlátokat nem ismerő....
2023.09.22
Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit....