biztosítás

AutoSOS: Felbecsülhetetlen pillanatok

2014.03.20.

Vannak olyan pillanatok az életben, amelyeket nemcsak, hogy lehetetlen megismételni, de elmulasztásuk csalódást is okoz. Számomra ilyen örök érték akart lenni kislányom első színpadi szereplése, melynek időpontját már hetekkel ezelőtt rögzítette az asszisztensem a naptáramban.

Aznap nagyon sok teendőm volt, így majdnem kiment a fejemből a kis csöppség nagy pillanata. A nap megkoronázásaképpen közbe jött egy fontos tárgyalás, mely igencsak hosszúra sikeredett. Az órámra tekingetve tudtam, hogy a műsor elejére biztosan nem érek oda, de valamilyen szinten megnyugtatott a tudat, hogy kislányom csak a műsoridő vége felé kerül színpadra.

Fáradtan és sietősen az autóm felé vettem az irányt, miközben fejemben a legrövidebb utat próbáltam meg lezongorázni. Naponta teszem meg munkahelyem és az otthonom között az egy órás útszakaszt. Felelősségteljes emberként, ezáltal a legrosszabbra is igyekszem felkészülni. Az AutoSOS Prémium szolgáltatásra szinte azonnal le is csaptam. Őszintén állítom, hogy soha nem fordult meg a fejemben, hogy valami szükségem is lehet rá. Vakított a nap, gyönyörű napsütéses idő volt – mondhatni vetekedett a kánikulával. Hallgattam a rádiót, jól esett a levegő finom érintése egészen addig a pillanatig, míg az üzemanyag tartály mutatója hangos sípolásba kezdett. Szomorúan könyveltem el magamban, hogy túlságosan is kiszámoltam a rendelkezésemre álló időt, és a szituációt már csak egy csoda mentheti meg. Ha az nem is történt, de eszembe jutott a még érvényes AutoSOS szolgáltatásom. Rendkívül boldog voltam, hogy talán még sincs veszve minden. Rögtön tárcsáztam a 14 567-es telefonszámot, és rövid időn belül megérkezett a segítség, melynek köszönhetően a nagy momentumról sem maradtam le.

A Prémium csomagnak köszönhetően - bármilyen hihetetlenül is hangzik - tényleg megérkezett 1 órán belül az Üzemanyagfutár. Az AutoSOS Prémiumot – mely már 11 900 Ft/év-től elérhető -, azoknak érdemes választani, akik 10 évnél fiatalabb autók tulajdonosai, és nemcsak belföldi, hanem külföldi utazás során egyaránt fontos a biztonság. Nemcsak az 1 órán belüli helyszínre érkezést garantálják, hanem szükség esetén a helyszíni javítást, valamint a szállítást a legközelebbi szakszervizbe és a gépjárműtárolást. Nem elhanyagolható tény a tovább- vagy hazautazás vagy csereautó vagy szállás biztosítása sem, de egyes helyzetekben a dugófigyelés is hasznossá válhat.
Sándor (37) Szeged

14 567, avagy a világ legkönnyebb hívószáma

A tavasz nem csak a természetnek ajándék, hanem a motorozás szerelemeseinek is. Mihelyst elkezdenek rügyezni a fák és csiripelnek a madarak, a két kerékkel rendelkezők is a nyeregbe pattannak.

Sok haverom kérdezi, hogy miért a tavasz a kedvenc évszakom, nos, a válasz roppant egyszerű, csak azért, mert a száguldásnak kedvez. Az út már nem fagyos, de nem is túl meleg, az aszfaltot maximum csak én forrósíthatom fel. Ezért már alig vártam a tavasz beköszöntét, a napsugarakat. Még mielőtt nekivágtam a várva várt délutánnak, gondosan felkészültem mindenre. Motorbiciklimet nemcsak megtisztítottam, hanem ki is fényesítettem. Nem feledkeztem meg a réteges öltözékről, sőt még az AutoSOS Bázis csomag kötéséről sem. Édesapám, aki már jó ideje a szolgáltatás elégedett vásárlója, ragaszkodott ahhoz, hogy a motorra is legalább annyira fontos, mint autóra. A szülői akaratnak eleget téve, úgy gondoltam, hogy üsse kavics! Egy évre 7 900 Ft a biztonságért? Miért ne! Pár éves motorom legrosszabb esetben is meghálálja majd ezt a parányi törődést.   

Még most is halványan dereng emlékeimben, hogy a kedves tavaszi délutánomat mennyire elronthatta volna a nem várt műszaki probléma. Sajnos, a kellemetlen meglepetés nem idő- és helyfüggő, így gyakran a legrosszabbkor következik. Én is megízleltem pár röpke percre a „zamatát”, mikor azt tapasztaltam, hogy valamiért nem indult el kedvenc járgányom. Először kicsit pánikba estem, de utána rájöttem, hogy AutoSOS Bázis csomag büszke tulajdonosa vagyok, így azonnal tárcsáztam is a világ egyik legkönnyebb segélyhívóját, a 14 567-et. A garantált egy órán belüli kiérkezésben nem csalódtam, és a szakember már a helyszínen elvégezte a javítást. Így, nem volt szükség a csomagban foglalt szervizbe szállításra és gépjárműtárolásra. Tudatosítottam, hogy motorozás során is felmerülhetnek gondok, sőt bármikor érheti baj az embert, és ilyenkor a legfontosabb a gyors, költséghatékony és megbízható megoldás megtalálása. A nap végére már kicsit hűvössé kezdett válni az idő, ezért a garázs felé vettem az irányt, de örültem, hogy nem veszett kárba az egész délutánom, és a dinamikus ügyintézésnek és szakértelemnek köszönhetően pár órán belül folytathattam legkedvesebb időtöltésemet.
Patrik (21) Sárospatak
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.23
Az eljárás adatai szerint 2020. szeptember 22-én 8 óra 30 perc körül Siófok belterületén egy 69....
2020.09.23
Tárgyalások kezdődtek a Bugatti luxus sportautó brandjének eladásáról, a The Wall Street Journal....
2020.09.23
A le Mans-i 24 órás verseny 88. évadjának apropóján a Peugeot és a Total hivatalosan is útnak....
2020.09.23
A Kalasnyikov-konszern új elektromos motorkerékpárt mutatott be az Armija-2020 haditechnikai....
2020.09.22
Horvátország olyan hely, ahol érdemes letérni a kijárt útról, ehhez pedig olyan társra volt....
2020.09.22
Hidrogén üzemanyagcellával és hatalmas kapacitású hidrogéntartály-rendszerrel szereli fel Dyna....
2020.09.22
Az M4-es autóúton Üllő térségében 2020. szeptember 22-én délután egy nyerges vontató egy....
2020.09.22
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.22
Látványos optikai részletekkel érkezik Európába a Lexus RX Sport Edition, a kategóriateremtő....
2020.09.22
A rendőrök büntetőeljárást indítottak azzal a fiatalemberrel szemben, aki vezetői engedély és....