autósport

Ausztriában folytatta a szezont a Korda Racing

2018.04.12.

Nincs Mitropa Kupa Korda Racing nélkül, a sorozat idei második állomásán, az ausztriai Lavanttal Rallye-n a nemzetközi szezonját kezdő ifjabb Fekete László és Fekete László képviselte a csapatot.

Nemzetközi vizekre evez a Korda Racing családi párosa, ifjabb Fekete László és édesapja, Fekete László számára a 2018-as szezonban a Mitropa Kupa élvezi az elsődleges prioritást. A Mitropa Kupa idén két-két osztrák és szlovén olasz futam mellett egy-egy horvát, német és magyar állomásból áll össze, a szezon második állomására április 6.-7.-én került sor, az ausztriai Lavanttal Rallyn. Itt ejtette meg bemutatkozását a Korda Racing jól ismert versenyzőpárosa a sorozatban, ifjabb Fekete László és Fekete László a Citroen C2 R2-vel érkezett a rajthoz.

Mindeközben a csapat másik fele sem pihent, mivel a cseh rallysprint bajnokság állomásán, a Vancík Rallysprint Kopnán segítették győzelemhez Tomas Kostkát.

„Azt hiszem ismét remek hétvégét telkesítettünk, Ausztriában és Csehországban is. - mondta Korda Erik a hétvége lezárásaként. „Laciék az év elején döntöttek úgy, hogy idén a Mitropa Kupában próbálnak szerencsét. Döntésükben fontos szerepet játszott, hogy tavaly a horvátországi Porec Rallyról kellemes emlékekkel tértek haza. A szezonnyitó Rebenland Rallyn is szerettek volna ott lenni, azonban ez adminisztratív okok miatt ez meghiúsult, így a múlt hétvégén szintén Ausztriában, a Lavanttal Rallyen szálltak először versenybe. Úgy gondolom, a bemutatkozásra nem lehet panasz, hiszen a rendkívül népes és erős mezőnyben szereztek sok-sok értékes tapasztalatot. Az első néhány versenyen még ez a legfontosabb, az eredmény csak másodlagos. A kis Citroen már sincs ereje teljében, ezért a szünetben motort cserélnek benne a srácok.

Mitropa Kupa május elején Horvátországban, az Opatija ralival folytatódik, ahová nagyobb csapattal érkezünk, hiszen Lackóék mellett két R5-ös autónk is harcba száll majd az Adriai tenger partján.

Végezetül szeretnék gratulálni csapatunk másik, Csehországban szolgálatot teljesítő felének is, akik Tomas Kostkát segítették szenzációs futamgyőzelemhez a Cseh Rallysprint bajnokságban. Tomas a Skoda Fabia-val hétből hét szakaszt nyert meg, és több mint félperces előnnyel végzett az élen többek között a sokak által jólismert Gregorz Grzyb előtt.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.20
Három év alatt legalább négymillió tonna áru érkezhet az intermodális terminálra. ..
2024.06.20
Megismerhetjük a háború egyik csodajárgányát, a hernyótalpas motorkerékpárt. Megtudhatjuk, hogy nem....
2024.06.20
A sajtót gyorsan körbejárta a hír, hogy vasárnap délután egy lengyel kamion a forgalommal szemben....