AutoWallis

AutoWallis: A jelentős kereslet miatt lezárult a lakossági részvényjegyzés

2021.10.28.

Az előzetes várakozásokat jelentősen meghaladó érdeklődés miatt már a jegyzés harmadik napját követően lezárásra került az AutoWallis eredetileg 16 napra tervezett lakossági részvényjegyzése - írja a cég közleménye. 

A hétfőn indult jegyzésben a lakosság számára az AutoWallis eredetileg maximum 1,5 milliárd forint kibocsátási értékű részvényt ajánlott fel, ehhez képest három nap alatt ennek majdnem kétszeresét elérő, 2,8 milliárd forintot meghaladó összegű jegyzési igényt adtak le a lakossági befektetők az OTP Banknál 122 forintos maximális áron. Az intézményi befektetők továbbra is 2021. november 2-9. között jegyezhetnek AutoWallis részvényeket a lakossági körrel megegyező, előzetesen meghatározott 107-122 forint közötti ársávban.

A jegyzési időszak harmadik napjának végéig több mint 2,8 milliárd forint összegű részvényjegyzési igényt adtak le a lakossági befektetők a forgalmazó OTP Banknál a 122 Ft/részvény maximális kibocsátási áron, ezzel meghaladták a számukra előzetesen meghatározott maximum 1,5 milliárd forintos keretet. Ennek és az MNB által jóváhagyott befektetési tájékoztatóban foglaltak alapján az AutoWallis a forgalmazó OTP Bankkal közösen a jegyzés harmadik napját követően, 2021. október 28. 00:01 perckor lezárta az előzetesen 16 naposra tervezett lakossági jegyzést. Fontos, hogy a befektetési tájékoztató lehetőséget biztosít arra, hogy az AutoWallis az intézményi értékesítés céljára szánt mennyiségből 500 millió forint kibocsátási értékű részvényt átcsoportosítson a lakossági értékesítés céljaira, továbbá arra is, hogy az átcsoportosítás eredményeképp megemelt kibocsátási összértékét (2 milliárd forint), mint a lakossági értékesítésre vonatkozó maximális kibocsátási értéket 25 százalékkal megnövelje (2,5 milliárd forintra) és az így megnövelt kibocsátási értékig túljegyzést elfogadjon. Erről az AutoWallis csak a teljes, intézményi befektetőket is magában foglaló jegyzési periódus végén dönt az OTP Bankkal, mint forgalmazóval egyetértésben.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója elmondta, hogy komoly sikernek könyvelik el a minden várakozást felülmúló lakossági érdeklődést. Hozzátette, hogy az AutoWallis tranzakciója nem csak a társaság szempontjából fontos mérföldkő, hanem a Budapesti Értéktőzsde szabályozott piacán is, melyen 2017 óta nem volt nyilvános részvénykibocsátás. Székely Gábor kiemelte, hogy a lakossági értékesítési időszak korábbi időpontban történtő lezárása nem érinti az intézményi értékesítés ütemtervét, a 2021. november 2-9. közötti jegyzési időszakot. Kazár András, az OTP Bank tőkepiaci kibocsátási területének vezetője elmondta, hogy a mostani részvényjegyzés keretében az OTP Bank, történetében először, online és telefonos részvényjegyzési lehetőséget is kínált, és az új innovációknak köszönhetően a csatornák kiválóan, zavartalanul működtek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.08
Kemény és továbbra is népszerű kategóriában villantotta meg újdonságait Budapesten az Opel. ..
2021.12.08
- Már ötven új jegykiadó automata áll az utasok rendelkezésére, a 2022 júliusig tartó programban....
2021.12.08
- Az MVM Mobiliti Kft. összesen 71 elektromos töltőt telepített a Jedlik Ányos Terv keretében 2018-....
2021.12.08
Csütörtökön és pénteken is az ország számos megyéjében várható ónos eső, majd havazás. A Magyar....
2021.12.08
Az év utolsó közös tesztjén minden zsűritag - Katona Mátyás, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Miklós-....
2021.12.08
A svájci hatóság körözte a Volvo XC90 típusú személygépkocsit, az atót a Szabolcs-Szatmár-Bereg....
2021.12.08
- Magyarországon hozza létre első, Dél-Koreán kívüli gyárát a lítum akkumulátorokhoz szükséges....
2021.12.08
 Halálos közlekedési baleset történt az 5402-es számú úton, Harkakötöny térségében teljes....
2021.12.08
A GR Yaris szolgált a Toyota új tanulmányautójának alapjául: a japán autógyártó leleplezte a....
2021.12.08
Egyenlő jogok a mobilitásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő embereknek is a....