Hungaroring

Az idei Motofesten debütált az új Suzuki Katana

2019.09.02.

Ötödik alkalommal zúgtak fel a motorok a Motofesten, a Suzuki és az Országos Rendőr-Főkapitányság Hungaroringen rendezett pályamotoros fesztiválján szeptember 1-jén. A családi élménynappá fejlődött esemény legfontosabb célja az volt, hogy a motorosok megfelelő képzettséggel vehessenek részt a forgalomban - először itt mutatkozott be nagyközönség előtt az új Suzuki Katana modell.

A pályamotorozás nem csak a száguldásról szól, a cél valójában a magabiztos, biztonságos motorkerekezés. A motoros sebessége legalább annyira függ magától a motoros vezetéstechnikai tudásától és a járműismeretétől, mint attól, mennyire bátor az utakon. A szervezők pontosan erre a szemléletre szeretnék felhívni a figyelmet a közúti közlekedés során is.

- Évente nagyságrendileg tízezerrel nő az utakra kerülő nagymotorok száma, ezzel együtt sajnos egyre több motorbalesetről is hallani a híradásokban. Felelős vállalatként kiemelt terület számunkra ennek a folyamatosan növekvő, ugyanakkor a közlekedés során kifejezetten veszélyeztetett és veszélyforrást jelentő rétegnek az edukációja – nyilatkozta Fleischer Jefte, a Magyar Suzuki Zrt. motoros üzletágának marketing menedzsere az esemény kapcsán.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság kommunikációja évről évre egyre nagyobb figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra: a saját, a motoros társak, illetve a forgalom többi résztvevőjének épségére. Ennek megfelelően a korábbi évekhez képest idén csak az gurulhatott pályára, aki előzetesen vagy a helyszínen elvégzett, alapvető vezetéstechnikai, baleset-megelőzési tréningen vett részt.

A korábbi esztendők során megszokott motoros programokon túl idén egész napos kaszkadőr bemutatókkal és tréningekkel, valamint látványos StreetFighter Show-val várták szeptember 1-jén a szervezők a látogatókat, de gyerekprogramok és kiállítók is színesítették az eseményt. A már ismert és népszerű Suzuki motorkerékpárok mellett először tekinthette meg testközelből a nagyközönség a japán gyártó legfrissebb motorjait, többek között az új Suzuki Katanát.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.23
A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 40 éves felsőnyéki férfival....
2020.02.23
Második születésnapjával egyidejűleg a CUPRA megnyitotta a márka új központját, a CUPRA Garage-t,....
2020.02.23
Romain Grosjean a Forma 1 világának egyedi arca és bár sokan szurkolnak neki, legalább annyian nem....
2020.02.22
Milyen autót vegyek? – érkezik sokszor a kérdés, a válasz természetesen: Attól függ! ..
2020.02.22
2018-ban Franciaországban 175 személy vesztette életét közúti balesetben úgy, hogy a balesetben egy....
2020.02.22
Vandita Sariya Indiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.22
A téli hónapokban mivel lehet feldobni egy egyébként is esedékes utazást? Jöjjön egy összefoglaló a....
2020.02.22
Újabb piacokról vonul ki a General Motors – írja az automobilwoche.de ..
2020.02.22
Frank Witter, a wolfsburgi konszern pénzügyekért felelős igazgatósági tagja lejáró szerződését 2021....
2020.02.22
Áprilisban rendezték volna meg, a koronavírus miatt azonban elhalasztották. A Daimler és a....