Toyota

Az Euro NCAP szerint a Prius a legbiztonságosabb nagy családi autó

2017.01.01.

Az autók biztonsági minősítését végző Euro NCAP a környezetbarát hybrid meghajtásáról, valamint a modellbe épített aktív biztonsági rendszerekről és vezetéstámogató technológiákról ismert új Toyota Prius-nak ítélte a ‘Kategória Legjobbja 2016-ban’ díjat a nagy családi autók osztályában.

A világ vezető autógyártója, a modelljeinek környezetbarát hybrid meghajtásáról, autóinak megbízhatóságáról és biztonságos voltáról ismert Toyota a passzív biztonság mellett kiemelt hangsúlyt helyez az aktív biztonsági rendszerekre és vezetőtámogató technológiákra. Ez utóbbiakat egyre szélesebb körben honosítja meg kínálatában a számos modelljéhez már alapfelszereltségként járó ‘Toyota Safety Sense’ csomag révén.


Ez a csomag fontos szerepet játszott abban, hogy a Prius kiváló teljesítményt nyújtott az Euro NCAP tesztjein. Ugyanez a technológiai csomag található a nemrégiben bemutatott kategóriateremtő Toyota C-HR modellben és a Toyota egyre több más modelljében is, összhangban a vállalat azon filozófiájával, hogy ügyfelei lehető legszélesebb köre számára tegye elérhetővé tenni a legmagasabb fokú biztonságot.

Az Euro NCAP minden évben közzétesz egy listát azokról az autókról, amelyek a legjobban teljesítettek az egyes kategóriákban. Ez a második alkalom, hogy egy Toyota kapja meg ezt a megtisztelő címet: először a Verso nyerte el 2010-ben a ‘Kategória Legjobbja’ díjat a kis egyterűek szegmensében.


- A Toyota számára elsődleges fontosságú a felhasználók biztonsága, ezért a világ vezető, egyben leginnovatívabb autógyártójaként kiemelt területnek tekinti az autókban helyet kapó passzív biztonsági rendszerek (gyűrődési zóna, ultramagas szilárdságú biztonsági utascella, biztonsági övek, légzsákok, biztonsági kormánymű, stb.) és az aktív biztonsági rendszerek és vezetéstámogató technológiák (gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, adaptív sebességtartó automatika, útjelzőtábla felismerés, autmatikus távfény, stb.) folyamatos fejlesztését - fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.


- Ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy amennyiben valamelyik Toyota modell mellett döntenek, nem csupán a legmegbízhatóbb, de egyben a legbiztonságosabb, és amennyiben történetesen a választott modell hybrid is, a leginkább környezetbarát autó mellett teszik le a voksukat – teszi hozzá a szakember.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.24
Az elektromos autók hagyományos járművekénél magasabb javítási költségeire és ezért a teljes körű....
2022.01.24
Az ABB támogatásával készült jelentés rávilágít, hogy az autógyáraknak milyen kihívások elé kell....
2022.01.24
Horvátországban hétfőtől a legtöbb helyen fizetőssé válik az elektromosautó-töltés az autópályákon....
2022.01.24
A Volkswagen ID.4-et az USA-ban is régóta árulják. Most a VW ott is el akarja elindítani az....
2022.01.24
Hatvanöt magasan képzett mérnökkel még az idén elindul a legnagyobb orosz járműgyártó magyarországi....
2022.01.24
Kevés frusztrálóbb dolog van annál, mint egy forgalmi dugóban araszolni. Kinek a fejében ne fordult....
2022.01.24
Az újabb sebességmérési akció során ezúttal 158 autósról készített felvételt a traffipax – írta a....
2022.01.24
Igazi prémium funkcióval, mátrix LED fényszórókkal lép piacra az új generációs Peugeot 308. De mit....
2022.01.24
Amennyire sokrétűek alkalmazási lehetőségei praktikus pickupként, éppoly számosak az új Amarok....
2022.01.24
Minden korábbi szerbiai vasúti sebességet megdöntött az Újvidék és Belgrád között közlekedő....