Róma

Az elektromos töltőhelyek felét lazán parkolónak használják a rómaiak

2022.01.10.

Rómában majdnem minden második elektromos töltőhelyet illegálisan, parkolónak használnak az autósok. Főleg a benzinesek és a dízelesek – írja a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes kiadása, a quattroruote.it.

A Quattroruote olasz autós magazin – nem kis malíciával - sok sikert kívánt a kereséshez azoknak a római autósoknak, akiknek elektromos kocsit kell tölteniük! Nem lesz könnyű – tették hozzá.

A Quattroruote tavaly júniusban Milánó utcáin vizsgálta meg, mi a helyzet az elektromos töltőposztok kihasználtságával. Kiderült, hogy az északi nagyvárosban a töltőhelyek 50%-át illegálisan szállták meg belső égésű motorral felszerelt autók.

Az autós magazin munkatársai most az olasz fővárost járták végig, közel azonos eredménnyel. Ddecember bármely hétköznapján az inkognitóban felkeresett 102 oszlopos, beállós töltőhely 45%-át belsőégésű vagy elektromos motorral szerelt, de hálózatra nem kapcsolt járművek foglalták el.

Ez konkrét adatokra lebontva így néz ki: az elektromos töltőoszlopokhoz kapcsolódó 149 parkoló közül 43-at szabálytalanul foglalták el az autósok. Az esetek 17,5%-ában belsőégésű járműveket találtak, 11,5%-ban pedig olyan elektromos járműveket, amelyeket éppen nem töltöttek.

A felmérést a főváros központi, illetve félperiférikus peremterületein is elvégezték, egyformán negatív eredménnyel, de nagyobb gyakorisággal a város szívében éltek vissza az autósok parkolási lehetőséggel.

Mindezt annak dacára, hogy az olasz KRESZ erre az esetre 87 eurós bírságot helyez kilátásba, plusz a jármű elszállításának költségét. A probléma az – panaszkodnak a felhasználók –, hogy a rendőrség az autósok jelzése ellenére sem avatkozik be, az elégtelen infrastruktúrára és a személyzet hiányára hivatkozva.

Róma tehát amellett, hogy még mindig elégtelen a töltőhálózat kiépítettsége, szenved az autósok fegyelmezetlenségétől, akik nem nagyon tartják tiszteletben azok igényeit, akik már az elektromos mobilitást választották.

A főváros azonban csak egy szelete egy sokkal szélesebb körű problémának, a nemzeti infrastruktúra hiányának: ha 2035-től már nem lehet új belsőégésű autókat eladni, hol fogjuk feltölteni az akkor már több milliósra duzzadó elektromos autóparkot?  

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....