Audi

Az Audi a gyakorlatban vizsgálja a konnektoros hibridek használatát

2015.04.26.

Április közepétől 40 darab Audi A3 e-tron Sportback kerül Németországban az utakra három különböző állami projekt részeként, amelyek mind az elektromos hajtás körül forognak.

Az Audi folytatja együttműködését a német kormány „Electric Mobility Showcase” segédprogramjával. „Első alkalommal 2012-ben vettünk részt az Electric Mobility Showcase programban. Értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk arról, hogyan boldogul a tisztán elektromos hajtás a mindennapi használat során” – magyarázta Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, az Audi igazgatótanácsának műszaki fejlesztésekért felelős tagja. „Most pedig továbblépünk az Audi A3 e-tron bevetésével, amely az első sorozatgyártású plug-in hibrid modellünk. Célunk, hogy kielemezzük autóink kezelhetőségét a mindennapos használat különböző szituációiban, mire számítanak a kísérlet résztvevői és milyenek a valódi tapasztalataik.”

Szombaton Prof. Dr. Ulrich Hackenberg bemutatta a negyven Audi A3 e-tront a tesztelőknek a müncheni Audi Training Centerben, Rainer Bomba, a Közlekedésért és Digitális Infrastruktúráért felelős Szövetségi Minisztérium államtitkárának jelenlétében. Három projekt kerül középpontba az idei évben.

A berlini teszt résztvevői tizenöt Audi A3 e-tront használnak majd, amelyekkel az otthonuk és munkahelyük között ingáznak városi környezetben. A tízautós müncheni projekt a nyilvános töltési lehetőségeket helyezi reflektorfénybe, és olyan tesztalanyok tapasztalatait vizsgálja, akik nem rendelkeznek saját töltőpontokkal. Végül Stuttgartban tizenöt Audi A3 e-tront használnak majd magánháztartásokban és a kézbesítési szolgáltatók alkalmazottai.

Az Electric Mobility Showcase segédprogram a német kormány és az autóipar közös kezdeményezése. Célja, hogy Németország legyen az elektromos mobilitás legnagyobb piaca és vezető szolgáltatója. A projektek minden évben tárcaközi támogatást kapnak a Közlekedésért és Digitális Infrastruktúráért felelős Minisztériumtól, a Gazdasági és Energiaügyi Minisztériumtól, az Oktatás- és Kutatásügyi Minisztériumtól, illetve a Környezet-, Természetvédelmi, és Nukleáris biztonsági Minisztériumtól.

A négykarikás márka már korábban is részt vett az Electric Mobility Showcase programjaiban 2012-ben, az Audi A1 e-tron tesztelésével Berlinben, Münchenben, Stuttgartban, Nürnbergben, Ingolstadtban és Garmisch-Partenkirchenben.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.20
A hibrid LMP1-es prototípusok utoljára vehettek részt a világ leghíresebb autóversenyén, ahol....
2020.09.20
A történelmi helyszínek felkutatása mellett a mezőgazdasági területek parlagfűvel való....
2020.09.20
Hétfőtől a ceglédi vonalon is forgalomba áll egy emeletes motorvonat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-....
2020.09.20
A férfi mindkét szemére vak volt, mégis megkapta a vezetői engedélyt. A hatóságok most vizsgálják,....
2020.09.20
Maria Plotena Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.20
A Tihanyi révnél szervezett Kicsik-nagyok kerékpáron programon népszerűsítette a TUKE a....
2020.09.20
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) használatba kívánja adni 11 vitorláskikötőjét, 15 éves,....
2020.09.20
Összeütközött két gépkocsi az M5-ösön, Ócsa és Inárcs között. A baleset a sztráda Szeged felé....
2020.09.20
A kutyatulajdonosok jó része autóval is szállítja kedvencét, de csak kevesen ügyelnek arra, hogy....
2020.09.20
A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében  hétfőtől tovább....