elektormobilitás

Autótöltő drón

2018.03.29.

Gyakran visszatérő felvetés az elektromos autókkal kapcsolatban, hogy egyszerűen nem tudnak olyan nagy távot megtenni, mint a dízel vagy benzines vetélytársaik.

Ne is jusson eszedbe egy elektromos járművel autós kirándulásra indulni. Egyszerűen nincs rá garancia, hogy útközben lesz töltőállomás, ami biztosítja, hogy célhoz érj. A koreai terméktervező, Yeop Baek egy olyan ötlettel állt elő, ami megoldást kínálhat a problémára. A Volt drón koncepció egy négyszárnyas quad-kopter autótöltő drón, amely a legeldugottabb helyeken is elérhető lenne. Baek Volt koncepciója elérhetővé teszi az elektromos autók töltését egy telefonos alkalmazáson keresztül, melyben az Uberhez hasonlóan működik a megrendelés, kifizetés és a használat.

A drónok a szolgáltatás részeként működnek, ami lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy egyszerűen rendelhetnek egy újratöltést, amikor elhagyatott területeken vezetnek, ahol nincsenek hagyományos töltőállomások. 

A négyszárnyas quad-koptor drón felépítése stabil, a négy lába pedig a propellerek alatt helyezkedik el, így csökkentve a rázkódást a landolásnál. Egy kamera van rászerelve a drón elejére és hátuljára, amivel a különböző akadályok és a felhasználók autóinak azonosítása történik, ezzel csökkentve a drón és a benne található akkumulátor sérülésének kockázatát. A Volt’s Services egy alkalmazáson keresztül elérhető, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy beregisztrálják a járművük információit és a helyzetüket.

A felhasználói adatokból a Volt beazonosítja hol tartózkodik a felhasználó, milyen járműve van, hogy előzetesen a megfelelő akkumulátort töltsék fel és szállítsák a járműhöz.A Volt töltőpisztolya a drónban van elrejtve. Amikor megérkezik a felhasználóhoz, a felső tető felnyílik, felfedve a töltőpisztolyt. A felhasználók ezután kivehetik a töltőpisztolyt, és feltölthetik az elektromos járművüket.

(miferfiak.hu)

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.30
Hatvan új elektromos busz érkezik jövőre a Zöld Busz Programban, amely Győrben, Egerben,....
2021.11.30
A prémium B-SUV kategória elektormos úttörőjének hatótávja az új modellévtől 7 százalékkal magasabb....
2021.11.30
Új lendületet kapott a Ford népszerű egyterűje ..
2021.11.30
Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten....
2021.11.30
A 2021-es miami Art Basel művészeti kiállításon a BMW M GmbH a részleg eddigi legerősebb....
2021.11.30
Szerdán zárul az év végi kötelezőkampány. Tavalyhoz képest átlagosan egyhavi díjjal járnak jobban a....
2021.11.30
Lassan tényleg ott tartunk, hogy a leglogikusabb, legmegfizethetőbb autókat az indiai piac kapja,....
2021.11.30
A repülőtér B és D portája közötti szakaszon kapott lángra a kocsi, egy sávon halad a forgalom –....
2021.11.29
A Das WeltAuto Centrum Budaörs értékesítési igazgatójával, Tóth Péterrel készült interjúnk második....
2021.11.29
A magyar akkumulátoripari képzés fejlesztéséről írt alá megállapodást Palkovics László innovációs....